![]() |
Wczoraj: +12.
Dzisiaj: max +9, aktualnie +3.5 i powoli spada. |
-12,6 widziałem na dole 10 minut temu, problem mam inny, w taki mróz mały kot wypolerował sobie w domu jajka i fiutka i poszedł na kocice, czas na kastrację. :]
//Śnieg zaczął padać, temperatura wzrosła o 0,2 stopnia. :] |
Akumulator dziś rano potrzebował lekkiej pomocy - wczoraj wymęczyłem go krótkimi trasami. Przejechałem 5 kilometrów i cały dzień nie jeździłem, teraz przy -14 ku mojemu zaskoczeniu z trudnością, ale pozwolił na odpalenie auta... Zlitowałem się nad nim i przyniosłem go do mieszkania i podłączyłem :]
Przy -10 radzi sobie doskonale, ale mimo wszystko od jutro nocuje w domu. |
Nie jest źle, -12. przepalę przed spaniem tego dzyndzla, on ma filtr paliwa nad silnikiem, więc ciepło trochę będzie działać.
|
|
Czuprynę Ci rozczochra!
|
Mam w kominku ogromną bryłę żarzącego się węgla drzewnego, walnę na to szczapę i idę spać, centralne ustawione -3 do 20 i na ekonomię, -4. :D Wystarczy na noc. :)
Popatrzyłem na to trochę, jest to hipnotyzujące :blink: Ciepło na górę idzie wielkie. |
A ja dziś śpię przy kominku... dokładam co godzinę - dwie... mam ze sobą tablet i brykiet z drewnem... noc mi nie straszna, choć za oknem -10... ale gaz zaoszczędzę... i ciepło mam w okolicach kominka 22 - 23 stopnie
|
Tylko żebyś się nie pomylił przy dokładaniu :>
|
tablet mam przy stoliku... brykiet przy kominku... nie ma obaw... poza tym w tle gra sobie TV dla otuchy...
|
Jak się dokłada sporym dębem, to można 5 godzin spać minimum.
Brzozą suchą, jakieś do 3 godzin w potach. Lepiej mieszać na na na noc, albo sam dąb jak ktoś ma. |
Nie mam dębu, mam brykiet z trocin i brykiet z węgla brunatnego, którego właśnie ładuję, myślę ze potrzyma do rana...
|
Brykiet z węgla brunatnego ma fajną rzecz, pali się równo i ciepło daje, mało fajna jest ilość popiołu, ale nie jest on toksyczny i można wywalić gdzie się che
|
ja wywalę ten popiół do śmietnika... :)
|
Odwilż pany :taktak: -12*C i zaczyna prószyć drobny śnieżek , czuję w kościach że to koniec zimy :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:42. |