![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#2 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Grafika-srafika.
Sorry, na konsoli wkladam plyte i zawsze dziala dobrze. Nigdy juz nie wroce do grania na komputerze, czego i Wam zycze. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Biorąc pod uwagę, że obecnie przechodzę (czytaj - włączam na 10-15 minut przed snem) pierwszą część Maxa Payne'a i w ogóle nie przeszkadza mi jakość obrazu, to w zasadzie masz rację, że to nie jest najważniejsze.
Z drugiej strony, jak kupuję samochód, to jest tam grom rzeczy raczej nieważnych, a i tak mając do wyboru egzemplarz z lub bez wolę dopłacić za "z". A poza tym jednak jakoś ten marketing działa i świadomość, że to, w co własnie gram, można mieć na peceta w nowej, lepszej jakości chyba by mi jednak przeszkadzała - choć wiem, że to żaden obiektywny argument. Uważam, że największa bolączka graczy pecetowych to bardzo popularna myśl, że do komputera podłączamy monitor. Tak robi większość, a strata jest kolosalna - jeśli ta zasada ma być prawdziwa, to należałoby do niej dopisać "do momentu, w którym włączamy film lub grę, bo wtedy dobrze byłoby przełączyć się na TV". Inne bolączki pojawiły się na pecety wcześniej, ale to nie znaczy, że ominą konsole. I tak to na PC szybciej pojawiły się problemy z instalacją gier ze względu na miliard paranoicznych zabezpieczeń. Ale w różnej formie przychodzą one i na konsole. Tak samo aktualizacje online, które potrafią irytować, jeśli włączają się przy co drugim uruchomieniu (u mnie tak jest, bo nie gram codziennie, a jeśli nie same gry, to Steam mi się aktualizuje prawie zawsze). Ciągle się słyszy o różnych problemach, niemal aferach, z obu stron. A to port pecetowy gry ma masę bugów, a to gracze konsolowi mają problem z zalogowaniem się na swoje konto, czy wręcz są banowani z powodu pomyłki itd. Żadne z rozwiązań konsola-pc nie jest dziś jednoznacznie lepsze. Po pierwsze jest wiele aspektów do oceny, a po drugie, ten ekosystem żyje i kolejne rozwiązania albo polepszają, albo pogarszają sytuację którejś ze stron.
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
To znaczy nic nie rozumiem, zaciskam kabel, podłączam, nie działa, to tnę, zaciskam jeszcze raz... po co tester?
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
Cytat:
![]() Czasem nie wiadomo też, czy to kabelek jest dead, czy na przykład router, switch czy radio, co tam jest podpięte. W takim wypadku tester też się sprawdza. Sprawdzanie, która dokładnie żyła jest uszkodzona, również moim zdaniem nie ma wielkiego sensu. Jeśli jest którakolwiek, to i tak szukamy uszkodzenia kabla lub go wywalamy i kładziemy nowy. Tak samo sprawdzanie parzystości - przecież to widać gołym okiem.
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ed skoro dają w zestawie to się bierze - nie ważne po co, cena zaciskarki bez testera jest taka sama więc bierze się dla zasady
Zresztą, po co marnować wtyczki RJ45 -> 15 gr. za sztukę piechotą nie chodzi
|
|
|
#7 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
A od testera zadziała źle zaciśnięta?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
Tak skąd wiedziałeś
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
To jak pan jesteś instalator, to normalne, że tester potrzebny, ale w domu po co?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
dla lepszego samopoczucia.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
Cytat:
![]() Ty się już nie wysilaj, i tak nie mogę Ci jeszcze reputy zasadzić ![]() Przy okazji - przypomniałeś mi rozmowę sprzed dwóch dni. Kupiłem trzy butelki spirytusu salicylowego na firmę, a znajomy powiedział, że prawdziwy lepszy. No ja przecież wiem, że lepszy, ale pracownicy też wiedzą A żeby nie było wątpliwości - ten człowiek w swojej firmie ma alkomat, a jakże
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 20.11.2014 o godz. 19:36 |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
To się wkopie szybciej niż myśli, bo "domowe alkomaty" to gówno nic nie warte.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
On sobie kupił jakiś profesjonalny, niby polecany przez sprzedawcę że najlepszy w tej cenie... Grunt że nawet jak wychodzi 0.2 to czeka aż będą same zera i dopiero jedzie.
|
|
![]() |
|
|