![]() |
Cytat:
|
ja jestem bardzo obiektywny :)
|
Zostajesz strącony do wąwozu! Za głoszenie herezji. I kara łaskotek cię nie minie!
|
bo ocieplenia klimatu nie ma....
|
Cytat:
Jeśli wśród osób mówiących, że nie ma ocieplenia wykreślimy tych, którzy mają interes w tym, żeby tak mówić, a potem zrobimy dokładnie to samo po stronie tych, którzy mówią, że ocieplenie jest... to niewiele nam zostanie. Obie strony głoszą swoje, bo pierwszym opłaca się choćby sprzedawać ropę czy węgiel, drudzy zaś mają ciepłe posadki jako rządowi eksperci do spraw klimatu itp. I żadnym raczej szczególnie na ekologii nie zależy. Są jeszcze ci obiektywni, ale jak tu ich wyłuskać z tego tłumu... |
Cytat:
http://kopalniawiedzy.pl/Slonce-plam...onca-5575.html |
u mnie wczoraj i dziś rano okolo -7. W dzień może bedzie nieco cieplej.
|
Taka sama temperatura i u mnie, do tego śnieżek sypie
|
Jak tam u was?
U siebie widzę za oknem -7,5 a na meteo.pl straszyli -20 z odczuwalną -25. Coś bardzo się przejechali. |
Szczególnie, że wielbłądy świetnie znoszą mrozy. :haha:
|
Tak długo jak długo na globalnym ociepleniu mozna zarobić, wszystko jest potwierdzeniem faktu globalnego ocieplenia. Nawet jak na Saharze zacznie padać śnieg.
Gdyby tak sie stało, z pewnością zabroniliby żarówkek 75W i 50W, aby chronić wielbłądy. |
Czyli rozumiem, że globalne ocieplenie powoduje anomalie pogodowe, których efektem jest to, że jest zimniej niż zwykle? I jest to tylko potwierdzenie faktu istnienia ocieplenia klimatu?
|
Al Gore alegorycznie przedstawi tę zimę jako anomalię związaną z ociepleniem. :]
|
Spytajmy Ala Gore'a.
Pewnie juz mu sie robi cieplo pod tylkiem. Takiej zimy to sie nie spodziewal. |
Podobno gdzieś tak za miliard lat Słońce urośnie i pochłonie Ziemię - wtedy na pewno. Trochę wcześniej będzie kwiecień 2010, ale sądząc po zacietrzewieniu tej zimy, z kwietniem to może być różnie :hmm:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:17. |