Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.03.2005, 19:43   #16
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam jakąś mysz Typhoon (laserowa z kablem) i nic mi nie schodzi...
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.03.2005, 20:05   #17
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mily to mile ale co ma wspolnego z tematem dyskusji?
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2005, 20:08   #18
Mily_
Formatowiec...

to, że nie używam myszy za 300 zł, z którą masz problemy a używam za 40 zł (o ile dobrze pamiętam) i z którą mam 0 problemów... czasem opłaca się kupić tańszą i jest lepsza...
Donna Watsonon
Stary 30.03.2005, 20:13   #19
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mily_
to, że nie używam myszy za 300 zł, z którą masz problemy a używam za 40 zł (o ile dobrze pamiętam) i z którą mam 0 problemów... czasem opłaca się kupić tańszą i jest lepsza...
lepsza, ale raczej pod wzgledem WYGLADU, bo jakoscia logitechowi rownac sie nie moze..., ja nadal uwazam, ze lepszej mychy w zyciu nie trzymalem :-).. i jesli ktos ma kase to ja zawsze i wszedzie polece!
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2005, 20:18   #20
Mily_
Formatowiec...

nie chodzi tylko o wygląd... może i nie dorównuje funkcjonalnością ale też nie jest jakim szajsem... nie krytykuje, że używacie tych myszek... ja tylko mówię swoje zdanie... i to wszsytko
Donna Watsonon
Stary 30.03.2005, 23:43   #21
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam ja mam mysze A4Techa jakis czas temu jeszcze byla ladna (srebrna) byla jak nowa Od ok 6miesiecy moja myszka linieje w miejscach gdzie reka dokladnie dotyka jej siersci juz prawie nie ma ladnego srebrnego koloru
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:13   #22
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Mily_
Uzywales tej myszki? Sprawdz i gwarantuje ze nie bedziesz juz chcial innej. Poza tym w moim przypadku ten MX idealnie pasuje do dloni i dla mnie to ma to kluczowe znaczenie bo np przy zwyklej myszy po kilku minutach pracy boli mnie nadgarstek. Nie mowie co sie dzieje po 10 czy 20 godzinach pracy.

Dodam jeszcze, ze mysz nie szfankuje bo dziala idealnie. Jedyne co jej dolega to to, ze wyglada kiepsko . Jak wynika z mojego postu nie jest to duzy problem bo w 3 tygodnie dostalem nowa mysz + nowa 5 letnia gwarancje. Jezlei znowu zlezie farba za 2 lata to ja znowu zareklamuje i albo zwroca mi kase albo dostane inny model myszy bo tego juz akurat nie bedzie na rynku

Uklad idealny - raz placisz uzywasz cale zycie ...

PS
Myszek za 40 zl mialem na kopy i srednio po 3 miesiacach lecialy do kosza bo padaly. Najczesciej winny byl kabelek ktory sie lamal. Niestety siedze po kilkanascie godzin na dobe i pracuje przy komputerze no i nie wszystko wytrzymuje.
Stary 31.03.2005, 00:16   #23
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Jeżeli za mysz wydajesz grubo ponad 300 PLN, to chyba jednak można (a nawet należy) od niej oczekiwać jakiejś jakości i trwałości. Nie dziwię się, że Bartek to zareklamował, bo nawet wstyd taką mysz komuś pokazać. A skoro się udało, to super
nie mam 10 lat, sam dokonuje zakupów i rządam jakości nie pisałem nawet na temat tej części problemu. Naturalnie rozumiem rozgoryczenie bo tak samo ktoś może czuć się rozczarowany rozklejeniem się firmowych butów po dwóch miesiącach jak i butów z hipermarketu, ale czego można rządać po butach za 30 zł i to jest naturalne.

Dziwne tylko dla mnie jest, że z takiego powodu możnaby działającą mysz za te własnie 300 zł wyrzucić do kosza... ja bym tak nie mógł :/

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:21   #24
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No to pogratulować tematu ADMINISTRATOROM. Wiem, że się narażam, ale to jest masakra. No mysz jako problem!!! Pozdro
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:29   #25
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
No to pogratulować tematu ADMINISTRATOROM. Wiem, że się narażam, ale to jest masakra. No mysz jako problem!!! Pozdro
?
to chyba dobrze, że BD dał informacje o tym jak można wymienić wadliwe myszy.
To akurat trafiony temat w przeciwieństwie do wielu innych w tym dziale.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:30   #26
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
Dziwne tylko dla mnie jest, że z takiego powodu możnaby działającą mysz za te własnie 300 zł wyrzucić do kosza... ja bym tak nie mógł :/
Oj Ciapek czepiasz sie. Jestem estetom i lubie jak otaczaja mnie ladne rzeczy. Tyczy sie to wszystkiego wiec nie widze powodu dlaczego mam sie meczyc z myszka z ktorej zlazla farba.
Stary 31.03.2005, 00:33   #27
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
A gdzie Ty tu widzisz problem? BD podzielił się tylko tym, co może się niektórym przydać. Poza tym, jeżeli uważasz, że mysz nie jest problemem, to widać nie pracujesz na komputerze kilka/kilkanaście godzin dziennie.

Tak się składa, że z zawodu jestem programistą i wiem, co to znaczy wygodna klawiatura, mysz i ogólnie stanowisko pracy. Dlatego teraz nie mam zamiaru oszczędzać na tym, bo później nic mi nie zwróci straconego zdrowia, bo zaoszczędziłem 50 zł na klawiaturze.

Nie tak dawno z powodu ciągłego siedzenia przed kompem miałem problemy z prawym nadgarstkiem (częsty problem ze zdrętwiałą połową dłoni). Chodziłem po lekarzach, na różne zabiegi itd Nic przyjemnego. Zmieniłem mysz na wygodniejszą i problem już się nie nasilał, a z czasem całkowicie zniknął.

Tak więc, jeżeli ktoś chce oszczędzać, to niech się lepiej zastanowi, czy to się faktycznie opłaci.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2005, 00:34   #28
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Wlasnie nie rozumiem posta ZENE_k bo w wielu miejscach czytalem o problemie z myszkami MX700. Wydawalo mi sie, ze skoro ludzie uzywaja tych myszke to beda zainteresowani jak mozna je wymienic i czy jest to mozliwe. Z wypowiedzi w tym topicu widze, ze nie bylem osamotniony z tym problemem i przynajmniej 2 osoby maja takie same uszkodzenia myszy.

W kazdym razie przepraszam za zamieszanie jakie wprowadzilem i za to, ze temat mojej wiadomosci znacznie odbiegal od tego o czym dyskutuje sie na off topicu.
Stary 31.03.2005, 00:45   #29
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Bartez
Tak się składa, że z zawodu jestem programistą i wiem, co to znaczy wygodna klawiatura, mysz i ogólnie stanowisko pracy. Dlatego teraz nie mam zamiaru oszczędzać na tym, bo później nic mi nie zwróci straconego zdrowia, bo zaoszczędziłem 50 zł na klawiaturze.

Nie tak dawno z powodu ciągłego siedzenie przed kompem miałem problemy z prawym nadgarstkiem (częsty problem ze zdrętwiałą połową dłoni). Chodziłem po lekarzach, na różne zabiegi itd Nic przyjemnego. Zmieniłem mysz na wygodniejszą i problem już się nie nasilał, a z czasem całkowicie zniknął.
Tak sie sklada, ze znam Barteza osobiscie i wiem ile on siedzi przy komputerze a on wie ile ja czasu spedzam nad klawiatura. W obu przypadkach sa to dziesiatki godzin tygodniowo oraz juz chyba gigabajty danych wklepanych literek.

Zgadzam sie z nim w 100% co do problemow zdrowotnych jakie pojawiaja sie podczas dlugiej pracy na komputerze. Zla klawiatura + wiele godzin pisania na niej = zespol ciesni nadgarstka. Bardziej ogolnie to:

- poczatkowo dretwienie koncow malego palca
- dretwienie kolejnych koncow palcow
- bole nadgarstkow
- budzenie sie w nocy ze zdretwialymi rekami

Podobnie moze byc po pracy ze zla myszka.

Bywa tak, ze pracuje po 20 godzin na komputerze i z tego powodu nie oszczedzam na stanowisku pracy. Tyczy sie to:

- monitora - oczu mi nikt nie naprawi

- klawiatury - obecnie mam Logitecha Ultra X ze wzgledu na to ze jest niska i ma niski skok klawisza co nie powoduje takiego zmeczenia rak no i ma tradycyjny uklad bez udziwnien.

- myszy - tylko i wylacznie mysz ergonomiczna tak jak MX700 - nie moge pracowac na myszy na ktorej dlon lezy na pasko bo po 20 minutach mam skurcze w nadgarstku

- krzeslo -szukalem odpowiedniego krzesla miesiac czasu i jedyne ktore mi odpowiadalo kosztowalo 1000 zl (oczywiscie kupilem bo kregoslupa tez sie nie da naprawic).

- biurko kazalem zrobic na zamowienie bo nie bylo tego co potrzebowalem

PS
Warto poczytac http://republika.pl/biosorcerer/computer/main.html
Stary 31.03.2005, 03:41   #30
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
z tymi farbami to jakis przekret ! albo uzytkownikom za mocno sie rence poca !

na mojej mx700 farba nie zdazyla sie zetrzec bo wymienilem na mx900, na tej tez nic sie nie zdazylo dziac bo zmienilem na mx1000 ! i na tej ztarl sie napis logitech !! co mam gleboko ... gdzies tamm ..

mysz ma dzialac, a napisy na nie sa niewazne !
ps. mx 900 zmienile tylko dlatego ze po wyjsciu sp2 dla XP przez pare miesiecy nie bylo ze strony logitech dzialajacego drivera dla bluethooth, (teraz jest) ale przyzwyczailem sie juz do mx 1000.

Twoje uprawnienia: