![]() |
O 22 było -11 i samochód sprawował się doskonale. Rano było jeszcze chłodniej (nie chciało mi się leźć za choinkę patrzeć ile), to miałem wrażenie, że przez chwilę pracował jako Eda, ale zapobiegawczo zredukowałem bieg i przejechałem kilometr na 3,5 k - przeszło :)
Ślisko pieruńsko jest cały dzień... Tylko się z głównej zjedzie i lodowisko. |
Mój tylko po samym zapaleniu tłukł się i trochę nierówno chodził, za 10 sekund mu przeszło.
Znowu się zimno w mordę robi... już -7,5 |
|
Wczoraj w drodze do Lublina miałem ładną szosę, nie czuło się zimy. Z powrotem napruszyło śniegu, przy 80 km/h zostawiałem za sobą chmurę białego pyłu, a pod względem samej trakcji miałem chwilami wrażenie, że prowadzę poduszkowiec... Co ciekawe na drodze o priorytecie drugim nie pojawiła się żadna pługopiaskarka przez cały czas (wyjechałem z Lbn godzinę po tym, jak zaczęło padać).
|
Czekali, aż przestanie. Logiczne nieprawdaż?
|
W Lublinie ze dwa lata temu piaskarki stały w garażach. Okazało sie że miasto podpisało taką umowę, że płaciło firmie odśnieżającej niezależnie od tego czy stali w garażach czy pracowali na ulicy...
Więc sie nie spieszyli, bo i po co? |
Cytat:
|
Cytat:
Przedwczoraj dzień bez wody (zamarzła). Na szczęście puściło wczoraj po południu - wolę mieć wodę, więc odkręciłem kran w kuchni i leci non-stop. |
Masz pomysły ;) To w Irlandii nawet wodociągi kładzie się bez uwzględnienia, że temperatura na Ziemi czasem spada poniżej zera? :hmm:
|
W Irlandii kładzie się wodociągi według widzimisię kładącego (poważnie).
Tak samo zresztą np. domowa instalacja elektryczna, której nigdy nie ma na planie domu - w trakcie budowy przychodzi monter i układa po swojemu, stosując się jedynie do ogólnych wytycznych co gdzie ma być (wyłącznik przy drzwiach itp.). Jak kiedyś ten elektryk umrze, to już nikt się nie dowie jak, co i którędy idzie. :sciana: Edit: odmarzł też zawór wody w ogródku - podłączyłem 30m węża i leję wodę do rowu melioracyjnego - a co mi tam. :] |
A co to, za wodę w Irlandii się nie płaci...? poza tym w Ir. w UK jest tak samo ja w Nowej Zelandii że rury wodociągowe na zewnątrz budynku lecą i to bez izolacji... To zapewne z powodu tego ze temperatura rzadko zimą spada poniżej zera, no ale jak to mówią mamy globalne ocieplenie wiec niska temperatura i śnieg w tym roku zaskoczyły kraje wyspiarskie Europy... Ciekawe czy wezmą to sobie do serca i zmienia normy budowlane oraz drogowe...
|
Za wodę w IE płacą odbiorcy biznesowi (głównie zakłady przemysłowe), oraz osoby podłączone do prywatnych sieci wodociągowych (jak ja - 70 euro rocznie niezależnie od zużycia). Reszta nie płaci nic, choć podobno ma się to zmienić, tylko jakoś nikt nie wie kiedy. :haha:
Instalacje wodociągowe są ukryte, za to kanalizacja leci po wierzchu. :| |
To strasznie tania tam macie wode, zreszta wode :drinking: tez
|
Nadejszla wiekopomna zima i zaskoczyla drogowcow w Breslau.
|
Nadejszła, nadejszła... mam nadzieję, że jutro Warszawka będzie przejezdna...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |