Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Jaki masz sposob na dziury?
Omijam je powolutku : | 14 31.11%
Przelatuje nad nimi 4 8.89%
Korzystam z MIXa, czyli po troche z kazdego 27 60.00%
Wszystkich głosów: 45. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.03.2005, 12:21   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
jaki cel
zeby ekipa remontowa miala caly zcas co robic....jakby zrobili porzadna droge, to jedyne co to by im pozostalo, to sprzatanie ulic....
Też tak kiedyś myślałem, ale bez przesady - przy obecnym stanie polskich dróg to nawet remontując je porządnie będzie jeszcze roboty na tysiąc lat dla ekip remontowych.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.03.2005, 12:42   #17
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W tym kraju wkrótce zostanie ujawniona kolejna afera pt. "Jak marnotrawione są pieniądze na remont i budowę polskich dróg" i przebije ona swoim rozmiarem wszystkie pozostałe afery. W sumie to dziwię się, że do tej pory jeszcze nikt się tym nie zainteresował.

pozdr.
Stary 23.03.2005, 20:00   #18
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widze, ze jednak spodobala sie wam sonda.

Ja preferuje opcje MIX.

Cos mi sie zdaje, ze tak jak andrzejj9 bede musial zrobic tym dziurom zdjecie lub nakrecic film
Stary 23.03.2005, 20:45   #19
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Widze, ze jednak spodobala sie wam sonda.

Ja preferuje opcje MIX.

Cos mi sie zdaje, ze tak jak andrzejj9 bede musial zrobic tym dziurom zdjecie lub nakrecic film
O ja się jeszcze szykuję na jedną ulicę w mieście.. Tam przy szynach są takie dziury, że to już nawet jak na mnie - a mieszkam w końcu w Polsce ponad 20 lat, robi wrażenie

Stary 24.03.2005, 21:13   #20
epol
Zlotowicz

Dzis jezdzac wozem po slasku - zrobilem jakies 60km napotkalem sie na 3 lub 4 ekipy remontowe. Widac, ze panowie sie juz obudzili.
Stary 24.03.2005, 21:33   #21
-Kowalik-
Guru

Data rejestracji: 31.08.2003
-Kowalik- niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
Jak co roku pojawiaja sie ulubione dziury na drogach A jakos niedawno w teleexpresie byl reportaz na temat owych dziur i dla tego mam male pytanko. Dla tych co jednak go nie widzieli to przypomne. Reportezy nasmiewali sie, ze jesli omijanie dziur trafi do dyscypliny olimpijskiej to Polacy beda na pewno w scislej czolowce oraz, ze istnieja dwa sposoby na dziury, tj powolne omijanie slalomem oraz szybki przelot nad nimi.

A teraz pytanko co wy preferujecie

U mnie w mieście kierowcy podali do sądu prezydenta miasta za te dziurki
-Kowalik- jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2005, 21:51   #22
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
u mnie w mieście jest firma, która remontuje m.in oba wiadukty.
mają tak to rozplanowane, że cały rok mają zajęcie.
triki są przeróżne - lanie asfaltu na niewysuszoną lub niewyczyszczoną dziurę czy nieuzupełnianie piaskiem podbudowy drogi.
dopóki nie zostaną dopasowane odpowiednie rozporządzenia i nie zaczną być wyciągane konsekwencje wobec partaczy, będzie dalej jak jest.

wydaje mi się, że wystarczyło by tylko obarczyć gminy kosztami odszkodowań za uszkodzenie zawieszenia samochodów, żeby problem został szybko rozwiązany

poza tym nigdy w polsce nie będziemy mieli dobrych dróg.
90% nawierzchni w polsce wykonanych jest na fatalnej podbudowie, w efekcie czego następuje bardzo szybka degradacja drogi.

Ostatnio zmieniany przez woitas : 24.03.2005 o godz. 21:53
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2005, 18:00   #23
epol
Zlotowicz

To co sie dalej dzieje na drogach to jest chore

Jak 31 marca tj czwartek panowie od robot drogowych zaczeli wycinac i latac dziury na odcinku 5km to do dzis jeszcze tego nie zrobili. Zaczeli sobie wycinac ladne prosotkatny robiac ich kanty pod katem prostym, nie frezujac na polokraglo. Takich ladnych prostokatow o powierzchni kilku metrow (sa i duuuzo wieksze) i glebokich na kilka cm mozna spotkach kilkadziesiat, w roznych miejscach na odcinku 5km. I to nie wazne czy ostry zakret czy co wycinaja sobie asfalt tak ot to. A zeby bylo malo to znak ostrzegawczy postawili dopiero dzien pozniej. Wczoraj minelo rowne dwa tygodni i roboty im troche ubylo. Zostal juz jedynie kawalek 0,5km na ktorym dalej mozna spotkac owe "prostokaciki".
Jest to wg mnie paranoja. Jezdze tamtedy 5 razy w tygoniu i w ciagu tych 15 dni "robot" widzialem ich tam dopiero pare razy. W tym raz jak zamiatali i czyscili owe dziury, bo zasypaly sie brudem!!
To co sie na tym odcinku wyprawia przechodzi ludzkie pojecie.
Na ostrym zakrecie - na jego calej dlugosci wycieli pol jezdni, a po drugiej stronie powycinali dziury jak w serze szwajcarskim. Gdy to zalewali to zalali tylko jedna strone, bo po co zrobic tez droga strone!

Chcialem poczekac z napisaniem tego do dnia, w ktorym te roboty sie zakoncza, ale watpie czy to bedzie tej wiosny.

Ostatnio zmieniany przez epol : 15.04.2005 o godz. 18:07
epol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2005, 00:19   #24
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Słuchajcie, ja przymierzam się do zrobienia strony o - na początku Wrocławkskich, docelowo polskich drogach. I naprawdę to zrobię, bo mam ochotę pokazać i opisać kilka rzeczy (o których w sumie i tak wszyscy wiemy, ale o których jakoś zbyt rzadko się mówi). Tylko brakuje mi do tego trochę wiedzy, bo chciałbym też zrobić system komentarzy i generalnie trochę to upodobnić do przeciętnego serwisu internetowego. Tak więc jeśli ktoś jest chętny do pomocy, to proszę o kontakt

Stary 16.04.2005, 08:54   #25
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Słuchajcie, ja przymierzam się do zrobienia strony o - na początku Wrocławkskich, docelowo polskich drogach. I naprawdę to zrobię, bo mam ochotę pokazać i opisać kilka rzeczy (o których w sumie i tak wszyscy wiemy, ale o których jakoś zbyt rzadko się mówi). Tylko brakuje mi do tego trochę wiedzy, bo chciałbym też zrobić system komentarzy i generalnie trochę to upodobnić do przeciętnego serwisu internetowego. Tak więc jeśli ktoś jest chętny do pomocy, to proszę o kontakt
Fajnie bys zrobi bo Wroclaw jest teraz masakryczy po zimie same dziury moge ci po przesylac fotki dziurek jakie sa kolo mnie a najlepiej proponuje przejechac sie po Grabiszynskiej. Sam wlasnie stracile ostanio kolo ale nie przez dziure tylko rozerwalo mi kolo na drodze Polkowice Lubin ale naj ciekawsze ze niewiesz co na drodze lezy a tu jakies zylastwo i tak mam szczesci ze nie polecialem w kosmos stalo sie to przy 120 km/h po tem zamieszcze fotke mojego kola
A najlepiej ze na Karkonwskie wczoraj czy przedwczoraj najpierw jedna ciezarowka sie wywalila a po tem drugo no pewnie dziury omijali

Ostatnio zmieniany przez legion : 29.04.2005 o godz. 11:54
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 12:02   #26
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
o to obiecane zdjecie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nie ma to jak coroczne dziurki i dziury...-hpim2590_resize.jpg  
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 12:08   #27
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja mam propozycję do radnych w miastach - nie przeznaczajcie forsy na remonty dróg, nie warto, wybierzcie najbardziej dziurawą ulicę, nazwijcie ją Internet Explorera i przyznajcie sobie za to premię, nagrody i urlopy okolicznościowe.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.04.2005, 19:39   #28
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez legion
o to obiecane zdjecie
W ten dłuższy weekend będę chciał jakąś wstępną wersję strony sklecić

Stary 29.04.2005, 22:31   #29
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na dziury nie ma rady, sa dziury duze male i olbrzymie, a ja nie lubie dziur, przynajmniej tych w drodze, wczoraj wymienilem przegub po roku uzytkowania
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.05.2005, 17:27   #30
epol
Zlotowicz

^_^ ^_^ ^_^ ^_^

Dzis natknalem sie na takie cosik:

http://www.akacje6.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=1921

Po prostu full wypas :cool:

Aby nie ma tam dziur