Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisz coś pozytywnego! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisz-cos-pozytywnego-59572/)

revolver0 15.08.2014 14:50

Po rynnie wchodziłeś na te dachy xD

DarkSlide97 15.08.2014 19:54

Nie, po prostu wchodziłem do klatki (mówiłem że ulotki :haha:) wychodziłem na samą górę i wchodziłem po drabince, odsuwałem właz i wyłaziłem na górę :D
W tych starych blokach te włazy to może sobie każdy otworzyć, więc jest dobrze ;)

revolver0 15.08.2014 21:18

Nie są zabezpieczane, np kłódką i łańcuchem?

Patrix 15.08.2014 21:21

No to cieciowi powinni premię zabrać jeśli włazów nie zabezpiecza.
Kto potem będzie winny jakby sobie skoczył superman jeden?

DarkSlide97 15.08.2014 21:45

revolver0 zazwyczaj nie są. Trzeba tylko troszkę siły, by go otworzyć :D

Jarson 15.08.2014 21:45

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1290018)
Dzisiaj(właściwie wczoraj) zwiedzałem dachy bloków(nie za wysokich, ale zawsze coś). Porobiłem zdjęcia, nawet zrobiłem sobie "selfie" :haha:. Fajne widoki są np. z takiego 6 piętrowego apartamentowca ;) Całe miasto widać prawie.
Poza tym mogłem się bliżej przyjrzeć tym dziwnym konstrukcjom co są najczęściej na dachach bloków. Może się kiedyś wybiorę na taki co ma 11 pięter, tam dopiero muszą być widoki.

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1290078)
Nie, po prostu wchodziłem do klatki (mówiłem że ulotki :haha:) wychodziłem na samą górę i wchodziłem po drabince, odsuwałem właz i wyłaziłem na górę :D
W tych starych blokach te włazy to może sobie każdy otworzyć, więc jest dobrze ;)

Swojego czasu pracowałem u ISP, który u części odbiorców realizował połączenia drogą radiową (teraz u niego już prawie tylko fttb/ftth, nawet w domach wolnostojących...). Nałaziłem się w tym czasie trochę po dachach i kominach, także tych przemysłowych... Trzeba przyznać, że miasto z tej perspektywy wygląda zupełnie inaczej. Mam na myśli z jednej strony widoki, ale również fakt, że przechodnie na dole chodzą po ulicach i widzą domy, sklepy, place, drzewa, natomiast ponad ich głowami znajdują się niepozorne urządzenia, tworzące skomplikowaną sieć, do których nieraz trzeba się dostawać przez różne strychy, włazy, stare drabiny itp. Trochę to przypomina tak lubiany przez Nimala i Melaga urbex :)

revolver0 15.08.2014 21:59

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1290082)
No to cieciowi powinni premię zabrać jeśli włazów nie zabezpiecza.
Kto potem będzie winny jakby sobie skoczył superman jeden?

Ten co ma zamiar skoczyć to i tak skoczy, gorze z nietrzeźwymi supermanami i dziećmi co nie bardzo myślą, albo nie mają wyobraźni co może się stać. I mandat dla takiego gospodarza jak najbardziej uważam za stosowny.

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1290087)
[/LEFT]
... nieraz trzeba się dostawać przez różne strychy, włazy, stare drabiny itp. ...

Mnie osobiście to dziwi, że tak ważne elementy budynków nie są regularnie konserwowane. Jakby ich nie było to przynajmniej zagrożenia by nie sprawiały, a tak istnieje możliwość że pręt się złamie pod ciężarem i bum lecimy na spotkanie ze stwórcą.

Patrix 15.08.2014 22:07

Cytat:

Napisany przez revolver0 (Post 1290090)
i bum lecimy na spotkanie ze stwórcą.

Dla niektórych to osobny kocioł tam na dole grzeją :haha:

DarkSlide97 21.08.2014 22:53

Jak wiadomo mieszkam na wsi i u mnie w stodole jest pokoik mieszkalny (jak dom był w budowie to tam spaliśmy). Teraz nikt tam nie chodzi, to z nudów wpadłem na pewien pomysł.
Wyniosłem parę gratów do stodoły, uprzątnąłem kanapę. Zaniosłem szafkę która zalegała w drugiej części stodoły do pokoju. Postawiłem tam telewizor 21 cali, pod nim magnetowid a pod magnetowidem PlayStation.

I powstał fajny pokoik do rozrywki, gdzie można pooglądać filmy albo pograć sobie w coś :spoko:.
Wystarczy zgasić światło i mamy domowe kino ;)

M@X 21.08.2014 22:56

Swietny pomysl :-)! Podoba mi sie ta koncepcja!

Zeby bylo na temat - jutro mam urlop :-)!

DarkSlide97 21.08.2014 23:15

Taki trochę kącik retro, bo wszystkie sprzęty tam są starsze ode mnie :D

PS Znalazłem listwę na 5 gniazdek która ma "ciekawie" rozwiązaną wtyczkę. Mianowicie zamiast wejścia na bolec uziemienia jest... przewiercona dziura w tym miejscu! Nie wiem kto to robił, ale bezpieczeństwem się raczej nie przejmował :rotfl:

M@X 21.08.2014 23:46

Przywykniesz ;-). Nie badz taki "jewropejski" ;-)... Jak jest 23 to tylko baba poczeka i pojedzie dzien pozniej po listwe z dziura po bolec uziemiajacy. Normalny chlop wywierci i uruchomi ;-)!

ed hunter 22.08.2014 14:32

Wychodząc z domu zapomniałem zahibernować blaszaka, ale od czego jest pulpit zdalny. :)

revolver0 22.08.2014 14:36

Darku w co tam grasz, Metal Gear Solid i Tekkena 3 uruchom.

DarkSlide97 22.08.2014 21:31

revolver0 nie da się, bo konsola nie jest przerobiona a gierek w oryginale nie mam. :nie:
Gram w Driver 1,2 , V-Rally, Tony Hawk, FF8, Gran Turismo, Apocalypse i Ridge Racer :D

ed hunter i co że zapomniałeś, przecież jak pochodzi przez dzień to nic mu się nie stanie.

Mój jak uploadował filmy to chodził przez 2 tygodnie bez przerwy i działa :]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:48.