![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Też dostaje wiry od nieistniejących adresów, ale NAV daję rade
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Mniej wiecej poradziłem sobie z problemem. Zrobiłem filtry które przenoszą maile z wirusem do innego folderu. Co najlepsze te przeniesione maile nie są liczone tak wiec jak widze ze zmienił sie licznik maili to w 99% nie bedzie to kolejny z wrusem
![]() Lista reguł Jeśli pole 'Temat' zawiera 'hi', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'warning', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'something for you', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'unknown', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'hello', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'information', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'stolen', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'read it immediately', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'fake', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'Undeliverable mail', przenieś wiadomość do folderu 'spam2' Jeśli pole 'Temat' zawiera 'Delivery Status Notification', przenieś wiadomość do folderu 'spam2'
![]() |
#33 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
'Undeliverable mail' - to radzilbym skasowac
czasem jak posylasz poczte to sie pomylisz w adresie albo z innego powodu nie dojdzie - wtedy przynajmniej wiesz do kogo i co - wiem ze tak wracaja tez viry - ale to mniejszy problem niz ktos czekajacy na jakis list i zaczynajacy cie uwazac za coraz wiekszego .. i tu brzydkie slowo tak samo z tym 'delivery...' ale reszte mozna z calym szacunkiem bez czytania do kosza poslac ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://www.symantec.com/avcenter/ven...oval.tool.html
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
lUdziska, ksandal - pierwszy raz dzis o godzinie 17;44 dostalem(poedjrzany) e-maile z zalcznikiem i... jest to ardes:kaziu7@onet.poczta.pl z zalcznikiem,sciagnal go incredimaeil ale go nie otworzylem jak czytalem wczoraj wasze postyt!Mam NAV ale mój brat wylaczyl mi skaner poczty - co mam robic i jak seskanowac znów pocztę!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Stały bywalec ;)
![]() |
jestem niemal pewien ze pochodzi od zainfekowanego gościa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
nie musisz skanowac poczty... nav podczas proby zapisu tego zalacznika (albo jego otwarcia) zeskanuje plik i powie jesli bedzie zainfekowany -> wtedy dajesz delete i problem z glowy
![]()
![]() |
#38 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
zobacz na rozmiar. zip o wielkosci 22,2 kB to na 99.99% wirus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Stały bywalec ;)
![]() |
znowu - i to dwa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Wiesz chciałbym dostawać tylko dwa. Dziś skasowałem około 30. W sumie dokładnie nie wiem ile tego badziewia wywalilem ale bedzie około 1000!
![]() |
#41 |
Stały bywalec ;)
![]() |
nie ma nato akieos sposobu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
zadbaj zeby provider u ktorego masz poczte mial wlaczona autoryzacje smtp - wiekszosc tego typu wirow leci z serwerow ktore jej nie maja - i albo admin ma to serdecznie w du.. albo jest za glupi zeby zrobic to dobrze [znam z doswiadczenia oba te przypadki]
ja na tlen nie dostaje wirow wogole - i nie,nie mam wlaczonej uslugi tlen-spam [zjada niestety czesc powiadomien i maili wyslanych z koma..] dodam ze konto ma juz 3.5 roku, wysylam z niego sporo - bywa ze 30 maili dziennie - ludzi ktorzy maja mnie w ksiazce tez jest sporo - a maili z virem jak nie bylo tak nie ma, tak samo zadnych podejzanych odbic itp za to z innego konta na tkorym wlasnie nie mam smtp auth musialem zrezygnowac bo coz.. syf tam leci straszny
![]() |
![]() |
#43 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.02.2004
![]() |
Do mnie na skrzynke w o2.pl przychodz ostatnio załaczniki z wirusem
W32/NETSKY.B.WORM |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 29.02.2004 o godz. 11:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
![]() |
|
|