![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Próbowałem dać sobie radę, ale nie mogę ![]() Mam Nokie 6100 do tego port podczerwieni w PC i chcę łączyć się z inrternetem za pomocą telefonu, a żeby dane z internetu były przesyłane techniką GPRS (6100 obsługuje GPRS). Jak to zrobić? Zaznaczam, że w ustawieniach "Nokia Modem Otions" z Nokia Pc Suite jest wykryta Nokia 6100(Irda), nie wiem teraz jak skonfigurować dalej to połączenie. Chyba poprzez ustalenie nowego. Telefon musi koniecznie używać połączenie GPRS, a nie zwykły modem-kiedy będę miał pewność, że korzysta z GPRS? Jak też sprawdzić ile już porbaliśmy danych i jak ro przełożyć na opłaty (plus gsm), aby widzieć na bieżąco jak wyglądać będziemy na oko z opłatami za bieżące połączenie. Czy jest jakiś "szablon" do takiego połączenia czy każdy telefon ustawia się inaczej? A może wiecie gdzie mogę znaleźć odpowiedź na pytanie. GPRS jest tani kiedy korzystami np. tylko z GG albo ściągamy outlookiem drobną pocztę. Zwykłe połączenie by mnie zjadło. thx i pzdr
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 02.02.2006 o godz. 00:56 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
Zadzwoń do operatora sieci po szczegóły
moja 6610 działa bez problemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
Jak masz Nokie to czemu nie piszesz jak tego dokonałeś, jakie szczegóły? ja chcę wskazówki ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() ![]() |
Cytat:
być może tą usługę masz nie aktywną, zapytaj Ja zadzwoniłem i mi po jednym dniu odblokowali (włączyli) i potem przez port IRDA do laptopa tam zainstalowany Nokia Suite i w nim telefon wykryło i przycisk połącz i działa. Muśisz dzwonić poprzez odpowiedni numer, nie pamiętam czy Nokia Suite ma w sobie te numery zależnie od operatora, czy musisz dostać go od operatora i wklepać do Nokia Suite Co by nie pisał musisz zadzwonić do operatora swojej sieci GSM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jak nie znajde w necie zadzwonie - bo bzdurą jest to, że cokolwiek by było to musze zadzwonic do operatora-w razie problemów to spoko. Dlaczego w necie? Ponieważ sieci komórkowe są zasadniczo w Polsce 3, a nie kilkaset i nikt indywidualnie nie przygotuje dla mnie szablonu połączenia. Łączenie przez tel za pomocą GPRS stało się tak powszechne, że nie muszę szukać igły w stogu siana dlatego pytam Was jak Wy to robicie. Ciebie już wysłuchałem, widze, że miałeś problemy, musiałeś łączyć się indywidualnie, może inni nie mieli. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
musisz miec numer dostepowy i login(jak w zwyklym modemie). ja mialem tak, gdy na probe mialem sim data(czy plus data-nie pamietam)wlasnie z sieci plus gsm.
idz do pierwszego lepszego salonu plusa-to ci powiedza co i jak. ja niestety nie pamietam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@Ciapek GPRS może i jest tani jeżeli łączysz się ze stronami www lub gdu korzystasz z gg, ale nie na Nokii
![]() Nokia wysyła jakieś dodatkowe pakiety, które zawyżają tylko koszty połączeń ![]() Zapytaj się @epola on także siedzi w komórkach, więc będzie też o tym wiedział ![]() Nie wiem jak z nowymi modelami tego koncernu, ale 6100 ten problem dotyczy ![]() P.S. Ale spróbuj podłączyć i sprawdzisz czy będzie ci się kalkulować ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasnie - wie ktos jak wyglada uzywanie GPRS tylko do gadugadu na SE?
chodzi mi o konkretne ceny.. siec to era pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@Smartek jesli masz SE to np. wysyłając 50kB płacisz za 50kB
![]() SE, Siemens, Motorola nie wysyłają dodatkowych pakietów z jakimiś informacjami ![]() Jak jest z innymi markami nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
|