![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
No wlasnie jeszcz nie mam tyle kasy zeby go kupic ale do tego daze
![]() Zastanawiam sie albo Mustang GT (model 2005) albo Acura TL (model 2004) Tylko ze Acura jest drozsza od mustanga i wiadomo nie te osiagi ale wyposazeniem bije go o glowe
| Windows 2003 R2 | Office 2003 | Nero 8 | Opera 8 | Total Commander 7 | Photoshop CS3 | Power DVD 7 | ACDSee 7.0 | Ostatnio zmieniany przez MariuszV : 23.12.2004 o godz. 16:06 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() |
I jeszcze wnetrze
|
|
|
#3 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@MariuszV ladne autko ale mustang to dopiero zabawa
dla kierowcy niewiem jak nowy sie sprawoje ale mysle ze bedzie podobnie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
Ta Acura ma taka wade ze ma naped na przod
mustang ciagnie na tyl, "nawet 500KM jest nic nie warte jesli nie mozna ich przerzucic na tylnia os" ![]()
|
|
|
#5 | |
|
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
(4,2l bi-turbo, 363KM, napęd na tył i ta "odrobina" luksusu ) [miałem ostatnio okazję obejrzeć XK-8 cabrio i się zakochałem w tej linii nadwozia]
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MariuszV : nie zgodze sie z Toba... Wiem ze naleze do mniejszosci, ale IMHO naped na przod bije na glowe naped tylny. Ladnie wysrubowane parametry zawieszenia, i jazda "przodem" to sama przyjemnosc ;-D.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() |
M@X.666 zgadza sie, wszystko dzis zalezy od elektroniki, jednak inaczej jezdzi sie autem z tylnim napedem inaczej z przednim a jeszcze inaczej 4x4. Ja mialem okazje jezdzic wszystkimi.
Moge powiedziec tyle ze najlepszy jest oczywiscie 4x4 wczoraj jezdzilem po zasniezonej drodze - poprostu bajka , tyl naped troszke trudniej sie jeszdzi w zimie (ale za to jakie rzeczy mozesz robic w zimie z napedem na tyl (w lecie z reszta tez jak masz duzo konikow pod maska jak np w Mustangu)) pozatym dobrze zimowki duuuzo pomagaja, a przedni naped to taki "dla wszystkich" w zimie napewno wygodniejszy niz tylni. To wszytko kwestia gustu i przyzwyczajenia. Tak samomozna by debatowac ktore silniki sa lepsze benzynowe czy diesel'a.pozdrawiam
| Windows 2003 R2 | Office 2003 | Nero 8 | Opera 8 | Total Commander 7 | Photoshop CS3 | Power DVD 7 | ACDSee 7.0 | Ostatnio zmieniany przez MariuszV : 27.12.2004 o godz. 22:01 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no naped na tylna os jest o wiele ciekawszy w extremalnej jezdzie a napet na przednia os o wiele bezpieczniejszy a na dwie osie naraz to juz nie da sie opisac
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Napęd 4x4 zachowuje się różnie w różnych samochodach - w terenówkach jest nieodzowny - stały napęd na obie osie daje ostrą przewagę w terenie - ale i tak wążniejsze są zwisy. W zwykłych wózkach 4x4 napęd ten ma tylko zniwelować zarzucanie tyłem w aucie, które i tak ma napęd na tył przez większość jazdy (dlatego jest najczęściej włączane elektronicznie. Ma teżą swoje wady : większa masa = większe zużycie paliwa, silnik musi być odpowiednio mocne by ruszyć całą maszynerię (dwa wały, reduktor, dyfferencjały). Np. nie wiem kto buduje takie kurioza jak Panda 4x4 - takim autem i tak nie wykorzystasz potencjału napędu. A że 4x4 też możesz zarzucić tyłem to sam widziałem jak Toyota LAnd Cruiser kręciła bączka na oblodzonej drodze (trochę za szybko było na zakręcie
). A jak nauczysz się wykorzystywać słabości napędu na tył to da się też jeździć bezpiecznie w zimie. (No chyba że jest to Polonez ) aha sportowe bolidy z silnikiem umieszczonym centralnie też mają napęd na tył i wszystkie wady i zalety z tym związane (chociąż rozkład masy jest korzystniejszy)
|
|
|
|
![]() |
|
|