![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowe przepisy o skuterach a blokady
Szwagier pożyczył mi do użytkowania skuter 50cc. Bardzo lubię jednoślady, a ponadto dochodzi kwestia ekonomii, więc postanowiłem dojeżdżać nim do pracy, jak akurat nie mam żadnego planowanego wyjazdu. Problem polega na tym, że skuter nie ma zdjętych blokad (przejechane 1800 km, jest na dotarciu jeszcze przez chwilę), a nie wiem, czy zabierać się za nie, czy nie.
Kiedyś oczywiście było to zabronione, ale czy nadal? Na pewno dla nastolatków z kartą motorowerową, ale dla osób ze zwykłym prawkiem, tylko bez kat. A? Obecnie mogę poruszać się skuterami o pojemności do 125cc, które w dodatku żadnych blokad mieć nie muszą. Logiczne wydaje się więc, że powinienem móc też zdjąć blokadę z 50-tki? Przez chwilę myślałem, że może to być traktowane jako niebezpieczne, bo konstrukcja nie jest zaplanowana i przystosowana do większych prędkości. Ale gdzież - skuter szwagra występuje w dwóch wersjach - 50 i 125cc. Jest ponadto naprawdę spory i widać, że 45 km/h (realnie rozpędza się do 48-50) to nie jest maksymalna bezpieczna dla niego prędkość.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nowe Sterowniki Do Radeona | sharesnake | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 29.11.2007 09:53 |
Nowe TDK 1-16X -nowe FW- a tu nic.... | bogi66 | Nośniki optyczne | 17 | 29.01.2007 07:47 |
Swap 3.6 - blokady | spit | Hardware | 7 | 29.04.2006 12:21 |
Nowe zabezpieczenie anty-pirackie | Smiech | Napędy optyczne CD | 2 | 09.06.2001 16:06 |
Nowe forum jest COOL !!! | gAzZzZoR | Napędy optyczne CD | 4 | 10.05.2001 21:41 |