Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2005, 14:34   #16
Lutnik
:-)

Data rejestracji: 27.02.2005
Lutnik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok kupuje RIO
Edit. Ale troche mnie zastanawia ten sprzedający. Mam pewne obawy, żeby kasy nie stracić

Ostatnio zmieniany przez Lutnik : 06.03.2005 o godz. 14:47
Lutnik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2005, 14:54   #17
sayan
Guru

Data rejestracji: 15.03.2002
sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>sayan niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
masz na mysli tą samą aukcje co ja ?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43938600
bo jesli tak .. to ten koles to SUPER SPRZEDAWCA który ma ponad 700 pozytywnych komentarzy.

wiec nie widze problemu lol

WCHODŹ na czat, a link znajdź gdzie indziej !!!!!!!
sayan jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2005, 14:56   #18
Lutnik

chyba pomyliłes linki do aukcji ... bo ten twój sprzedawca od muvoka nie jest SS Mówie o tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43353778 patrze na jego wcześniejsze aukcje to są jakieś płyty dvd , i cd... ale żadnej aukcji skończonej sukcesem z droższym towarem. Zresztą ściągane z zagranicy. Troche mnie to zastanawia
Stary 06.03.2005, 15:58   #19
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
rio nie ma nagrywania, zastanow sie
creativa znam, moge polecic

rio ma za to sluchaweczki wypasne w zestawie, ale ma tylko usb1.1
creative usb 2.0

no i na rio bedziesz czekal za 2 tygodnie...

acha, creative lzejszy jest.

wiec kupuj co chcesz.
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55.
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2005, 16:07   #20
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja bym RIO nie kupował

Lepiej weź Creative'a

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2005, 16:17   #21
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie znam się na tym,,,ale braciszek ma jakiś playerek Creativa i bardzo go chwali. Póżniej podam model.
Stary 06.03.2005, 17:05   #22
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
ja balbym sie kupowac tych wszytskich wybalazkow niemieckich i chinskich.

mialem creativa kiedys, dzwiek byl ok. potem przezucilem sie na mpio fy200, czulem roznice we wszytkim, poczawszy od jakosci odtwarzanej muzy, do czasu dzialania na baterii.
teraz mam iPod'a mini. Zamienilbym go tylko na iRiver'a z hdd.
I dobrze byś zrobił, chociaż i bez HDD byłoby warto. Ja właśnie mam IRivera (jak pewnie pamiętasz, bo dyskutowaliśmy o tym kiedyś, jak go kupowałem) i muszę przyznać, że sprzęt jest po prostu rewelacyjny, a jakość dźwięku wspaniała.

Zresztą jak przeglądam te aukcje, które pokazaliście i linki, to widzę, że IRiver rzeczywiście jest wzorcem dla innych, bo 90% tych wszystkich odtwarzaczy innych firm stara się dokładnie skopiować wygląd IRiverów. Mniej lub bardziej udanie, ale jednak trzeba przyznać, że z wyglądu urządzenia są bardzo podobne.

Niemniej jednak zdecydowanie polecam IRivera, nawet dodatkowym kosztem, bądź zrezygnowania z dodatkowej pojemności bądź funkcji.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2005, 17:46   #23
Lutnik

na placu boju pozostali :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44234171
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43456472

i ewentualnie zwykły Muvok TX.. choć jego design nie przypadł mi do gustu.
Stary 06.03.2005, 19:31   #24
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
I dobrze byś zrobił, chociaż i bez HDD byłoby warto. Ja właśnie mam IRivera (jak pewnie pamiętasz, bo dyskutowaliśmy o tym kiedyś, jak go kupowałem) i muszę przyznać, że sprzęt jest po prostu rewelacyjny, a jakość dźwięku wspaniała.

Zresztą jak przeglądam te aukcje, które pokazaliście i linki, to widzę, że IRiver rzeczywiście jest wzorcem dla innych, bo 90% tych wszystkich odtwarzaczy innych firm stara się dokładnie skopiować wygląd IRiverów. Mniej lub bardziej udanie, ale jednak trzeba przyznać, że z wyglądu urządzenia są bardzo podobne.

Niemniej jednak zdecydowanie polecam IRivera, nawet dodatkowym kosztem, bądź zrezygnowania z dodatkowej pojemności bądź funkcji.

hmmm mowisz ze bez hdd?
why?
niby wiecej pradu zre, ale pokaz mi grajka z wbudowanym flashem 4GB.
tymbardziejn ze teraz Seagate wypuscil nowe dyski jednocalowe o pojemnosci 6GB i jakimis tam unowoczesnieniami specjalnie dla grajow mp3.
jak dla mnie, flash odpada... za malo...

ostanio spodobal mi sie creatvie zen micro.
moze opchne ipoda mojego i zmienie na zena.
Stary 06.03.2005, 21:57   #25
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
hmmm mowisz ze bez hdd?
why?
niby wiecej pradu zre, ale pokaz mi grajka z wbudowanym flashem 4GB.
tymbardziejn ze teraz Seagate wypuscil nowe dyski jednocalowe o pojemnosci 6GB i jakimis tam unowoczesnieniami specjalnie dla grajow mp3.
jak dla mnie, flash odpada... za malo...

ostanio spodobal mi sie creatvie zen micro.
moze opchne ipoda mojego i zmienie na zena.
Nie upieram się, że bez HDD, napisałem tylko, że takie też są dobre. Co do pojemności to przynajmniej jeśli chodzi o moje potrzeby - 4 GB to stanowczo za dużo. 256 MB starcza mi praktycznie do wszystkiego, 512, powiedzmy 1 GB to absolutne maximum. Zgadzam się, że 4 czy 20 GB może stanowić dużo większy komfort, ale nie w moim przypadku. Dla mnie to byłby tylko kolejny bałagan, wielość plików, nad którymi nie umiałbym zapanować, a jak napisałem - nie jest mi potrzebne. Dla mnie odtwarzacz do tylko droga na i z uczelni plus funkcja dyktafonu na wykładach. Do tego 256MB w zupełności wystarcza i więcej nie potrzebuję.

No a jeśli ktoś potrzebuje to IRiver ma oczywiście stosowne modele

Stary 06.03.2005, 23:59   #26
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie upieram się, że bez HDD, napisałem tylko, że takie też są dobre. Co do pojemności to przynajmniej jeśli chodzi o moje potrzeby - 4 GB to stanowczo za dużo. 256 MB starcza mi praktycznie do wszystkiego, 512, powiedzmy 1 GB to absolutne maximum. Zgadzam się, że 4 czy 20 GB może stanowić dużo większy komfort, ale nie w moim przypadku. Dla mnie to byłby tylko kolejny bałagan, wielość plików, nad którymi nie umiałbym zapanować, a jak napisałem - nie jest mi potrzebne. Dla mnie odtwarzacz do tylko droga na i z uczelni plus funkcja dyktafonu na wykładach. Do tego 256MB w zupełności wystarcza i więcej nie potrzebuję.

No a jeśli ktoś potrzebuje to IRiver ma oczywiście stosowne modele

nie pogubisz sie w plikach, po to sie robi playlisty

4 GB na co wykorzystac?
aktulanie mam 2,3GB muzyki, wiekszosc mp3 mam w 192kbps a najczesciej w 256 vbr. wiec swoje zajmuja...
pozostale miejsce trzymam w razie potrzeby w stylu ide na akademiki, to podpinam pod usb i sobie albo koledze filmik zrzucam.
sie nie bawie w cdr albo cdrw.
no, dla mnie player to tez droga dom-agieh, agieh - dom.

no , a jak sie ociepli to jeszcze moze zaczne biegac, w co bardzo watpie
Stary 07.03.2005, 03:27   #27
shuma02
Forumator

Data rejestracji: 06.12.2002
shuma02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
teraz mam iPod'a mini. Zamienilbym go tylko na iRiver'a z hdd.
nic innego juz nie wchodzi w gra dla mnie.
iPod'a Mini mozesz zamienic, ale tylko na Creative Muvo2.
mialem okazje porownac Muvo z kolegi iPod Mini.
na dokladnie tych samych piosenkach z tymi samymi sluchawkami... Muvo jakos brzmialo lepiej, i kolega tez to potwierdzil. do tego dochodzi jeszcze bateria z ktorej pewnie wyciskasz 8-9 godzin (kumpel swojego kupil 2 tygodnie temu i to wyciaga) przy 12 godzinach Muvo z wyciagalna bateria, wkladasz druga i idzie dalej. ale to by chyba bylo na tyle.
Mini ma lepsze rozwiazanie nawigacji co mi sie nie przydaje bo i tak jest non-stop na 'shuffle' ale czasami by bylo fajnie sie pobawic.

ale wlasnie gdy przychodzi do jakosci glosu to jestem pod wrazeniem Creative Muvo2.
nie specjalnie Cie Edwardo rozumie jak mowisz "pokaz mi...z wbudowanym 4gb flashem". taki wlasnie jest w Muvo2. wyciagali je przedtem i sprzedawali jako FlashDrive do aparatow.

no nic, jak juz widac bardzo polecam Creative.

<edit>
aha, nowa wersja Mini ma juz lepsza baterie. przypomnialo mi sie bo kolega kupil swojego tydzien przed ogloszeniem przez Apple tego nowego.

Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 07.03.2005 o godz. 03:32
shuma02 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2005, 09:58   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Edwardo
nie pogubisz sie w plikach, po to sie robi playlisty

4 GB na co wykorzystac?
aktulanie mam 2,3GB muzyki, wiekszosc mp3 mam w 192kbps a najczesciej w 256 vbr. wiec swoje zajmuja...
pozostale miejsce trzymam w razie potrzeby w stylu ide na akademiki, to podpinam pod usb i sobie albo koledze filmik zrzucam.
sie nie bawie w cdr albo cdrw.
no, dla mnie player to tez droga dom-agieh, agieh - dom.

no , a jak sie ociepli to jeszcze moze zaczne biegac, w co bardzo watpie
No fakt, o filmikach to nie myślałem, a rzeczywiście, nawet wczoraj do takiego zastosowania bardzo by mi się playerek przydał.

Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło

Co do biegania, to ja już swojego playerka do tego używałem (w sumie oprócz drogi na uczelnię, do tego też przede wszystkim go kupiłem) i sprawuje się świetnie. Jak tylko zrobi się trochę cieplej to znowu będzie mi służył do tego celu.

@ Shuma

Przy porównywaniu dwóch playerków pamiętaj, żeby robić to na tych samych słuchawkach. Jak wiele od nich zależy przekonałem się właśnie na swoim odtwarzaczu. Kupiłem sobie razem z nim słuchawki Kossa, w których dźwięk jest po prostu rewelacyjny. Przy wszystkich innych też jest niezły, ale jednak nie ma między nimi porównania.

Stary 07.03.2005, 10:49   #29
Edwardo

Cytat:
Napisany przez shuma02
iPod'a Mini mozesz zamienic, ale tylko na Creative Muvo2.
mialem okazje porownac Muvo z kolegi iPod Mini.
na dokladnie tych samych piosenkach z tymi samymi sluchawkami... Muvo jakos brzmialo lepiej, i kolega tez to potwierdzil. do tego dochodzi jeszcze bateria z ktorej pewnie wyciskasz 8-9 godzin (kumpel swojego kupil 2 tygodnie temu i to wyciaga) przy 12 godzinach Muvo z wyciagalna bateria, wkladasz druga i idzie dalej. ale to by chyba bylo na tyle.
Mini ma lepsze rozwiazanie nawigacji co mi sie nie przydaje bo i tak jest non-stop na 'shuffle' ale czasami by bylo fajnie sie pobawic.

ale wlasnie gdy przychodzi do jakosci glosu to jestem pod wrazeniem Creative Muvo2.
nie specjalnie Cie Edwardo rozumie jak mowisz "pokaz mi...z wbudowanym 4gb flashem". taki wlasnie jest w Muvo2. wyciagali je przedtem i sprzedawali jako FlashDrive do aparatow.

no nic, jak juz widac bardzo polecam Creative.

<edit>
aha, nowa wersja Mini ma juz lepsza baterie. przypomnialo mi sie bo kolega kupil swojego tydzien przed ogloszeniem przez Apple tego nowego.
no na movo2 na pewno nie zamienie. z jakich powodow? wyglad, nawigacja, dzwiek.
co do baterii - sam sie zdziwilem gdy zrobilem sobie tescik. wzialem naladowalem go na full, wlaczylem play, podpialem sluchawki i zostawilem. po 10,5 h wykitowal.
movo2 odpada. juz pisalem ze moglbym zamienc go na iRivera z hdd z serii H10 albo Creative Zen Micro lub tez Mpio z hdd.

shauma, z tym flashem 4gb to jest tak ze zarowno movo jak i ipod mini maja wbudowane dyski twarde 4200 obrotow, z interfejsem chyba compact flash II. w kazdym badz razie w movo siedzi jednocalowy dysk hitachi. w podzie tez.
a tak to nie znajdziesz grajak ktory bedzie mial pamiec flash w rozmiaze 4GB. najwieksze to 1GB, reszta ma mini hdd.
Stary 07.03.2005, 10:51   #30
Edwardo

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Co do playlist to ich nie używam, nawet na kompie. Ja i tak najczęściej jadąc 40 minut na uczelnię słucham w kółko jednej piosenki. Zresztą podobnie robię nawet pracując przez kilka godzin nad projektem przy komputerze. Najwyżej co kilka godzin, jak mi się znudzi to włączam inną. Tak więc sam widzisz, że dużo pamięci mi nie potrzeba. Właściwie 4MB by wystarczyło
jestes wybrańcem

przez pare godzin jedno i to samo... podziwiam...
a playlisty same mi sie robia jak wrzucam albumy na grajka.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: