![]() |
Mróz nie jest zły o ile nie przegina pały, u mnie na Dolnym nie przekroczył -10 , ewentualnie w nocy jak spałem :P. Śnieżku tak "akurat" trawe prawie przykryło, i drogi boczne, bialutkie jak marzenie, ale musieli posypać solą z piaskiem i już wstrętna maź się robi. Czy tylko ja wole jeździć po białych drogach, niż solonych ? Główne drogi to rozumiem, ale na bocznych moim zdaniem to szkoda, tylko asfalt się psuje, i gniją samochody. Przyszła by pora to sam by śnieg odtajał, a po ujeżdżonej białej drodze wcale nie gorzej niż w nieprzewidywalnej brei.
Chyba mają dużo zapasów piachu i soli, wszak w tym sezonie nie mieli kiedy sypać :) |
Ilość załączników: 1
u mienia spokojnie :taktak:
|
niby zapasu soli powinni mieć dużo ale u mnie chyba zapomnieli posypać :sciana:
|
-18 :)
|
Rano będzie test odpalania terkota. U mnie -15 na razie.
|
-8
tylko :( |
-18 w tej chwili
|
-20 mój golfik pali od strzała , wqurwia mnie tylko zamarznięta poduszka od silnika i sztywny lewarek od biegów . :ysz: Zaraz jadę na rybki :taktak:
|
U mnie "tylko" -18 było o 7. Teraz o 3 więcej i słoneczko, zastanawiam się nad podkoszulkiem :szczerb:
|
-12 *
|
Nad ranem było -17, samochód nie jeździł wczoraj i dzisiaj był mały problem z odpaleniem, paliwo nie dochodziło wyraźnie, filtra nie zmieniłem przed zimą, bo przecież zimy nie było... Jak już zapalił za czwartym razem, to spadały mu obroty i na gaz prawie nie reagował, po 30 sekundach mu przeszło.
Teraz zrobiłem rachunek sumienia, filtr zmieniałem 3 lata temu. :szczerb: |
A u mnie -6 i to jest jak dotąd najniższa temperatura od początku mrozów (czyli od 3 dni)... muszę tak dotrwać do poniedziałku, bo wówczas u mnie prognozują odwilż...
|
-9
12km piechtobusem zrobione, zaluje tylko, ze kalesony ubralem bo mi sie klejnoty mocno spocily k***a |
Samochód mi wskazał przed chwilą -17,5, a on rzadko się myli. Nawet mnie to nie dziwi, niedaleko jest rzeka a poza tym parę sporych jezior (w tym jedno tak duże, że gdyby leżało w Polsce byłoby tu pod względem wielkości na 7. miejscu), wobec czego zwykle temperatura jest nieco niższa niż w pozostałych częściach regionu (a w regionie obecnie -15). Niebo bezchmurne, więc nad ranem zapewne zobaczę na termometrze ok. -20...
|
W mojej wiosce -11 stopni, więc nie jest tak źle...
Ciekawe, jaki będzie rekord pogodowy tego roku :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:14. |