![]() |
No maksymalnie 9 stopni (teraz 5), niech będzie że już jako tako wiosenne ;)
Ostatni miesiąc dał mi nieco po doopie ze względu na nagłą operację zmiennika, co na szczęście jakoś automatycznie zacząłem odreagowywać bieganiem, a nie jakąś cudownie zdrową aktywnością jak obżeranie się. Ostatnie wiosny jakoś mi umykały, ale jak teraz biegnę (na razie to raczej truchtam) przy śpiewie ptaków przez łąki i inne lasy to czuję się, jakbym się cofnął w czasie o 20 lat :spoko: Starałem się nawet znaleźć swoje wyniki z czasów, kiedy jeszcze biegałem amatorsko w lokalnych zawodach, ale historia sięga niestety tylko 2015 roku, resztę pewnie musiałbym wyciągać z archiwum papierowego. Ale nazwisko kumpla z klasy pojawia się prawie co roku w wynikach, czasy ma raczej stabilne mimo prawie czterdziestki na karku. Kusi mnie, żeby w październiku samemu też się zapisać po - jeśli dobrze liczę - 18 albo 19-letniej przerwie :P |
U mnie ciepło i sucho. Wczoraj odbyło się drugie w tym roku koszenie trawy. :)
|
Kurde to masz fajnie. U mnie rano o 7 było ZERO , co prawda słońce wyszło ale zimny wiatr.
Święta do bani. |
Świąt jeszcze nie ma, ale będzie cieplej, ogólnie pójdzie w górę. U mnie teraz niecałe 8, a nie, już przekroczyło. W święta ma być powyżej dychy, a nocami ok 5. To już wyraźnie przekracza dolny próg mojego optimum temperaturowego, dla mnie jest OK.
|
U mnie w tej chwili +9, w nocy było +4.
|
13,4. To już jest temperatura, w której przy odrobinie uporu można na dworze wieszać w samych bokserkach t-shirty, albo w samym t-shircie bokserki :D
|
U mnie 11,9 ale właśnie mi uświadomiłeś tymi bokserkami, że czas schować skarpetki do jesieni (raczej późnej) :taktak:
|
Ja siedzę od rana przy uchylonym oknie, większość czasu w bokserkach i t-shircie, a dla jasności, gazowy śpi.
Ogólnie, to mam wszystkie grzejniki na 2 nastawione, więc czasami w nocy, jak jest cicho, zaczyna mnie niepokoić dźwięk, to zawór zaczyna puszczać i słychać szum. Przy takim nastawieniu grzejników trzeba pamiętać, żeby gołych części ciała nie zostawiać poza kołdrą, bo później odnajduje się je w temperaturze trupa. (może zmarznąć ręka, może zmarznąć dupa) :D |
12 na plusie. Słońca nie widać i wieje. Szmaty na sznurku schną jak głupie. :spoko:
|
Stan na dziś . +5 i mokro, ale jutro popołudniu ma być około 13-14 i słaby wiatr.
Może się uda na rower wyskoczyć. |
Plus 9 i pada. Później ma się zmienić i będzie lać.
|
Dziś była pogoda dyngusowa, albo też świąteczno-barowa. Słonka nic, ale też w miarę ciepło, w sumie znośnie.
|
10 i leje. I tak ma być do czwartku, albo i dłużej.
|
U mnie tak lało , że nawet już nie myślę o rowerze na jutro.
|
Z rana, i całą noc, była mgła. Teraz wychodzi słońce i robi się ładnie, temp na teraz 12,5 i chyba pójdzie wyżej.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10. |