Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2003, 17:02   #16
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
A ja mam inny numer niż ty podałeś i się mi łączy.
Pozdro
Pewnie masz 8,35 może też być * - gwiazdka.
Miłego dnia
PS. Dziś dostałem fakturę za modem Sagem. Teraz jak to zapłacić: osobno czy też przyjdzie z rachunkiem za telefon? Pewnie wtedy też będzie kwota za abonament.
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.11.2003, 22:08   #17
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fantomas
Podejrzewam, że dostajesz komunikat 629 (w win98 i chyba 615 lub 619 pod 2k) - miałem tak przez kilka dni, aż się okazało, że "fachowiec" TPSA źle skrosował na centrali - pomógł w wykryciu tego jeden z chłopaków obsługujących w TPSA na Szerokiej w Toruniu - po kilku godzinach działało - ale 5 dni się naczekałem - najeździłem się po Toruniu jak głupi - TPSA- dom, kilka godzin wydzwaniałem do partyline 0 800 102 102 u nich i w biurze TPSA w Toruniu widniało, że wszystko jest zrobione dobrze - ino że na papierze/komputerze - rzeczywistość jednak była inna.

Teraz ładnie wszystko działa - padaczki od 30 września zauważyłem dwie: jedna kilkugodzinna i druga chwilowa.
Miłego dnia
Komunikat ma numer 680, ale to, co napisales, moze faktycznie miec miejsce. Probowalem zreszta dodzwonic sie do TP, zeby to wyjasnic, ale po raz kolejny juz stwierdzam, ze to graniczy z cudem. Ostatnio czekalem ponad godzine, az ktos sie raczy zglosic (wlaczony glosnik od telefonu i sluchalem sobie muzyczki). Dzisiaj czekalem dwadziescia minut i dalem sobie spokoj, bo musialem skorzystac z internetu.

Tak wiec modem dalej nie dziala, ja do Tepsy nie moge sie dodzwonic i tak to wszystko wyglada. I niech mi ktos jeszcze powie, ze ta firma nie jest monopolista...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2003, 23:57   #18
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawdz jeszcze, czy masz dobrze dociśnięty kabel telefoniczny w mmodemie i gniazdku. Też miałem podobny komunikat, lecz wystarczyło dopchnąć kabelek w modemie.
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2003, 17:11   #19
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fantomas
Pewnie masz 8,35 może też być * - gwiazdka.
Miłego dnia
PS. Dziś dostałem fakturę za modem Sagem. Teraz jak to zapłacić: osobno czy też przyjdzie z rachunkiem za telefon? Pewnie wtedy też będzie kwota za abonament.
na fakturze dostaniesz tylko za abonament (150 pln).
modem musisz zaplacic sobie sam.

jeszcze jedno: obojetne jest, jaki sie wpisze numer telefonu w opcjach polaczenia, zawsze was polaczy.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 15:40   #20
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ricki
Sprawdz jeszcze, czy masz dobrze dociśnięty kabel telefoniczny w mmodemie i gniazdku. Też miałem podobny komunikat, lecz wystarczyło dopchnąć kabelek w modemie.
Podlaczone wszystko jest dobrze. Ale wczoraj bedac w MediaMarkcie udalo mi sie pogadac z kims z TPSA (bo przez telefon nie jest to mozliwe) i dowiedzialem sie, ze teoretycznie maja 10 dni roboczych na podlaczenie mnie do sieci, i poki na modemie nie zaswieci sie odpowiednia dioda, mam czekac. No wiec czekam, po raz kolejny przekonujac sie, ze TPSA, jesli mozna, nalezy omijac baaaardzo szerokim lukiem...

Stary 19.11.2003, 23:32   #21
Ricki
Guru

Data rejestracji: 14.06.2002
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja osobiscie miałem inne kłopoty z neo. Zamówiłem przez 0800102102 no i po 48 godzinach miałem być zweryfikowanya, a po 8 dniach mieć już modemik dostarczony przez kuriera. Czekałem 2, 3, 4, 5 dni i nic ciągle dzwoniłem i miałem info, że musze czekać bo mnie jeszcze weryfikują. Po 8 dniach zadzwoniłem ponownie, odebrała jakaś lala, która odziwo wiedziała o co chodzi przeprosiła kazała poczekać 5 minut i sprawe załatwiła. No i od tego momentu minął tydzień i modemik był dostarczony. Wniosek taki, że jak sie chce to sie da wszystko załatwić i to uprzejmie. Dodam tylko, że telefon na którym jes neo jest na ojca od 18 lat, co nic nie daje, bo i tak trzeba klienta weryfikować. Kumpel ma tel. może ze 3 lata i on nie musiał nic weryfikować. Ciekawa ta polityka TPSA. Dobrze,że jakoś im ta usługa działa ( nie licząc wczorajszej zwiechy). Pozdrawiam
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2003, 23:59   #22
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a zwiecha wczorajsza byla niezla - koles z infolini mi powiedzial jasno: 80% kraju nie ma neta... a my nic nie wiemy...

lol - ale podziekowalem mu za szczerossc i nawet nie klalalem za glosno...
Stary 20.11.2003, 10:03   #23
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a zwiecha wczorajsza byla niezla - koles z infolini mi powiedzial jasno: 80% kraju nie ma neta... a my nic nie wiemy...

A ja wczoraj net miałem na Neo+.
Pozdro
Stary 20.11.2003, 10:20   #24
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj dzwonilem i mowili ze zwiecha!
Wkurzylem sie bo musialem pisac referat!!!
Ale juz jest ok!
Ale przez 2 miechy nie bylo zwisu.Przynajmniej u mnie.
A ktos wie czy jest mozliwe przyspieszenie tak jak isdn (infojama.pl) neo? Chyba nie.Cos mi sie obilo chyba przez uszy
Stary 20.11.2003, 10:25   #25
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie ma takiej mozliwosci

co do zwiechy - zwiecha dotyczyla tych ktorzy nie byli zalogowani - bo powalila sie autoryzacja - jesli byles zalogowany i cie nie wywalilo (mnie np wywalilo) to awarii mogles nie zauwazyc (poza tym ze dns3.tepnet.pl byl niedostepny przez pare godzin)
Stary 20.11.2003, 10:30   #26
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja wlasnie resetowalem kompa.I po wlaczeniu ponownie.ZONK.Oby to sie nie zdarzalo wiecej
Stary 20.11.2003, 10:59   #27
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kasprzak
...A ktos wie czy jest mozliwe przyspieszenie tak jak isdn (infojama.pl) neo? Chyba nie.Cos mi sie obilo chyba przez uszy
Da się przyśpieszyć.
Zobacz tu:
http://donkey.outs.pl/index.php?showtopic=9711
Programik jest do przyśpieszania ISDN'a i DSL'a.
Neo+ działa na DSL'u. Jak działa program to nie wiem. Jeszcze nie próbowałem.
Pozdro
Stary 20.11.2003, 12:45   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>

No wlasnie ja sie tez dzisiaj dowiedzialem, ze byla potezna awaria i na razie nie przylaczaja nowych osob, tylko staraja sie zapewnic dzialajacy internet starym. No czyli opoznienia zaczynaja sie juz na starcie. Ale specjalnie mnie to nie martwic, bo i tak mam teraz malo czasu, zeby sie bawic netem i jeszcze testowac Neostrade. Ale jakby mi to na weekend wlaczyli, to byloby calkiem milo

Stary 20.11.2003, 15:47   #29
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dla zainteresowanych podaję drugi numer PartyLine TPSA:
9393. Numer jeden, to bezapelacyjnie 0800102102
Miłego dnia
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 16:20   #30
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja swoj modem-router resetowalem 3 dni temu i od tamtej pory nic sie nie dzialo ... (potwierdzalo by to ze problem byl tylko u osob ktore w tym czasie sie logowaly)
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: