![]() |
No u mnie podobnie , w nocy padało potem mgliście.
Teraz przejaśnia się ale asfalt mokry i nie ma 10 stopni. |
Ciepło jak trzeba, a ja w czapeczce cienkiej do gada poszedłem, bo dopiero co ucho doprowadziłem kropelkami do ładu. Patrzyli się na mnie jak na upośledzonego. :D
16 stopni, odczuwalna 18. |
Pada/nie pada/pada/nie pada i tak w kółko.
|
Jak szedłem do gada, to mnie strasznie zwymyślał drozd śpiewak, byłem prawie pewny, że to kos, ale przeleciał przede mną i rozwiązał zagadkę. Dodatkowo głąb się powtarza, a kos jest bardziej twórczy. :D
|
Ty do gada szedłeś czy do płaza? :pytanie:
|
Nasza Żaba, to gad, bo taka jedna gruba blondyna tam pracuje, spłodził ją krokodyl bez wątpienia. :taktak:
Moje wredne stare koty nie chcą przyjść do domu, jak co roku chcą wykorzystać kociokwik w głowach ptaków dla świeżych posiłków. :] |
Się budzę rano, spoglądam przez okno i się zastanawiam czy aby na pewno się obudziłem.
2 cm śniegu leży! :szczena: |
Szybko topnieje, bo mżawka, ale tylko +1 stopień.
https://i.postimg.cc/9M6KjJNr/IMG-7268-phm.jpg https://i.postimg.cc/7h1srD2W/IMG-7272-phm.jpg |
Temu słonecznikowi to nic nie będzie, ale narcyzy trochę biedne.
U mnie jakby stabilizacja wiosenna. Trochę słońca, trochę chmur, temp 11 (w nocy 5), ogólny spokój. Najbliższe dni mają być podobne temperaturowo, choć chyba przyjdzie jakiś deszcz. |
W tym roku myśląc o kilku kolejnych dniach można mieć praktycznie pewność, że przyjdzie deszcz ;)
Dzisiaj ciepło, 14 stopni, śpiewają ptaki, zaczynają latać owady, wszystko kwitnie - jakby wiosna. W kolejnych dniach ma się trochę ochłodzić i - oczywiście - mają się pojawić opady :P |
Po śniegu nie ma śladu, ale wciąż zimno, tylko 5 i pół na plusie.
I wieje - w tej chwili przekracza 70 km/h. |
Jaskóły przyleciały :jupi:
to już znak bezdyskusyjny :taktak: |
Cytat:
A z temperaturą też słabo. |
Chciało mi się młodej, duszonej kapusty, dostałem tylko starą, ale ładną, dusi się właśnie z małą goloneczką i gnatem od schabu.
Jak chce mi się młodej kapusty, to oznaka wiosny, jak kiszonej, to jesieni. Dobra, nie będę już pisał, co jeszcze młodego mi się chce. :> |
Rozpogodziło się. Choć jak nad tym myślę, to wyrażenie "rozpogodziło się" powinno dotyczyć sytuacji kiedy pogoda była dobra i się pogorszyła (na wzór "rozregulowało się") :hmm:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:10. |