![]() |
Nieużywanie kierunkowskazów i cyrki na rondzie
Czy w waszym mieście kierowcy używają kierunkowskazów ?
Czy ich nie używanie was irytuje :ysz: albo mocniej :taktak: ? Od dłuższego czasu uważam że staliśmy się strasznymi leniami i ruch lewej ręki to za duży wysiłek, w miastach aglomeracji śląskiej jest tragicznie ,strasznie mnie to irytuje wręcz zaczynam się gotować Dzis jechałem za paskiem z Świętochłowic do Sosnowca kolo ani razu nie użył kierunkowskazu... Nie dość że jedziesz za takim na chybił trafił to jeszcze utrudnia i muli ruch wszystkim Dochodzi do tego jeszcze zjawisko stosowania lewego kierunkowskazu na rondzie :sciana: I tak dziennie , mogli by łojić ostre mandaty za to :taktak: |
>> Tak i to strasznie <<
W wielu sytuacjach mnie to wnerwia, jedzie taka owca (a ja czekam- bo on jedzie/stoję na krzyżówce) bez kierunkowskazu skręca - a moglibyśmy się minąć bezkolizyjnie ^^ to jest najlżejsza sytuacja. |
Jeśli na rondo wjeżdżasz na pasie, z którego możesz jechać prosto lub w lewo, to akurat użycie lewego migacza nie wadzi.
Mnie najbardziej wkurza, jak kulo się autko z włączonym bez sensu lewym mogaczem. Jedziesz za takim i nie wiesz, co zrobić. Normalnie bym go wyprzedził, ale nie wiem co on kombinuje....może akurat za chwilę skręci w pole :sciana: I tak sobie osioł jedzie, bo mu się zapomniało wyłączyć, a sam się nie wyłączył k***a PS Jeszcze jedno. Ludzie generalnie włączają kierunkowskazy zbyt późno. One z zasady mają sygnalizować zamiar skrętu lub zmiany pasa ruchu. A wychodzi, że sygnalizują skręt, co przecież sam widzę. |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli... W LEWO! Zabrac woitasu daltoniście prawo jazdy! |
Rycho, nie denerwuj się. Woitas ma zegarek z cyferkami i nie wie w którą stronę chodzą wskazówki!
U mnie teraz jest 0.5 czyli 8 podzielić przez 16 |
Tak, mnie też to wk*rwia :D
|
A mnie nie przeszkadza
|
Strasznie, ale w porównaniu do tego jak ci idioci jeżdżą, to pikuś.
A potem sie dziwimy że mamy wypadki. Drogi słabe, a w głowach gówno. Można odnieść wrażenie że wielu kierowców to niedorozwinieci umysłowo i niezrównoważeni psychicznie cholerycy z ADHD. Nie mają czasu na kierunkowskazy, skoro nawet nie mogą sie zdecydować którym właściwie pasem jadą. |
Mnie to wku...ia strasznie.
|
w moim aucie nie ma juz kierunków ...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja nie jestem kierowca, ale strasznie wkurza mnie jak chce przejsc przez ulice a jakis buc z boku nie da znac ze nie jedzie na mnie, tylko bedzie skrecal...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |