Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

ed hunter 01.03.2016 18:03

Dostałem list z pogróżkami od RWE, więc dzwonię, panienka starająca się być bardzo niemiłą, wszystko mi wytłumaczyła, nagle mówi, że przecież ja mam prąd już odłączony, a ja na to, że jakoś nie zauważyłem. ||

Stanęło na tym, że jak zapłacę najstarszą zaległość, to nie będą już chcieli mi wyłączyć, to zapłaciłem wszystko, prócz faktury z lutego. :D

Jutro jak się u mnie zaksięguje, to muszę im maila posłać z potwierdzeniem.

A jak dorwę listonosza, to mu ten jego rowerek w dupę wsadzę, bo faktur na oczy nie widziałem.

grzeniu 01.03.2016 18:15

Bo to pewnie wcale nie poczta polska ma doręczać te faktury i listonosz niewinny. Też miałem takie wałki, jak doręczać mieli z PGP. Doręczali tylko wezwania do zapłat, bo te były za podpisem :D
Po wojnach z poruszeniem prezesa wywalczyłem doręczanie przez pocztę i od tamtego czasu (juz ponad rok) wszystko działa jak powinno.

ed hunter 01.03.2016 18:23

List z pogróżkami odebrałem z InPostu, więc jak tym przysyłają faktury, to nic dziwnego, że ich nie ma. ((

grzeniu 01.03.2016 18:36

Oni przeważnie dobrze wiedzą, że doręczanie szwankuje. Ja się dowiedziałem, że mają/mieli mnóstwo takich reklamacji i nawet nie udawali zdziwionych. Coś tylko bełkotali, że prowadzą silne rozmowy z PGP. Oczywiście od razu anulowali naliczanie odsetek za nieterminowe zapłaty.
No ale prawie cały rok się z nimi przepychałem, bo co 2 miechy kolejne wezwanie do zapłaty :sciana:

ed hunter 01.03.2016 20:27

Jutro zadzwonię i im powiem, że odsetków nie zapłacę, niech się cmokną, zmienię dostawcę.

DejaVu 01.03.2016 20:33

zrób zapas świeczek :>

grzeniu 01.03.2016 20:54

Lepiej lampę naftową. Ja mam :D

No i ja nie pyskowałem się z RWE. A co to - Radio Wolna Europa?

Zetoxa 01.03.2016 21:14

Edziu, a czemu nie masz e-faktury, ja tak od 2 lat się rozliczam,
sam Tauron ludzi do tego namawia dając niewielkie zniżki :taktak:

ed hunter 01.03.2016 21:45

O zniżkach w RWE nie słyszałem, niech wysyłają papier.

Zetoxa 01.03.2016 21:51

U mnie w Tauronie to jest albo 1% albo 5zł w zależności od wysokości rachunków.

grzeniu 01.03.2016 21:57

Kicham na ich efakturę, ja potrzebuję na papierze. W umowie stoi, że oni wystawiają fakturę i wysyłają do mnie.
A zniżek żadnych chyba nie ma.

Jarson 01.03.2016 22:36

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1353790)
Oni przeważnie dobrze wiedzą, że doręczanie szwankuje. Ja się dowiedziałem, że mają/mieli mnóstwo takich reklamacji i nawet nie udawali zdziwionych. Coś tylko bełkotali, że prowadzą silne rozmowy z PGP. Oczywiście od razu anulowali naliczanie odsetek za nieterminowe zapłaty.
No ale prawie cały rok się z nimi przepychałem, bo co 2 miechy kolejne wezwanie do zapłaty :sciana:

U mnie też ostatnio same wezwania przychodzą, a f-ry na oczy nie widziałem. InPost pierdzielony...

Ale z tego co słyszałem, z powodu ciągłych problemów stracili już sądy (akurat tutaj terminowe doręczanie przesyłek jest szczególnie ważne). Lada moment i to samo będzie z innymi klientami. Oni i im podobni, mimo że już mogą dostarczać listy, nie nadają się do tego zupełnie dopóki konkurują z PP tylko i wyłącznie ceną.

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1353805)
Edziu, a czemu nie masz e-faktury, ja tak od 2 lat się rozliczam,
sam Tauron ludzi do tego namawia dając niewielkie zniżki :taktak:

No co Ty - przecież Edzisko nie ma internetu, nie wiedziałeś? :hmm:

ed hunter 01.03.2016 22:38

No jak mogę mieć internet, jak nie mam prądu? :haha:

grzeniu 01.03.2016 22:44

Jeśli nie masz prądu, to za co wystawiają ci faktury? I każą płacić? :wow:

Jarson 01.03.2016 22:53

Tego nie wiadomo, przecież Ed dostaje tylko wezwania do zapłaty - a tam jest jedynie numer faktury, bez informacji za co ta faktura jest...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:15.