Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2003, 11:48   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Niezupelnie o to mi chodzilo. Nie mialem na mysli tych uzywanych kartridzy tylko nowe, ale nieoryginalne. W tym momencie do swojej drukarki moge kupic jedynie zestaw do napelniania, ale za kilka miesiecy powinny juz pojawic sie nowe kartridze (nieoryginalne oczywiscie), w cenie mysle okolo 50 zlotych. I nie chodzi mi o uzywane, bo te to mozna juz kupic pewnie i teraz bo to zadna filozofia kupic zuzyty kartridz i go napelnic (i masz racje, ze matematyka sprzedajacych jest bardzo interesujaca ). Ale cos takiego zdecydowanie mnie nie interesuje. Moge przeciec sam sobie napelnic i wyjdzie duzo taniej.
Poza tym, ja duzo nie drukuje..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2003, 13:36   #17
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O ile się orientuję - do drukarek, w których pojemnik z tuszem zintegrowany jest z głowicą drukującą nie ma czegoś takiego jak naboje nieoryginalne. Co najwyżej są to naboje oryginalne, napełniane przez kogoś innego.

Co innego oczywiście w przypadku drukarek Epsona i Canona, gdzie głowica i pojemnik z tuszem są rozdzielone - do nich są naboje nieoryginalne.
Stary 11.06.2003, 23:18   #18
puch
Forumator

Będąc dziś w sklepie rzuciłem okiem na naboje Pelikana do HP 600 - napis na nich głosi, że są to naboje w 100% nowe, i że ich stosowanie nie unieważnia gwarancji na drukarkę.
Pamiętam, że w jakimś piśmie czytałem, że Pelikan wszedł w porozumienie z producentami drukarek, które pozwala mu na stosowanie dokładnie tych samych naboi, co oni - a więc sam nabój z głowicą drukującą jest całkowicie identyczny z oryginalnym.
Kiedyś nawet kusiło mnie, żeby w MM kupić taki czarny nabój Pelikana - ale zrezygnowałem ze względu na cenę. Oryginalny HP kosztował ok. 150 zł, Pelikana - chyba ok. 120 - 130, ale za tę samą kwotę mogę kupić oryginał HP. Może w innych sklepach byłyby tańsze, ale przeciętnie są tańsze od oryginalnych o ok. 10 - 20%.
Wszystkie inne naboje, jakie widziałem w sklepach, to z całą pewnością naboje napełniane powtórnie, i sprzedawane w cenie ok. 60-80 zł. To trochę drogo biorąc pod uwagę, że za 20 zł mogę sam sobie dolać.

Ostatnio zmieniany przez puch : 12.06.2003 o godz. 20:25
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2003, 09:17   #19
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to nie jest normalne co sie dzieje z tuszami kolegi!

Ja napełniam zawsze tusze w jednym z komputerowych sklepów za niecałe 50 zł do HP i nic mi nie cieknie jak odbieram tusz i drukarka nie wywala komunikatów, że nie ma tuszu!

Nie ma tuszu to nie ma! Proste!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.06.2003, 20:24   #20
puch
Forumator

Oglądałem dziś w MM naboje Pelikana. Oryginalny HP do mojej drukarki kosztuje tam 150 albo 160 zł! Pelikana - 109. Ale, ale... nie ma na nim napisu, że jest to nabój w całości nowy. Taki napis jest tylko na nabojach do serii 400, 500 i 600. Hm... Ciekawe, czy to coś znaczy...

W innym sklepie oglądałem regenerowane naboje - pod jakąś nieznaną mi dotąd marką - regenerowany nabój do mojej drukarki kosztował 85 zł!

To już naprawdę wolę samemu dolewać znany sobie tusz za 20 zł. w znany sobie sposób.
Stary 10.10.2006, 11:14   #21
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Witam
Podepne sie pod temat jaki najlepiej kupi***263; tusz czarny do drukarki Hp nr kartrige nr 21 ...tyle tego na allegro jest ...
z g***243;ry dzieki

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: