Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nowa oferta GSM (ery)? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nowa-oferta-gsm-ery-43592/)

Pagerus 30.11.2004 13:32

Cytat:

Napisany przez Koolo
73 grosze za minutę do każdej sieci sekundowe naliczanie i 70 darmowych minut za 48 złotych ? ja jakoś nie mogę znaleźć lepszych warunków u konkurencji pod żadnym względem (mam nadzieje że tylko na razie i to się zmieni ) telefon służy mi może nie zbyt intensywnie ale też nie jest maskotką którą się nosi dla zabawy. I tak będę chyba jeszcze czekać aż wejdzie prawo, które pozwoli zachować mi mój numer HEYAH przy zmianie operatora.

A zwróciłeś uwagę na ceny aparatów??? A co do tego prawa co mówisz - to wczoraj w radiu mówili, że będzie to możliwe najwcześniej za 1,5 roku :P

REi 30.11.2004 13:44

Mi tam ceny aparatow odpowiadaja - t630 za 60 pln a za 11 dni konczy mi sie umowa Hmmm... :D

epol 30.11.2004 16:07

Cytat:

Napisany przez Koolo
ja jakoś nie mogę znaleźć lepszych warunków u konkurencji pod żadnym względem (mam nadzieje że tylko na razie i to się zmieni )

A mozesz mi wytlumaczyc w jaki sposob masz w tej chwili znalezc tansza oferte? Wiesz na czym polega marketing?
Przeciez IDEA wprowadzila pare tygodni temu oferte to pzeciez now nie bedzie zmieneiac, bo ERA ma doslownie o pare groszy taniej.
Czlowieku zawsze tak bylo, jest i bedzie ze oferta innego opa wypuszczana po kunkurencji bedzie o pare groszy tansza. Prawie tak samo jest z TakTakie i POPem.

Koolo 30.11.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez epol
A mozesz mi wytlumaczyc w jaki sposob masz w tej chwili znalezc tansza oferte?

Właśnie dlatego napisałem że to jest najlepsza oferta na rynku a zastanawiam się tylko kiedy ??? i jak ??? odpowiedzą na to inni operatorzy.
Nie widzę tu miejsca na żadne emocje i sentymenty po prostu nie wiem czy brać to czy jeszcze trochę poczekać (wiem że tak czekać to można bez końca bo zawsze będą coraz lepsze oferty).
Myślę też że znam znaczenie takich pojęć jak marketing i wolny rynek.

andrzejj9 30.11.2004 20:28

Cytat:

Napisany przez Koolo
73 grosze za minutę do każdej sieci sekundowe naliczanie i 70 darmowych minut za 48 złotych ? ja jakoś nie mogę znaleźć lepszych warunków u konkurencji pod żadnym względem (mam nadzieje że tylko na razie i to się zmieni ) telefon służy mi może nie zbyt intensywnie ale też nie jest maskotką którą się nosi dla zabawy. I tak będę chyba jeszcze czekać aż wejdzie prawo, które pozwoli zachować mi mój numer HEYAH przy zmianie operatora.

NOWA IDEA 50

abonament - 36 złotych - 50 darmowych minut

cena za minutę - 0,73 grosze

wysłanie sms-a - 20 groszy

wysłanie mms-a 29 groszy

połączenia do IDEI i na stacjonarne - 31 groszy za 2 złote miesięcznie

Do tego Siemens CX 65 za około 300 złotych w porównaniu do 1200 w tej Twojej ofercie Ery...

Przykro mi, ale oferta IDEI jest po prostu lepsza pod każdym względem...

A z mojego punktu widzenia ERA dała to, co wszyscy tylko, że w cenami telefonów po cenie (przynajmniej te, które mnie interesują), w jakiej można je kupić nowe na Allegro lub na giełdzie. I dlatego dla mnie to żadna oferta...

Pagerus 01.12.2004 09:20

To może byś sobie w końcu Andrew sprawił ten telefon w IDEI??? :>

REi 01.12.2004 09:31

Ale w idei T610 maja za 300pln a w Erze T630 maja za 60 pln :D - rozwiazanie:
przy wyborze operatora kieruj sie cena upaczonego aparatu :D

Pagerus 01.12.2004 09:34

Cytat:

Napisany przez REi

To nie jest do końca dobre rozwiązanie - na telefon zawsze możesz sobie odłożyć kasę i kupić z Allegro :P

andrzejj9 01.12.2004 11:56

Cytat:

Napisany przez REi

Amen ;) Ale dokładnie - całkowicie się z tym zgadzam! :)

@ Pagerus

No może to zrobię, ale sam nie wiem.. Tyle już czekałem, że może po prostu przyzwyczaiłem się do czekania i już nie chcę telefonu ;) Poza tym sam nie wiem, czy ten CX65 rzeczywiście jest taki super?

Pagerus 01.12.2004 13:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Amen ;) Ale dokładnie - całkowicie się z tym zgadzam! :)

@ Pagerus

No może to zrobię, ale sam nie wiem.. Tyle już czekałem, że może po prostu przyzwyczaiłem się do czekania i już nie chcę telefonu ;) Poza tym sam nie wiem, czy ten CX65 rzeczywiście jest taki super?

Zrobisz jak uważasz - ja tam jestem bardzo zadowolony - a odkąd mam IRDĘ to już całkowicie :D

MaciejT 01.12.2004 17:39

Cytat:

Napisany przez REi
... upaczonego aparatu :D

Za upaczony (ja bym powiedział upaćkany) <np w ketchupie, lub jak kto woli musztardzie> aparat powinni dopłacać, a nie żądać pieniędzy...

memorando 01.12.2004 17:43

hahah idea dobra??? pewnie bo teraz bulisz za zerwanie umowy tak jak za model fonu wiec weź 6600 zabulisz 2550 zeta za zerwanie umowy a w erze?????? tylko 900 zeta więc zastanowcie się czy oplaca aż się tak idea

epol 01.12.2004 17:54

@Koolo - Oj chyba mnie nie zrozumiales. Chodzi mi o to ze w tym czasie juz nie bedzie lepszej ofery. Zawsze ten kto wypuszcza oferte ostatni ma ja o pare groszy tansza w niektorych uslugach. Tak wiec...a nic juz.

@memorando - co takiego? Pierwsze o tym slysze. Ja mam za zerwanie umowy kilkaset zlotych (idea). A sprawdze na nowej umowie od bacika ktora wczoraj kurier przywiozl :)

Cytat:

Napisany przez MaciejT
aparat powinni dopłacać, a nie żądać pieniędzy...

Taaa, jesli chcesz znac realia na ten temat to poczytaj torche mich postow (tych starszych) i nie tylko moich.
To nie jest mozliwe :)

rycho 01.12.2004 18:03

Dla zainteresowanych.
Ceny niektórych telefonów na http://www.nokia.com.pl/nokia/sklep/.../telefony.html są porównywalne z cenami aparatów w "promocjach" niektórych operatorów.Np. NOKIA 6600.

Pawel_k 01.12.2004 18:35

Cytat:

Napisany przez nimal
prepaid i w d... umowe :)

dokladnie bo tak placac 20zl "abonamentu" [czyt. zdrapka] mam przez miesiac free rozmowy i smsy to abonamenciki bledna [ja tak mam bo tyle uzywam] ;) a telefony to mozna nowe z tak takow wiadomo ze lepsze to niz cyrograf na 24 miesiace :bicz:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51.