![]() |
Tak jak u Ormianina.
Żeby jeszcze nie ten wiaterek, to by było znośnie. |
u mnie max było -18.5 obecnie -15.5 i piękne słonce... gdyby nie ten mróz to byłaby piękna pogoda...
|
-19 :rozpuszczalna:
|
Na moim balkonie, w nocy stacja odnotowała najniższą temp. -18,5, teraz mam -17,3
|
-21... :klnie:
Haszczakowi dupa zmarzła, pcha się do domu. |
-19
miniak jeździ :P na przekór wszystkiemu :> |
|
Ilość załączników: 1
:spoko:
|
:spoko::piwo:
|
Bardzo dobrze się sprawdza, i co najważniejsze można tym palić w zamykanych kominkach z wkładem żeliwnym (kamienny wykańcza zwykłe wkłady).
Popiołu jest objętościowo więcej niż z drewna, ale ciężki nie jest. O jakiś kamieniach i innym dziadostwie można zapomnieć. Wypala się całkowicie, do końca, nawet z drewna zostają zawsze jakieś węgielki, co jest nawet przydatne przy rozpalaniu ;), z brykietu tylko popiół. Pali się długo i równomiernie. Jak wsadzę na raz jakieś 8 - 10 sztuk, to grzeją mocno przez około 5 godzin, a mniejszy żar utrzymuje się jeszcze przez jakieś 3, można przerusztować, wynieść popiół i palić dalej. ;) http://pl.lausitzer-rekord.com/briketts/home.php |
ed a jak sprawuje się ten węgiel brunatny ? pytam bo nigdy nie próbowałem , czy dobrze się spala? i daje ciepło? W tym roku zakupiłem 4t węgla kamiennego ,trafiło się badziewie-dużo miału ,i dużo popiołu zostaje.:'(
|
-22,1 teraz wyświetla, w domu ciepło niedzielne, ale oprócz c.o. ustawionego na 18 stopni, palił się całą noc w kominku brykiet z węgla brunatnego.
|
U mnie za oknem to samo -23 :taktak: nie wychodzę dziś z domu :nie: obecnie po jajecznicy, popijam :kawa:
|
U mnie w Olsztynie wyświetla się -23C.Nie wiadomo jakie jeszcze plagi i kataklizmy przyniesie Polsce ten rząd:D;)
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |