![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Bywalec
Data rejestracji: 30.11.2002
![]() |
Cytat:
Czytam i własnym oczom nie wierzę-Cambridge Audio cała seria 500-jest w porządku(do 2000zł za klocek nie mają konkurencji)-szczególnie wzmacniacz A500 i cd-D500SE. ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Wszystko zależy od samej elektroniki-jeżeli ona tego 'potrzebuje' srebro jest jak najbardziej wskazane Siltech nie jest zimny wbrew obiegowym opiniom.:cool: Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
ONKYO tak-ale podaj jakieś szczegóły-w sprzęcie hi-fi i hi-end nie można uogólniać-liczą się poszczególne urządzenia-jedne są dobre inne mniej udane-także jadnej firmy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Bywalec
![]() |
Re: kable
Cytat:
Praktycznie wszystkie kable są obecnie produkowane z miedzi beztlenowej. Holenderska firma Van den Hul produkuje kable głośnikowe także w niskich przedziałach cenowych-np.Clearwater. Kolumn Pioneer nie polecam ![]() Tonsil:o ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Re: Nie na temat =]
Jaki sprzed (marka itd.) proponujecie??
Jakie kolumny, wzmacniacze... [/B][/QUOTE] ************************************************** **** Przeczytałem Wasze wszystkie posty i stwierdzam jedno - wszyscy macie w tym co piszecie trochę racji. "SIEDZĘ" już w tym temacie pare dziesiąt lat i wiem jedno - najwazniejsze jest to po co kupuje się dany sprzęt. Czy do słuchania muzyki czy dla chęci posiadania w/g opini innych "dobrego sprzetu" Obracam sie w kręgach audiofilskich ( sam kiedyś byłem ) i wiem co to za choroba!!Mój bliski przyjaciel zmieniał "klocki" co 3-4 miesiące,za każdym razem tracąc kase i twier- dząc przy tym że to już jest "to"- do następnego razu.Zawsze okazywało się że w tym czasie wyprodukowano coś lepszego.Sam mieszkał w pokoiku o wymiarach 2 na 3 metry i nawet nie miał gdzie rozstawić sprzętu nie mówiąc już o kolumnach i ich prawidłowym ustawieniu. Gdy ja kupowałem płyty ( mam ich dużo .powiem więcej za dużo )kolega miał słownie 4 sztuki , bo te normalne ze sklepu nie brzmiały tak jak trzeba. Po co to wszystko piszę. Chcę Ci uswiadomić jedną prawde. Ten sprzęt jest dla Ciebie i to ty go będziesz słuchał!!! To Tobie musi się podobać jego brzmienie a nie kolegom .No chyba że kupujesz dla samej chęci posiadania. Takich też znam. Sprzęt mają taki że aż mnie serce boli. Ale tak naprawde w ogóle go nie słuchają ,poprostu zaspokoili swoja chęc posiadania i tyle. Dlatego jezeli mogę Ci coś poradzić , popatrz krytycznym okiem na swój pokój ( wbrew pozorom ma to ogromne znaczenie )i zastanów sie czy warto wydać sporo kasy a pożniej być zdziwiony że to przecież w sklepie ( w przystosowanej w tym celu sali odsłuchowej) grało inaczej.Na nic przydadzą Ci się wspaniałe przewody do kolumn ,sygnałowe Van den Hul The First ,Second jeżeli nie masz warunków do słuchania muzyki.Czasami tańszy sprzet gra w mieszkaniu tak samo jak ten drogi markowy który nie może " rozwinąć skrzydeł".Przemyśl to a przede wszystkim posłuchaj jak "to" gra i czy jesteś w stanie rozróżnic te subtelne różnice w brzmieniu. Móglbym tak pisać bez końca jest to temat rzeka. Sam na codzień używam Tara Labs Rsc Master Digital jako przewodu sygnałowego przy przegrywaniu CD .Takiej muzykalności ,miękości i analityczności nie słyszy się na co dzień. Z racji tego że mieszkam w mieszkaniu a nie w sali odsłuchowej używam Sennheiser HD 600 . Drogie ale polecam. Wszystko co Tobie będzie się podobało to BĘDZIE TO.!!!!!!! Kieruj się Uchem. Wyleczony audiofil Zyga
![]() |
#38 |
Bywalec
![]() |
Re: Re: Nie na temat =]
Przeczytałem Wasze wszystkie posty i stwierdzam jedno - wszyscy macie
w tym co piszecie trochę racji. "SIEDZĘ" już w tym temacie pare dziesiąt lat i wiem jedno - najwazniejsze jest to po co kupuje się dany sprzęt. Czy do słuchania muzyki czy dla chęci posiadania w/g opini innych "dobrego sprzetu" Obracam sie w kręgach audiofilskich ( sam kiedyś byłem ) i wiem co to za choroba!!Mój bliski przyjaciel zmieniał "klocki" co 3-4 miesiące,za każdym razem tracąc kase i twier- dząc przy tym że to już jest "to"- do następnego razu.Zawsze okazywało się że w tym czasie wyprodukowano coś lepszego.Sam mieszkał w pokoiku o wymiarach 2 na 3 metry i nawet nie miał gdzie rozstawić sprzętu nie mówiąc już o kolumnach i ich prawidłowym ustawieniu. Gdy ja kupowałem płyty ( mam ich dużo .powiem więcej za dużo )kolega miał słownie 4 sztuki , bo te normalne ze sklepu nie brzmiały tak jak trzeba. Po co to wszystko piszę. Chcę Ci uswiadomić jedną prawde. Ten sprzęt jest dla Ciebie i to ty go będziesz słuchał!!! To Tobie musi się podobać jego brzmienie a nie kolegom .No chyba że kupujesz dla samej chęci posiadania. Takich też znam. Sprzęt mają taki że aż mnie serce boli. Ale tak naprawde w ogóle go nie słuchają ,poprostu zaspokoili swoja chęc posiadania i tyle. Dlatego jezeli mogę Ci coś poradzić , popatrz krytycznym okiem na swój pokój ( wbrew pozorom ma to ogromne znaczenie )i zastanów sie czy warto wydać sporo kasy a pożniej być zdziwiony że to przecież w sklepie ( w przystosowanej w tym celu sali odsłuchowej) grało inaczej.Na nic przydadzą Ci się wspaniałe przewody do kolumn ,sygnałowe Van den Hul The First ,Second jeżeli nie masz warunków do słuchania muzyki.Czasami tańszy sprzet gra w mieszkaniu tak samo jak ten drogi markowy który nie może " rozwinąć skrzydeł".Przemyśl to a przede wszystkim posłuchaj jak "to" gra i czy jesteś w stanie rozróżnic te subtelne różnice w brzmieniu. Móglbym tak pisać bez końca jest to temat rzeka. Sam na codzień używam Tara Labs Rsc Master Digital jako przewodu sygnałowego przy przegrywaniu CD .Takiej muzykalności ,miękości i analityczności nie słyszy się na co dzień. Z racji tego że mieszkam w mieszkaniu a nie w sali odsłuchowej używam Sennheiser HD 600 . Drogie ale polecam. Wszystko co Tobie będzie się podobało to BĘDZIE TO.!!!!!!! Kieruj się Uchem. Wyleczony audiofil Zyga [/B][/QUOTE] Generalnie zgadzam się z Twoją wypowiedzią-ale: Szkoda iż przedstawiasz 'kręgi' audiofilskie w tak złym świetle-rzeczywistość jest trochę inna.Nikt rozsądny nie kupuje sprzętu po to aby pozbyć się go po kilku miesiącach-ale z tego co piszesz-rzeczywiście w wydaniu Twojego kolegi to już choroba i duuuuuża przesada. Moim zdaniem prawdziwy audiofil to także meloman-czyli osoba która kocha muzykę pod wszelkimi postaciami-z płyty,koncerty itp.Zawsze będą istnieć ludzie,którzy za wszelką cenę z powodów tylko sobie znanych pragną zwracać na siebie uwagę-audiofil to przecież według niektórych-snob żyjący w swoim małym świecie. :o :o :o Pozdrawiam P.S. Słuchawki są rzeczywiście dobre-ale nie wspominasz o wzmacniaczu słuchawkowym-chyba nie słuchasz ich przez wyjście w cd lub wzmaczniaczu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
Witam , pozwól że będe z Tobą polemizował.
Chodziło mi o takich audiofili którzy non stop śledzą nowinki na rynku sprzętu akustycznego ( via Audio , HiFi itd. ) i zmieniają sprzet - bo nowszy i lepszy . Liczy się sprzęt a nie muzyka. Oczywiście nie chce nikomu udowadniać że tak robią wszyscy, ale ja osobiście znam wielu takich.To jest choroba.Jestem lepszy bo mam lepszy sprzet. A co do sluchawek to używam "prosiaczka" Pozdrawiam Zyga
![]() |
#40 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
W każdym środowisku istnieją ludzie,którzy chcą być lepsi od innych-kupują lepsze auta,sprzęt audio-a wszystko po to aby zaspokoić swoją próżność i niskie poczucie własnej wartości-tyle teoria-praktyka..... ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli mam być szczery-nie wiem do czego zmierzasz:o :o :o Dla zainteresowanych-prosiaczek to Musical Fidelity X-CANS. Napisz jak gra z HD 600. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Fucking Bullshit!!
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
EEEEEE tam...
A jam tam mam tylko małą wieżyczkę Technicsa taką srebrną małą czteroczęściową z serii CA- ![]() ![]() ![]() ?0000 złotytch ale może kiedy indziej ![]()
***27001;***26478;***28704;***28530; ***28783;***27001;***26478; ***28704;***28704;***28530; ***26984;***26978;***25972;***34816;***28279;***20565; ***20546;***47058;***44837;***24838;***25180;***47426;***36876;***29917;***44837;***28245;***30049;***26740;***29295;***31337;***25701; W540E 2.4A My E-Mail |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|