![]() |
Obecnie 0 stopni i pada na zmianę deszcz i przemrażający deszcz... z prognoz krótkoterminowych widzę u siebie w ciągu następnych dni lekki mróz, a to w połączeniu z tym deszczem da taki efekt jak dziś w Ostrzeszowie z tymi pociągami, no cóż "Sory, taki mamy klimat".
|
Widzę -7,2, nie widzę deszczu i silnego wiatru. :spoko:
|
Widzę, że z tym lodowiskiem to u mnie najgorzej. Faktycznie masakra jest - lód który jest wszędzie ma średnio 1 cm grubości i nie zanosi się, żeby w najbliższym czasie zniknął. Gałęzie na drzewach nie wytrzymują ciężaru lodu. Nie dziwię się kłopotom kolei.
Mróz trzyma i powoli rośnie, teraz widzę -5,1 C. Ponoć tak do końca tygodnia ma trzymać, mówią że do kilkunastu poniżej zera. Ciężko będzie. |
Wracałem wczoraj z Poznania 5,5 godziny, przy normalnej jeździe 2 - góra 2,5h. Na trasie Jarocin - Krotoszyn tragedia!!! Ale najgorzej było koło Sulmierzyc (Krotoszyn - Odolanów), ciężarówki nie mogły na prostej płaskiej drodze ujechać, dawno nie byłem tak zestresowany w czasie prowadzenia auta, skupienie 100%, adrenalina puściła mnie dopiero jak wróciłem do chaty...
|
Ilość załączników: 1
Co Wy tu o dupie Marynie gadata :sciana: zimy nie widzieli :ysz: u mnie -11*C a poniżej tak wygląda lód 10cm :spoko: składki dziś opłaciłem czas na ryby. :jupi:
|
Ilość załączników: 1
|
Gdzie takie dają? Proszę dwie...
|
Cytat:
|
Zimno i ślisko. Że ślisko to mi jeszcze nie przeszkadza, i tak nie jeżdżę ostatnio dalej niż 5 km (miałem zrobić dłuższą trasę ale pogoda mnie zniechęciła). Ale temperatura z dnia na dzień spada i powoli zaczynam wierzyć w zapewnienia o okolicach trzeciej dziesiątki poniżej zera w kolejnych nocach.
|
Taka żona, to skarb! I piwo co przyniesie jest od razu zimne! :spoko:
|
Mam od świąt w bagażniku 0,70 Krupnika :taktak: pewnie też jest zimna :> Mam z okazji zimy wolne od pracy :spoko: to jutro pojadę trochę pomarznąć na lodzie :D może sobie dla rozgrzewki deko odpiję :hmm: komisariat czynny tylko do 15stej , potem w razie czego trzeba dzwonić do Ełku :sciana: alkomatu jeszcze nie mam :nie: wina Tuska , bo nie wiem jaki kupić k***a
|
Cytat:
|
Nie bity golf 99' za 3patyki :wow: poyebalo Cię edu chyba :taktak:
|
Liczę na to że, niż atlantycki pozbędzie się tej beznadziejnej zimy tylko z mrozem i brakiem śniegu, przy dłuższych i mocnych mrozach wszystkie zasiane rośliny polegną co dla rolnictwa może być sporym ciosem (mam na myśli Polskę Centralną). Poza tym mróz poniżej -10 mocno pociągnie po kieszeni ogrzewając mieszkania, więc dla zimolubów takiej zimy wystarczy do poniedziałku, a od poniedziałku niechaj niż atlantycki wbije się z ciepełkiem...
Teraz mam -1 i pada mżawka oraz słaby marznący deszcz od czasu do czasu. Nie jest to wymarzona sytuacja na dłuższą jazdę samochodem, bo na drodze ślizgawica zrobiła się okrutna... @DejaVu wstrzymaj się z opowiastkami z polskiej Syberii, bo mi się normalnie zimno robi... rodzina mojej żony pochodzi z Gołdapi i ich relacje o tej "wspaniałej" zimie już mnie dołują, a u nich jest pewnie jeszcze zimniej niż u Ciebie... |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28. |