![]() |
Owszem czyni. Zima poszła do morza na Grzegorza, czyli 12.03.
Jak ktoś ma obiekcje to zapraszam do zabiegowego :> |
Zimno. Ale nie pada. Chwilowo. :P
|
@grzeniu spoko zima poszła , ale chyba by się chciało cieplejszej wiosny :)
|
Mnie tam wszystko pasuje, no prawie. Wkurzają mnie wiatry, chyba nie było u mnie dnia bez wiatrów.
A temp ponad 12st w marcu o godzinie 10 to mało? |
Cytat:
Maksymalna temperatura powietrza zanotowana w Zabrzu, w ciągu ostatnich 74 lat obserwacji, to +21°C. Temperaturę tę odnotowano 19.3.1990 roku. To by było nieźle co ? |
Ja tam dzisiaj w mieście podwójnym, Konstancin - Jeziorna, chowałem się samochodem przed słońcem, bo było za ciepło, jak na moje arktyczne przyzwyczajenia.
Ptaki rano tak śpiewają, że tnie mózg na plasterki. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wczoraj wiosna ostatniego dnia zimy , dzisiaj chyba jesień pierwszego dnia wiosny. Szaro buro ponuro i mokro .
|
Dzisiaj miałem pierwszą wiosenną burzę. Przez kwadrans było dość ostro.
|
Dzisiaj widziałem, jak jeden mały traktorek (taki John Deere czy podobny, ok. 130 kucy) zakopał się po same... zaczepy, po czym drugi, taki ze 160 koni, też się zakopał, jak go wyciągał, a trzeci się nie zakopał, bo po pierwszej próbie sobie pojechał. Najpierw w listopadzie napadało solidnie śniegu, który niebawem wsiąkł w glebę i może do wiosny śladu by po tej wodzie nie zostało, ale potem co chwila padał a to śnieg, a to deszcz i pierwszy raz od lat nie ma suszy w marcu (jeszcze :P)
Ciepło, teraz w nocy 9 stopni... |
Pada deszcz, byłem chwilę (6 godzin) w robocie, zmarzłem mimo ciepła, bo jak jest ciepło, a wieje wiatr...
https://www.youtube.com/watch?v=Cxl5Szar8mM |
Jest ciemno.
|
Niemożliwe, jakby było ciemno to nie dałoby się napisać posta :hmm: U mnie jest światło z lampki i z monitora :taktak:
|
Da się - pisałem na ślepo. ;p
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |