![]() |
Wróciłem właśnie z Krzeszowic z zakupów. Maja tam sklep z grami na konsole i PC. Można zakupić NOWĄ grę powystawową za 8 zł :czytaj:. Ja dokupiłem sobie Tropico 3 i BF2142 :spoko:.
Przyjdzie brat to będzie brechtał ze mnie że kupiłem oryginalną grę ;). |
Zrobiłeś dobry uczynek xD
|
Jaki dobry uczynek? Mój brat się brechta bo wszystko ściąga z internetu. Też ściągam, ale ulubione gry wolę mieć oryginalne ;)
|
No wspomogłeś twórców, wydawców danej gry xD. Jeżeli gra jest dobra to czemu by jej nie kupić. Ale też musi być za rozsądne pieniądze.
Ukończyłem Bioshock'a xD |
A swoją drogą chciałbym wiedzieć, kto zagarnął te 8 zeta za grę.
Bo że choć grosik z tego poszedł na twórców, to szczerze wątpię. |
Do wydawców zapewne xD
|
Ale to było w małym sklepie więc wspomogłem tylko właściciela sklepu :P
I tak dobrze mieć oryginał, zwłaszcza za taką cenę. BTW To jest paradoks: Piractwo - jeden gość kupuje, dogrywa witaminkę i wpuszcza w internet (twórca zarabia na tym sprzedanym egzemplarzu). Kowalski sobie ściąga - twórca nic z tego nie ma. Używki - jeden gość kupuje, pogra (twórca zarabia na tym sprzedanym egzemplarzu) sprzeda Kowalskiemu - twórca także nic z tego nie ma. |
Ale gdyby gry kosztowały normalne pieniądze to Kowalski wolałby kupić ją nową, a nie mieć używaną kopię gry.
|
Moim zdaniem to nie ceny gier są do poprawki... Prędzej zarobki ludzi i wysokość podatków :]
|
W tym sęk. Twórca jest ostatnim w kolejce do pieniędzy za swoją grę.
I ma najmniejszy wpływ na jej cenę w handlu i zysk z niej. Ot taka dojna krowa dla cwaniaczków. |
To tak jak twórca pomidorów! :idea: :> :P
|
Cytat:
:fiu::banned: |
Ed nie jest w stanie mnie wkurzyć.
Podobnie jak kiedyś rycho. |
Nerwy ze stali? W ogóle jest coś, co Cię może wkurzyć?
|
Lato trwa...........http://www.getsmile.com/emoticons/sm.../aiw/blind.gif
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:17. |