![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
Cytat:
![]() ja rowniez odradzam technicsa, polecam za to yamahe (uzywam dsp-a2 + paradigmy monitor 9) oraz onkio, wszystko zalezy ile kasy chcesz przeznaczyc na sprzet, i nie zaluj na kolumny (w miare dobre zaczynaja sie od 2000 pln w gore(oczywiscie z odpowiednia moca do wzmacniacza), zreszta jak posluchasz to uslyszysz ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Parametry techniczne to moc, a te nie techniczne a uzyteczne to żeczywiscie jakosc dzwieku którą powinno sie brac pod uwage jako pierwsza / dzieki za sprostowanie /jest jeszcze coś takiego jak prędkosc wybrzmiewania sie ale ... PS: Dlaczego nikt z fanów YAMAHY nie wypowiedział sie na temat dlaczego mozna sobie odpuscic TECHNICSA ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Odpowiedziałem jasno i wyraźnie: kiedyś produkowali dobre urządzenia, teraz już nie.
DOTARŁO? A co do kabli... standardowe rzeczywiście wystarczą, ale wtedy gdy masz kiepski słuch, a w takim razie po co ci taki sprzęt? Wbrew pozorom interkonekt _ZMIENIA WSZYSTKO_ (taki ma wpływ na jakość), więc poniżej 250 PLN schodzić nie radzę. Bardzo dobry jest Sonic Link Message (za to np. Whisper czy Simplicity już nie), słuchałem też Audioquest Coral (500PLN [solid core z miedzi PSC]) i na słuchawkach podobał mi się, za to na kolumnaach już nie. Dobry jest też Transparent Audio MusicLink Plus (1100PLN). Ogólnie polecam miedź czystości min. 6N, samą lub z domieszkami (byle nie srebra). Samo srebro odrzdzam. Pozdrawiam
![]() |
#19 | |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
mam jeszcze jedno pytanko ile trzeba poswiecic floty na sprzed "sredniej" jakosci??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
Yamaha AX596/AX496 ok. 1100 - 1500 (chyba) [przywożone z Niemiec max. 1000 PLN]
Yamaha CDX596 (nie niższe) ok. 1100 - 1200 [z Niemiec max 950 PLN] interkonekt SL Message 0.5m 210PLN kable sygnałowe SL AST-150/AST200 (lub innych firm) ok. 25zł/mb + kolumny/słuchawki/kolumny i słuchawki Pozdrawiam
![]() |
#22 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Nie mówię że TECHNICS to najlepszy sprzęt pod slońcem bo tak nie jest ale uwazam po prostu że jest dla przeciętnego człowieka w zupełoności wystarczający / zreszta jakość dzwięku zależy w duzej mierze od głośników. Wybrałem TECHNICSA bo jest to sprzęt dość tani posiada wiele możliwości rozbudowy i jest powszechnie dostępny / praktycznie można go kupić w każdym porządnym sklepie RTV / Do YAMAHY nic nie mam wiem ze robia dobry sprzęt ale to jush w pewnym sensie luksus. Jak poweidziałem na samym początku wszystko zależy od kasy jeśli ktoś chce mieć sprzęt który wypada dobrze w kategorii cena do oferowanych funkcji to wybierze TECHNICSA , ONKYO itp.. natomiast jeśli ktoś ma troche więcej kasy t nic nie stoi na przeszkodzie żeby kupił sobie YAMAHę . Przeciętny człowiek nie rozróżni / biorąc dwa modele w jednej grupie cenowej różnych firm / kóry z nich jest lepszy tak jest ze wszstkim płacąc 1000 zł za sprzęt TECHNICSA lub YAMAHY otrzymujemy urządzenia bardzo podobne. I tak o tym o czym teraz rozmawiamy to jest klasa low end. Na dole ceny klasy hi po prostu dla szejków dla większości świata po prostu nieosiągalne. Zestaw głośnikowy : GENESIS ***8211; 396000 PLN Subwoofer : KRELL MRS - 138900 PLN Wzmacniacz zintegrowany ***8211; CR DEVELOPMENTS ***8211; TANTALUS ***8211; 38940 PLN Odtwarzacz CD ***8211; KRELL KPS ***8211; 25sc ***8211; 95000 PLN Tuner ***8211; BURMESTER ***8211; 978 REFERENCE ***8211; 39300 PLN Kabel sygnałowy MIT ***8211; MI ***8211; 350PROLINE SHOTGUN EVO 24050 PLN za metr miedziany Kabel głośnikowy SILTECH ***8211; LS 250 GOLD G3 ***8211; 4700 pln za metr / srebro/złoto I to chyba nie jest najdroższy sprzęt / nie mogłem znaleść najnowszego numeru AUDIO / A co do tego który sprzęt jest lepszy to skończmy to bo się zaczyna robić niemiło a i tak każdy będzie chwalił swoje. DLA MNIE WYSTARCZAJĄCY JEST TECHNICS DLATEGO SIĘ NA NIEGO ZDECYDOWAŁEM JEŚLI KTOŚ MA AMBICJE NA WIĘCEJ TO PROSZĘ BARDZO KAŻDY MOŻE ROBIĆ I KUPOWAĆ CO CHCE W KOŃCU MIESZKAMY W WOLNYM KRAJU. Pozdrawiam wszystkich audiofilów bez róznicy jak sprzęt mają. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Team Member
CDRinfo VIP
![]() |
I dodatkowo trzeba pamiętać o prawidłowym kierunku podłączania kabli - dźwięk płynie zgodnie z napisem na izolacji!
![]() |
#24 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Wybór sprzętu przez użytkownika o nieokreslonych i niesprecyzowanych wymaganiach jest bardzo trudny - wymaga dużo czasu i "trochę" pieniędzy. Dla audiofila wybór sprzętu jest już tylko kwestią dużych pieniędzy.
Wszelkie dyskusje na temat wyższości sprzętu takiego czy innego nie mają sensu ponieważ na rynku jest wiele dobrego sprzętu różnych firm i w różnych przedziałach cenowych, istnieje tylko kwestia wyboru. Ja osobiście radziłbym na początku zdobyć kilka numerów pism np. Audio, HiFi lub poszukać w internecie i poczytać trochę o tendencjach na rynku i przesledzić umieszczane tam klasyfikacje i oceny sprzętu. Są tam też podawane ceny co pozwoli wybrać odpowiedni przedział zależny od zawartości naszej kieszeni. To nas niestety nie uchroni od ostatecznej wizyty w sklepie i subiektywnej odsłuchowej oceny wybranych modeli. Faktem jest iż najwięcej czasu powinniśmy poświęcić wyborowi wzmacniacza, kolumn i słuchawek. Od nich bowiem w dużej mierze zależy nasze dobre samopoczucie po dokonaniu dobrego wyboru. Aha jeszcze jedno - jeżeli posiadamy ulubioną płytę CD, której tak często słuchamy iż znamy na niej prawie każdy dźwięk, to zabierzmy ją do sklepu - będzie bardzo pomocna przy wyborze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.04.2002
![]() |
Re: Nie na temat =]
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
kable
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Cytat:
Ale masz racje można kupować na co nas stać |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
A jak hccesz sie bawic w cos ociupinke lepzsego to polecam Marantza lub Denona.
Aha no i do tego typu spzretu(i nie tylko) to wytlum sobie choc troche pokoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Witam ! Jak delikatnie !! Ale zgadzam się sprzęt jest wporzo. |
|