![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy denerwuje Cie nieużywanie kierunkowskazów | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 38.89% |
Tak i to strasznie |
17 | 47.22% |
Nie |
1 | 2.78% |
Nie bo sam tak robie |
1 | 2.78% |
Co to kierunkowskaż ? |
2 | 5.56% |
Nie prowadzę samochodu |
1 | 2.78% |
Wszystkich głosów: 36. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chodzi raczej o głupotę. "Upłynnianie" ruchu jest za to na Grzybowskiej, na każdym skrzyżowaniu jadąc z zachodu nakaz skrętu, samochodów ZERO!! przed południem, ale jest.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to w takim razie to nie jest rondo... ?
![]() |
#3 |
Banned
Data rejestracji: 20.11.2011
![]() |
Namotałem.
Clou chyba był zakaz skrętu stojący za Bracką. Oczywiście niewidoczny ![]() Narysowałem: ![]() Jedziemy z południa Alejami Jerozolimskimi. Jak widać, w Kruczą w lewo (duża ulica) nie można skręcić. Czerwoną linią oznaczyłem najprostszą nawrotkę na Kruczą (za którą był mandat). Łapali już pośrodku ronda, bo w Nowy Świat nie można wjechać (zakaz wjazdu, tylko komunikacja m.) - stąd interpretowali zakaz skrętu w lewo, jako zakaz nawrotki na Aleje Jerozolimskie. Zieloną linią oznaczyłem obejście. Jak widać, znak stoi już za Bracką - Mysią, więc nawet jesli ktoś go zinterpretuje zgodnie z misiaczkami (musiałby wiedzieć o zakazie na Nowy Świat), to pojedzie prosto i wyląduje za Wisłą, na Pradze, koło Stadionu, na Rondzie Waszyngtona ![]() Jak jest obecnie - nie wiem, dawno tam nie byłem samochodem. Ostatnio zmieniany przez palikot : 21.11.2011 o godz. 20:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
To wygląda na typową pułapkę, jeżdżę tam często, co prawda nie zawracam, ale tali układ, to *****izm. Bracka jest wąska, jeszcze kończąca się budowa, o Mysiej też nie ma co mówić, jeszcze te wieczne Źle zaparkowane samochody...
Dawaj to TVN Warszawa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
![]() |
Ale misie już tam nie stoją, odkąd jest palma.
Zerknę przy okazji czy dalej te znaki stoją. A takich pułapek na moim skromnym Zaciszu jest mnóstwo... Dwa samochody na godzinę maks., a są wypadki, przez kretyńskie pomysły na organizację ruchu. Jestem przekonany, że gdyby pokasować połowę ulic w otoczeniu mojej posesji, to byłby raj - ale weź to przetłumacz urzędasom. Uchwalili MPZP, a teraz się nim zasłaniają, że zmiana to 250 000 PLN. Było nie uchwalać planu zagospodarowania w zabudowanej dzielnicy..... Ostatnio zmieniany przez palikot : 21.11.2011 o godz. 20:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Dlatego trzeba przełamać barierę i zacząć donosić, oczywiście tylko do urzędasów innych ze straży, czy policji, ale do dziennikarzy, jacy są, tacy są, ale ciekawe info zawsze ich chwyci. Tych na dorobku, co jeszcze nie wiedzą jak trzeba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Czyli pułapka, teraz skojarzyłem, że sam tam zawracałem wiele razy, żeby skręcić w Kruczą, inaczej jest to mocno pop... a dla przyjezdnego, to już horror. Teraz już chyba nie ma takiej pułapki jak kojarzę. Sprawdzę za kilka dni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na rondzie mo***380;na zawróci***263;, obje***380;d***380;aj***261;c je dooko***322;a. Czasem to jedyny sposób, gdy opuszczamy boczn***261; uliczk***281; z zakazem skr***281;tu w lewo. Zabroniona natomiast jest jazda w kó***322;ko.
Inna sprawa, ***380;e je***347;li chcieli faktycznie zakaza***263; zawracania, wystarczy***322;o ustawi***263; taki znak przed wjazdem na to rondo. Ps. Zastanawia mnie, jak mi***347;ki stoj***261;c na rondzie, zatrzymywali tych jad***261;cych z kierunku "pld" -> "pld"
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 22.11.2011 o godz. 05:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A co masz zrobić, jak przegapisz swój zjazd i musisz objechać rondo, wysiąść i płakać?
![]() |
![]() |
#11 |
I ustawili... Na ogół stoją po przeciwnej stronie, a na rondzie są światła dla każdego kierunku, więc mają sporo czasu na ściąganie czających się do zawracania.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zastanawia mnie jedno. Na rondzie się nie skręca, tylko jedzie prosto, więc jak oni mogą wlepiać mandat za skręt w lewo. Rozumiem, że ten znak tam stoi tylko dlatego, że Nowy Świat jest zamknięty dla ruchu osobówek, ale dlaczego, do ciężkiej cholery mają kogoś w takim razie karać za zawracanie na tym rondzie? Przecież przejeżdżam OBOK a nie skręcam w tę ulicę. Na rondzie jadę PROSTO, nie w lewo.
Czy od drugiej strony jest też znak zakazu skrętu, tym razem w prawo? Jeśli tak, to nie powinien nikt przejechać obok Nowego Światu jadąc w stronę centrum. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
![]() |
Zdjęcie od Reetou pokazuje rondo de Gaull'a.
No i jaki ten zakaz ma ideę, ma ktoś pomysł? A może intencją było tylko zasygnalizowanie niemożności skrętu w Nowy Świat? Zakaz skrętu w lewo w Kruczą wynika zapewne z tego, że skręcający w lewo na zielonym, blokowaliby torowisko tramwajowe i można go uznać za słuszny. //edit Może Reetou wracając sprawdzi ![]() Ostatnio zmieniany przez palikot : 22.11.2011 o godz. 09:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
no jak się już tak chwalicie tym waszym rondem de Gaull'a to ja się pochwale jednym z rond w Chorzowie
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us rondo nawet daje radę , jedynymi którzy się do niego nie stosują to złotówy , ale o złotówach to można by osobny temat założyć bo przecież to są lordowie i królowie szos |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Apple flame war (było: Apple iPad) | Bartez | Systemy operacyjne i aplikacje | 8008 | 20.04.2020 17:13 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |