Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2014, 22:37   #1
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
No uczyć to wiadomo bo po to jest szkoła ale żeby ze wszystkiego miała najlepsze oceny? To się tak nie da zwłaszcza z przedmiotu którego się nie lubi.

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.12.2014, 00:58   #2
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To zalezy od interpretacji tegoz stylu. Kiedys robil to rownie fajnie Pawel Musialowski aka Mr Jedi w CD-Action (nie wiem czy nadal to uskutecznia, gdyz lekture odstawilem), a dzis nieudolnie probuje realizowac niejaki Ogrodnik January...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2014, 20:40   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
[...]A wiesz, dlaczego mężczyźni tak uwielbiają, jak kobieta robi im loda? Bo nie gada...
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2014, 23:29   #4
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Odebrałem na poczcie bardzo ładne zdjęcia. Pięknie wyszedłem. Auto i tablica rejestracyjna też +26km/h. 4 punkty i 200PLN.
Stary 03.12.2014, 23:35   #5
DarkSlide97
Kiedyś to było

DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Współczuję, i będziesz musiał wspierać tę bandę darmozjadów...
Te fotoradary to oni zbudowali i dla nich są zbudowane

Na każdego urzędnika wystarczy jeden

Stary 03.12.2014, 23:37   #6
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ciekawe po jakiej ilości fotek taki fotoradarek się zwraca.
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2014, 23:38   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mam bardzo prosty sposób na zrujnowanie gminnych (i nie tylko) budżetów - jeździć przepisowo przez rok, dwa. Ależ byłby dramat!
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2014, 23:44   #8
revolver0
Guru

Data rejestracji: 06.12.2005
revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>revolver0 jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Mam bardzo prosty sposób na zrujnowanie gminnych (i nie tylko) budżetów - jeździć przepisowo przez rok, dwa. Ależ byłby dramat!
Na kierowce zawsze się coś znajdzie..., potrzebna tylko wyobraźnia
revolver0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2014, 00:38   #9
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez DarkSlide97 Podgląd Wiadomości
mgit niektórych się nie rozumie, ja np. nie rozumiem matematyki, mam wystarczające oceny (2,3) i tyle. Rodzice wiedzą że nie jestem asem z przedmiotów ścisłych i dopóki nie ma zagrożenia to nie "czepiają" się i więcej nie wymagają. A u Niej nawet jak ma trójki to za mało, musi być 5(tak mi mówiła).
No to teraz rozgraniczmy dwie rzeczy. Po pierwsze jest coś, czego całkowicie nie popieram, czyli oczekiwanie, że dziecko będzie we wszystkim najlepsze. I to bardzo często właśnie tak wygląda - nie, że będzie obiektywnie dobre, ale subiektywnie najlepsze. Kwintesencja wyścigu szczurów.

No i druga strona medalu - literalne rozumienie tego, co napisałeś. Sorry, ale jeśli się nie ma rodziców z firmą do odziedziczenia itp, to trójki w dzisiejszych czasach nie wystarczą. Nie znam sytuacji, nie znam rodziców i rozumiem, że mogą być zbyt wymagający. Ale trójki w rzeczy samej nie są zbyt zadowalającymi ocenami. A nazywanie "wystarczającymi" ocen dopuszczającej i dostatecznej kiedyś możesz przeklinać.

Obecny poziom wiedzy licealnej - mimo pewnego przeładowania programów - jest żałośnie niski. O ile na 5 czy tym bardziej 6 trzeba przyswoić naprawdę sporo wiedzy i to nie zawsze jakiejś szczególnie przydatnej, tak już czwórki są w zasięgu znakomitej większości osób, które po prostu chcą się uczyć.

Sam kończyłem liceum dziesięć lat temu i mam już prawo sporej części nieużywanych informacji nie pamiętać. W tym biologii, której na co dzień po prostu nie używam. I jakież było ostatnio zdziwienie znajomego chodzącego do klasy maturalnej, gdy okazało się, że na pytanie o rodzaje mięśni (zadane niemal z ironią, dla uzyskania dowodu, że dziś to się uczy, a kiedyś nie, podczas gdy ja twierdziłem dokładnie na odwrót) jednak potrafiłem mu je wymienić, zwięźle opisać i podać główne różnice, wraz z wyjątkiem jaki stanowi mięsień sercowy. Oczywiście podręcznikowej wiedzy już nie posiadam i nie opiszę sarkomerów, czy nie przypomnę sobie, która substancja pobudza mięśnie poprzecznie prążkowane. No ale takich rzeczy większość osób musi nauczyć się na sprawdzian z jednego działu, na stałe ci, którzy swoją karierę wiążą z biologią.

Kurcze, ludzie... Nauka to dziś wasz jedyny obowiązek. Przywilej zresztą też. DarkSlide, nie chciałbyś się ze mną zamienić na jeden dzień, mimo że zarabiam znacznie więcej, niż Ty piszesz, że w dorosłym życiu byś chciał. Tyle, że ja za chwilę zamierzam wsiąść w auto i pojechać sprawdzić, co dzieje się z analizatorem gazu, który zdalnie pokazuje mi błąd w jednym z odczytów. Wrócę o 1-2 w nocy, a jutro o siódmej rano pojadę na zakład (choć nikt mi nie każe, bo czas pracy mam zadaniowy). Jak to jest mieć wolny weekend, w którym nie muszę się liczyć, że w każdej chwili będę musiał na coś zareagować - już prawie nie pamiętam. Ty musisz być w szkole max. 7-8 godzin (lekcyjnych) dziennie. Potem już masz czas wolny, z którym sam decydujesz, co zrobisz. Za kilka lat - szybciej niż myślisz - to się skończy, więc - moralizator dziadek Jarson Ci to mówi - wykorzystaj ten czas

Ostatnio zmieniany przez Jarson : 04.12.2014 o godz. 00:40
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2014, 00:59   #10
DarkSlide97
Kiedyś to było

Cytat:
W tym biologii, której na co dzień po prostu nie używam. I jakież było ostatnio zdziwienie znajomego chodzącego do klasy maturalnej, gdy okazało się, że na pytanie o rodzaje mięśni (zadane niemal z ironią, dla uzyskania dowodu, że dziś to się uczy, a kiedyś nie, podczas gdy ja twierdziłem dokładnie na odwrót) jednak potrafiłem mu je wymienić, zwięźle opisać i podać główne różnice, wraz z wyjątkiem jaki stanowi mięsień sercowy.
No widzisz, miałem to w gimnazjum i dzisiaj już tego nie pamiętam. A Ty po 10 latach pamiętasz...

Cytat:
Ty musisz być w szkole max. 7-8 godzin (lekcyjnych) dziennie. Potem już masz czas wolny, z którym sam decydujesz, co zrobisz.
Problem w tym że tutaj nie ma za bardzo co robić bo mieszkam na zadupiu. Pozostaje komputer, jakaś ciekawa lektura czy praca (zazwyczaj ogarnianie pokoju ). Czegoś bym się uczył co mnie ciekawi ale nie wiem dokładnie czego bo ciągle mi się to zmienia (w sensie zawody, co będę robić w życiu).

Cytat:
Kurcze, ludzie... Nauka to dziś wasz jedyny obowiązek. Przywilej zresztą też. DarkSlide, nie chciałbyś się ze mną zamienić na jeden dzień, mimo że zarabiam znacznie więcej, niż Ty piszesz, że w dorosłym życiu byś chciał.
No właśnie ostatnio doszedłem do wniosku że jakbym mieszkał z Nią i jeszcze z dziećmi to ta przeciętna pensja nie za bardzo by wystarczała. A o pracę trudno

Cytat:
Za kilka lat - szybciej niż myślisz - to się skończy, więc - moralizator dziadek Jarson Ci to mówi - wykorzystaj ten czas
I tego się boję. Że za kilkanaście lat będę nudnym zwykłym szarym pracownikiem. I codziennie będę robił to samo.

Było o nauce a przeszło na... sam nie wiem co.

Stary 04.12.2014, 05:29   #11
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
No widzisz, miałem to w gimnazjum i dzisiaj już tego nie pamiętam. A Ty po 10 latach pamiętasz...
Spoko, będzie jeszcze raz. Tyle, że Twoja w tym głowa, żebyś to wykorzystał i... skorzystał

Cytat:
Problem w tym że tutaj nie ma za bardzo co robić bo mieszkam na zadupiu. Pozostaje komputer, jakaś ciekawa lektura czy praca (zazwyczaj ogarnianie pokoju ). Czegoś bym się uczył co mnie ciekawi ale nie wiem dokładnie czego bo ciągle mi się to zmienia (w sensie zawody, co będę robić w życiu).
Po pierwsze to w istocie żeby być dobrym specjalistą, trzeba naprawdę ciężko kształcić się w konkretnym kierunku. Ale pokaż mi lekarza, który zna się tylko na medycynie, profesora chemii, który o niczym innym nie potrafi porozmawiać - no niewielu jest takich, zwykle osoby wykształcone poza głęboką wiedzą specjalistyczną posiadają też szeroką wiedzę ogólną.

Mi dziś w pracy przydaje się naprawdę bardzo wiele rzeczy ze szkoły, których nigdy bym nie podejrzewał, że mogą czemuś służyć.

Oczywiście niezwykle ważne są języki. Komunikuję się na co dzień w języku angielskim z partnerami biznesowymi, notabene głównie z Austrii; i co istotne, nawet do głowy by mi nie przyszło, że dzwoniąc tam mogę usłyszeć kogoś, kto nie będzie ze mną w stanie w tym języku porozmawiać. Odbiera sekretarka - bez problemu. Któryś z chłopaków, gdy dzwonię bezpośrednio - tak samo. Prezes firmy rozmawia po angielsku płynnie i bez najmniejszych kompleksów. A u nas - podzwoń po sekretariatach nawet dużych firm, to się przekonasz.

Cytat:
No właśnie ostatnio doszedłem do wniosku że jakbym mieszkał z Nią i jeszcze z dziećmi to ta przeciętna pensja nie za bardzo by wystarczała. A o pracę trudno

Co do ostatniego zdania - i tak i nie. Temat na dłuższy wywód.

Cytat:
I tego się boję. Że za kilkanaście lat będę nudnym zwykłym szarym pracownikiem. I codziennie będę robił to samo.
Powiem to, co zawsze. Posiadanie kompetencji w dzisiejszym świecie, w warunkach konkurencji takiej jaka jest itd. jest warunkiem - sposiłkuję się logiką - koniecznym choć niewystarczającym do posiadania dobrej pracy, nie polegającej na byciu szarym pracownikiem. Można się obawiać, że pomimo ukończenia dobrej szkoły i posiadania gruntownej wiedzy nie uda Ci się zdobyć takiej czy innej "pracy marzeń". Można jednak jednocześnie być pewnym, że bez tej szkoły i wiedzy o pracę marzeń będzie trudno - chyba, że ktoś ma bardzo niewygórowane marzenia

Z tymi językami to istotna myśl. Ucz się w wolnych chwilach, stawiając sobie za cel opanowanie jednego do poziomu bliskiego native speaker a ponadto jeszcze przynajmniej jednego na poziomie komunikatywnym. Ja chciałbym znać jeszcze przynajmniej jeden język w takim stopniu, a nie tak jak mam to obecnie z niemieckim - mój poziom niewiele przewyższa ten z kabaretów

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.12.2014, 23:57   #12
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A ty wiesz ile trzeba płytek spiracić na te parę 50?
Namawiasz go do przestępstwa
Stary 04.12.2014, 00:04   #13
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
A ty wiesz ile trzeba płytek spiracić na te parę 50?
Namawiasz go do przestępstwa
Ty no faktycznie... ale płytki i tak piraci to może spiraci korepetycje z matmy
Stary 04.12.2014, 00:16   #14
DarkSlide97
Kiedyś to było

Ja biorę korepetycje z matematyki żeby sobie w ogóle jakoś radzić, bo wcześniej to była tragedia nic kompletnie nie rozumiałem. Teraz rozumiem tyle żeby mieć te 3. Z fizyki czy chemii było tak samo, jednak w gimnazjum nie trzeba było tyle umieć.

Inna sprawa że nie umiem się skupić na nauce bo zawsze kiedy trzeba się nauczyć do sprawdzianu jakiegoś, siadam do książek, wyłączam komputer itp. to po kilku minutach myślę albo o Niej, albo o filmie, albo o tym co będę robił w weekend itp. Próbuję wrócić do nauki ale za kilka minut znowu jest to samo.
Dlatego nie wiem jak będzie na studiach, tam jest ponoć 10x więcej materiału do nauczenia się.
No chyba że chodzi o takie przedmioty którymi się interesuję to jakoś samo wchodzi. Inna sprawa że lubię kiedy mamy pisać wypracowanie, w gimbazie słynąłem z wypracowań na 3-4 kartki A jak temat jest ciekawy to pisze i nie mogę przestać.

Ostatnio zmieniany przez DarkSlide97 : 04.12.2014 o godz. 00:22
Stary 04.12.2014, 00:20   #15
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Ja biorę korepetycje z matematyki żeby sobie w ogóle jakoś radzić, bo wcześniej to była tragedia nic kompletnie nie rozumiałem. Teraz rozumiem tyle żeby mieć te 3. Z fizyki czy chemii było tak samo, jednak w gimnazjum nie trzeba było tyle umieć.

Inna sprawa że nie umiem się skupić na nauce bo zawsze kiedy trzeba się nauczyć do sprawdzianu jakiegoś, siadam do książek, wyłączam komputer itp. to po kilku minutach myślę albo o Niej, albo o filmie, albo o tym co będę robił w weekend itp. Próbuję wrócić do nauki ale za kilka minut znowu jest to samo.
Dlatego nie wiem jak będzie na studiach, tam jest ponoć 10x więcej materiału do nauczenia się.
Na studiach nauka jest tylko przed sesją - w myśl zasady wykuj, zalicz, zapomnij
Ale, żeby iść na studia trzeba zdać maturę, a matma jest na maturze

Może jesteś nadpobudliwy? A tak na serio to raczej normalne - albo nauka, albo ona -> tego pogodzić się nie da

Twoje uprawnienia: