![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niezupelnie o to mi chodzilo. Nie mialem na mysli tych uzywanych kartridzy tylko nowe, ale nieoryginalne. W tym momencie do swojej drukarki moge kupic jedynie zestaw do napelniania, ale za kilka miesiecy powinny juz pojawic sie nowe kartridze (nieoryginalne oczywiscie), w cenie mysle okolo 50 zlotych. I nie chodzi mi o uzywane, bo te to mozna juz kupic pewnie i teraz bo to zadna filozofia kupic zuzyty kartridz i go napelnic (i masz racje, ze matematyka sprzedajacych jest bardzo interesujaca
![]() Poza tym, ja duzo nie drukuje..
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
O ile się orientuję - do drukarek, w których pojemnik z tuszem zintegrowany jest z głowicą drukującą nie ma czegoś takiego jak naboje nieoryginalne. Co najwyżej są to naboje oryginalne, napełniane przez kogoś innego.
Co innego oczywiście w przypadku drukarek Epsona i Canona, gdzie głowica i pojemnik z tuszem są rozdzielone - do nich są naboje nieoryginalne.
![]() |
#18 |
Forumator
![]() |
Będąc dziś w sklepie rzuciłem okiem na naboje Pelikana do HP 600 - napis na nich głosi, że są to naboje w 100% nowe, i że ich stosowanie nie unieważnia gwarancji na drukarkę.
Pamiętam, że w jakimś piśmie czytałem, że Pelikan wszedł w porozumienie z producentami drukarek, które pozwala mu na stosowanie dokładnie tych samych naboi, co oni - a więc sam nabój z głowicą drukującą jest całkowicie identyczny z oryginalnym. Kiedyś nawet kusiło mnie, żeby w MM kupić taki czarny nabój Pelikana - ale zrezygnowałem ze względu na cenę. Oryginalny HP kosztował ok. 150 zł, Pelikana - chyba ok. 120 - 130, ale za tę samą kwotę mogę kupić oryginał HP. Może w innych sklepach byłyby tańsze, ale przeciętnie są tańsze od oryginalnych o ok. 10 - 20%. Wszystkie inne naboje, jakie widziałem w sklepach, to z całą pewnością naboje napełniane powtórnie, i sprzedawane w cenie ok. 60-80 zł. To trochę drogo biorąc pod uwagę, że za 20 zł mogę sam sobie dolać.
pozdrowienia puch Ostatnio zmieniany przez puch : 12.06.2003 o godz. 20:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
to nie jest normalne co sie dzieje z tuszami kolegi!
Ja napełniam zawsze tusze w jednym z komputerowych sklepów za niecałe 50 zł do HP i nic mi nie cieknie jak odbieram tusz i drukarka nie wywala komunikatów, że nie ma tuszu! Nie ma tuszu to nie ma! Proste!
![]() |
#20 |
Forumator
![]() |
Oglądałem dziś w MM naboje Pelikana. Oryginalny HP do mojej drukarki kosztuje tam 150 albo 160 zł! Pelikana - 109. Ale, ale... nie ma na nim napisu, że jest to nabój w całości nowy. Taki napis jest tylko na nabojach do serii 400, 500 i 600. Hm... Ciekawe, czy to coś znaczy...
W innym sklepie oglądałem regenerowane naboje - pod jakąś nieznaną mi dotąd marką - regenerowany nabój do mojej drukarki kosztował 85 zł! To już naprawdę wolę samemu dolewać znany sobie tusz za 20 zł. w znany sobie sposób.
![]() |
#21 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Witam
Podepne sie pod temat jaki najlepiej kupi***263; tusz czarny do drukarki Hp nr kartrige nr 21 ...tyle tego na allegro jest ... z g***243;ry dzieki
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|