![]() |
Kobieta w aucie gadająca przez komórkę, to żywy taran, niech wszyscy zmykają, wczoraj taka jedna chciała jakimś strasznie wypolerowanym starszawym audi załatwić ogromną cysternę z gazem płynnym. Wyjeżdżała ze stacji benzynowej w Wawrze, a potem miała przez 3 godziny pretensje do wszystkich, nawet do drogówki, bo on ci ten kierowiec tira nic nie zauważył z tej swojej kabiny na wysokościach, a ona se wieśwagen z kółkami popsiutasła, jemu zresztą też światło.
Robiłem zakupy, na koniec widziałem, że pies z latarką grzebał jej pod maską, wnerwiła? :szczerb: |
Cytat:
A jeśli chodzi o instrukcję postępowania na drodze jak widzisz za kółkiem to można to streścić: widzisz kobietę za kółkiem->na najbliższym skrzyżowaniu skręcasz w inną ulicę niż ona:) A jeszcze z małych historyjek o kobietach za kółkiem, to jadę sobie krajową jedynką przez łódź, pełna kultura, 3 pasy w każdą stronę, godzina 23, ciemno, ludzie sobie jadę. Nagle mija mnie z prędkością mocno ponad stówkę (ja miałem jakieś 80) czarne bmw w wyłączonymi światłami o.O, dogoniłem żeby zasugerować żeby ***** zapalił światła. ***** okazał się być kobietą która nie reagowała na to że wszyscy jej światłami migają trąbią, pokazują rękoma, nic... Po prostu sobie jedzie... Masakra:sciana: |
Proponuję zmienić tytuł wątku na: Nieużywanie kierunkowskazów i cycki na rondzie
|
a tam kobieta,
sam tak raz zrobiłem k***a a sexi-blond raczej nie jestem :( |
A bo to raz?
Ciesz się, że skręciła w prawo, a nie było na odwrót. Jak widzisz kobietę na drodze, czy tym bardziej za kierownicą, to należy zachować wzmożoną czujność, zwiększyć odstęp, zmniejszyć prędkość... i bacznie obserwować poczynania delikwentki. Trudniejsza sytuacja ma miejsce, gdy kobietę za kierownicą dojrzysz w aucie jadącym za tobą. Wtedy najważniejszą czynnością wydaje się być nieustanne śledzenie sytuacji w lusterku. |
A spotkaliście kiedyś na drodze taką kobietę, która wrzuciła lewy a skręcała w prawo?:O
Bo mnie dzisiaj mało co i taka by wysłała do lakiernika... |
http://www.stetsonhat.com/files/title_images1.jpg
The History of Stetson Hats In 1865, with $100, John B. Stetson rented a small room, bought the tools he needed, bought $10 worth of fur and the John B. Stetson Hat Company was born. A year later (...) Piękne! Zawsze ze 100 dolarami.... |
Zależy. Stetsony mają na ogół wygięte.
|
Rondo?
Rondo jest proste. |
W dawnych czasach umiano do jełopów przemawiać, służył do tego bat i pręgierz, działało idealnie, nie było reklamacji.
|
Cytat:
A tak jak pisze @Jarson: lewy kierunek należy włączać na egzaminie na prawko, bo mogą Cię oblać ze nie włączenie tegoż. edit: tak, wiem każdy ma swoje racje, nikogo nie przekonamy, ale jak już było pisane. Przepisy nie mówią o wrzucaniu lewego kierunkowskazu (co jest nielogiczne jak dla mnie) to nie robię tego, by nie zaciemniać sytuacji na rondzie. każdy robi jak chce, ale jak widzę takiego z lewym kierunkowskazem zachowuje zwiększony odstęp, i uwagę - jakbym jechał za kierowcą podążającym szlakiem węża. Tyle w tym temacie z mojej strony./ |
Cytat:
Cały czas dyskutowaliśmy o tym przypadku. |
Teraz rzeczywiście czasem uczy się włączania lewego kierunkowskazu, ale to nie jest wewnętrzne przekonanie instruktorów, tylko chęć zwiększenia szans zdających - egzaminatorzy bowiem również różnie to interpretują. Ostatnio słyszałem nawet, że skręcając w lewo nie trzeba włączać lewego kierunkowskazu, ale już zawracając należy to zrobić - to jest dopiero dziwna interpretacja, a jednak s a i instruktorzy, którzy tak uczą i - o ile mi wiadomo - egzaminatorzy, którzy tego oczekują.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12. |