![]() |
:hmm: nie pada, nie ma mrozow :hmm:
|
Irole nawozili mocznikiem drogi.
Teraz mają problem, bo może dojść do masowego zanieczyszczenia ujęć wody pitnej. :sciana: |
nawiozłem mocznikiem podjazd i chodnik - ciekawe czy się wszystko rozpuściło :D
|
Golfik rano do pracy walczył dzielnie :taktak: no ale już po południu ''poległ'' jak ten znany lodołamacz Titanik :'( trzeba było zawezwać z sąsiedniej gminy kapilara,aby dojechać do domu-bo moja gmina się nie wyrabia :nie:
|
Huhuha :) Zima jak zima, ale dawno nie było takiej, jak za dawnych lat :)
|
No nie jest dobrze.. Jest tak samo ślisko, jak było przy poprzednim ataku opadów śniegu, a nawet gorzej, bo teraz w niektórych miejscach (boczne uliczki) jest dodatkowo warstwa idealnie równego lodu, plus - w wielu miejscach - zwały zamarzniętego jeszcze z mrozów śniegu (a teraz właściwie lodu). Do tego więc, że jest bardzo ślisko, dochodzi znoszenie samochodu w różnych kierunkach. I cały czas pada...
|
A mowilem ze mroz byl lepszy:sciana:
Teraz trzeba z lopata ganiac... |
ledwie co odśniezyłem ,a tu znów gówno białe lecie :sciana;
jak nie mróz to śnieg :ysz: |
u mnie znowu zaczyna śnieg pruszyć :P temperatura letko na minusie
|
U mnie jazda figurowa autem po lodzie w całym mieście.:sciana:
|
No ja dziś miałem zabawę "albo hamowanie albo skręcanie" i "albo przyspieszanie albo jazda prosto". Fatalne warunki do jazdy, ale jak samochodów nie było to Forza Motorsport :D
Tak czy inaczej musze ten ABS naprawić bo hamowanie pulsacyjne to nie to :( |
Niektórzy mają bardzo dziwne upodobania :hmm: ;)
|
U mnie na zadupiu oczywiście nikt nie odśnieża :( Ale golfik niczym lodołamacz przebijał się przez nawiane zaspy :taktak: Cały dzień sypie-z -9spadło do -3 :D Ciągle sypie, jutro znowu będę szarżował przez zaspy :jupi: kocham tę zimę :serdusz:
|
-5, wciąż wieje tęgo. Cały dzień sypie, stopniowo coraz mniej, ale chwilami opady były intensywne.
O dziwo nie było większych opóźnień w ruchu komunikacji miejskiej. Widziałem za to, jak na przystanku kierowca nie wyhamował i uderzył autobus przed nim. Prawie nic się nie stało, gdyby miał jeszcze 1-1,5 metra, zdążyłby się zatrzymać, ale pasażerowie mieli chwilę rozrywki (przed kwadransem na mrozie w oczekiwaniu na kolejne autobusy) :| |
cwaniaczek:hmm:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |