Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.07.2005, 12:33   #46
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja mam neo 512 15 GB mało a od wrzesnia 128 i tylko 7Gb ;(!!!!!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.07.2005, 14:29   #47
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
jak ja sie ciesze ze mam alternetywe
kabloweczka i zadnych limitow
Witam !
Kablóweczka z ICP (bo widzę, że też jesteś z pięknego Poznania )
Jeśli tak, to napisz, jak u nich to wygląda pod względem parametrów - czy trzyma prędkość itd., a także ta diabelska instalacja - kładą ten kabel w miarę ładnie ??

Pozdrawiam

ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2005, 15:29   #48
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Ok bylem w Telepunkcie, oczywiscie nie moge dzis juz zamowic Neo 6MB - tzn zrobic migracji, bo usluga nie jest oficjalnie dostepna...
W poniedzialek bede mogl i w ciagu 3 dni mi zamienia

Zauwazylem natomiast ich baze i tam wyraznie napisane jest 6144/256 - czyli tym samy informacja, o upload 512 okazuje sie byc nieprawdziwa.

No... poczekam do srody/czwartku i zobacze jak to bedzie smigac
Stary 31.07.2005, 00:05   #49
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Jeśli tak, to napisz, jak u nich to wygląda pod względem parametrów - czy trzyma prędkość itd., a także ta diabelska instalacja - kładą ten kabel w miarę ładnie ??

Pozdrawiam

ro29
ICP ladne ma lacze, wszystko smiga, tylko np. u mnie go juz nie ma :/ Bo nie siega (Antoninek - dzielnica Poznania - nimal wie gdzie to )...ale jak sprawdzalem ich lacza to smigaja przepieknie...'

@Remix:od razu daj recenzje lacza ktore zamowisz, chyba jestes pierwszym odwaznym
Stary 31.07.2005, 10:44   #50
IceManSpy
..:: Ju-Jitsu ::..

Data rejestracji: 06.11.2004
IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>IceManSpy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mi sie podoba ta 256 mam teraz 128 a mogla by byc toszke szybsza. A i tak nigdy nie wykozystalem 7 GB Moj rekord to: 6,11 GB
IceManSpy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 13:15   #51
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No i panowie co z ta 6mbit ? Miala byc od pierwszego a na stronie tp jeszcze nic nie napisali ...

EDIT: A jednak to prawda Uzytkownikom neo 128 zostanie podniesiona predkosc do 256 za darmo w ciagu 3 miesiecy i bedzie mozna za darmo korzystac z takiej opcji do lutego 2006. W lutym trzeba bedzie podpisac aneks o migracje badz zrezygnowac z neo256 i zmniejszyc predkosc do 128.
http://neostrada.pl/tpsa/run

Ostatnio zmieniany przez rosol : 01.08.2005 o godz. 14:02
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 15:52   #52
Desden
-=Advokat^Diabła=-

Data rejestracji: 14.02.2005
Desden zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Eee ja do listopada na pewno nie będe czekał
Stary 01.08.2005, 17:12   #53
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hehe ja tez nie bede jutro albo pojutrze ide do telepunktu i podpisuje aneks akurat tydzien temu przedluzylem umowe
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 23:37   #54
Divxtom
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 15.10.2004
Divxtom zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pomimo największej na polskim rynku prędkości pobierania w najszybszej wersji neostrady ustanowiono bardzo niską prędkość wysyłania danych (upload). Po kiego grzyba

-------------------------
Divxtom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.08.2005, 23:41   #55
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Divxtom
Pomimo największej na polskim rynku prędkości pobierania w najszybszej wersji neostrady ustanowiono bardzo niską prędkość wysyłania danych (upload). Po kiego grzyba
proste - aby sie ograniczyc z p2p i dzieleniem netu w domu... do tego dochodzi ten limit... paranoja, na na TPSA wogole nie zwracam uwage... czekam spokojnie co zrobi konkurencja
Stary 02.08.2005, 00:54   #56
Boger
OGame Master

Data rejestracji: 19.04.2003
Boger zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Poznan ma wspaniale ICP
Niestety tylko dla tych ktorzy mieszkaja w centrum

Mam to szczescie mieszkac na jednym z osiedli na obrzezu P-nia i o ICP moge tylko pomarzyc.

Aktualnie mam radiowke i za 320 :\ (sumarycznie DL + UL), place dokladnie 84,18

Za dokladnie ta sama cene w TP na dzien dzisiejszy mialbym neo 512 z umowa na 24m-ce.
Nie czarujmy sie... TP zrobila w ciagu ostatnich 2 lat baaardzo duzy krok do przodu (predkosci) i maly do tylu (limity :\ ).

Na szczescie mam jeszcze swobodny dostep do lacza 10mbit i tam moge sobie wszystko sciagnac.
Mam jednak juz inny problem - nie mam juz co sciagac

Boger jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2005, 01:20   #57
zick
.................

Data rejestracji: 15.10.2004
zick zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Divxtom
Upload był jest i będzie drogi ponieważ wysycenie łącza OD ma wielce niekorzystny wpływ na transfer DO

a usługa 6Mb/256Kb wynika poprostu z niewykorzystanej przepustowści jakiej dorobiła się tepsa na userach korzystających z GG , 2 razy w tygodniu z poczty i nocnym buszowaniu po stronach XXX
wiadomo , że hurtem jest taniej
zwróćcie uwagę że nie ma tu żadnego CIR'a, jest ograniczenie 50GB, które bardzo szybko osiągnie górny limit przy dojeniu na maxa, ale też przez wielu nie zostanie w pełni wykorzystane
więc kochanej tepsie i tak pozostanie mnóstwo wolnych rurek
czysta matematyka i pieniądze do kieszeni

może wielu z Was nie wie , ale prawdziwe synchroniczne 6Mbps z CIR'em to koszt liczony na tysiące a nie nasetki złotych

ps. jesli gdzieś pomyliłem się w cyferkach to proszę mnie poprawić
Stary 02.08.2005, 10:53   #58
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Boger
Poznan ma wspaniale ICP
Niestety tylko dla tych ktorzy mieszkaja w centrum

Mam to szczescie mieszkac na jednym z osiedli na obrzezu P-nia i o ICP moge tylko pomarzyc.
(...)
Witam !
No nie tylko w centrum - mieszkam na Ratajach (no niby to centrum, ale nie takie ścisłe) i mamy możliwość ICP - tylko te kable co ci muszą ciągnąć przez mieszkanie.....
Więc już lepsza TP, gniazdko mam w pokoju i bez problemu
Tylko że od wczoraj nie mam już nic, bo neo z promocji oddałem i ......(nie będę używał brzydkich wyrazów !!!)

Pozdrawiam wszystkich

ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.08.2005, 11:08   #59
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Pozdrawiam

ro29
nie mam z ICP a z EchoStar
ich konkurencja, jedyna na rynku internetu przez kablowke
dziela sie dzialnicami, wiec nie ma mozliwosci zebys mial wybor - sa albo ci, albo ci
echo smiga i swiszczy oferty sa w miare zblizone (echo daje troche wiecej dodatkowych uslug w standardzie, za to icp ma mozliwosc szybszych lacz, ceny porownywalne, choc chyba echo jest tansze przy niskich predkosciach tak do pol mega, icp tansze zas przy wiekszych, ale to sie zmienia bo obie firmy regularnie przyspieszaja swoje lacza - mniej wiecej raz, dwa razy na rok dostajesz szybsze lacze za te same pieniadze co dotychczas
jesli na twoim osiedlu jkas inna firma oferuje lacze przez kablowke, to jest to ich podwykonawca - internet i tak masz z icp lub echo, tyklo jakas firma posredniczy
z tego co wiem icp ma wieksza czesc poznania niz echo, ale jak juz wspomnailem wyboru miec nie bedziesz
znajomi bedacy w icp chwala sobie tez te lacza
oczywscie jak kazdemu awarie sie zdazaja, ale zadko i sa szybko usuwane w obu firmach

@Kasprzak - oczywsice ze wiem gdzie jest Antoninek

@poznaniacy - w sasiednim miasteczku robia impreze - ktos sie wybiera? infa na PW, mozna sie dogadac z transportem
pisze oficjalnie bo tam tez bylo oficjalnie o Krakowie, wiec mam nadzieje ze Adminow nie zdenerwuje
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.08.2005, 10:03   #60
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@Remix i co juz udalo ci sie zrobic migracje jezeli tak to jak wyglada predkosc
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: