![]() |
dzis zainstalowalem sobie Opere 7.20PL i jestem mile zaskoczony jej funkcjonalnoscia:
- zajmuje mniej miejca niz Netscape :) - szybciej wczytuje strony niz IE/Netscape - wysoka poprawnosc rozmieszczenia wczytywanych elementow - przywracanie sesji :spoko: - znakomite pokazywanie aktualnego stanu wczytywania strony - szybko sie urochamia klijenta poczty jeszce nietestowalem wiec sie na jego temat niewypowiadam, troche mnie wkurzyl ten boczny pasek z zakladkami (naszczescie mozna go wylaczyc), baner mi nieprzeszkadza mimo iz rozdzielczosc mam ustawiona "tylko" na 1152/864 ;) takze od dzis Opera jest moja "przegladarka dominujaca" a IE tylko do chatow/badziewatych stron sobie zostawie (jakbym mogl go usunac z systemu...) :) edit: klijent poczty jest zaje****, oe laduje w koszu 8) |
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No, nawet ja się przeżuciłem na Opere :). Mam zainstalowaną wersję 7.23 PL.
Piszę ten post też z zamiarem, żeby inni mogli porównać inne przeglądarki z Operą. I zostali Operatorami lub jak kto woli Operowcami :) Pozdrawiam userów Opery ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wg mnie Opera jest o niebo lepsza od zasr**** IE.
Na mojej slabej radiowce stronki laduja sie ok 2 razy szybciej, na serio. Opera nie gubi pakietow, IE notorycznie. Juz sie przyzwyczailem, zachecam ludzi do przesiadki. Pozdr dla OPERATOROW :] |
Ilość załączników: 1
Ostatnio musialem korzystac z IE ze wzgledu na kilka stron, ktorych Opera nie chciala poprawnie czytac. Po krotkim (!) czasie "zaliczylem" dosc ostry zwis kompa - taki "typowy" :mruga: dla IE - zamkniecie wszystkich okien i programow dzialajacych w tle. Przy probie uruchomienie IE pojawial sie najpierw komunikat: "Program wykonal nieprawidlowa operacje...", a potem taki jak na zalaczonym obrazku. Bylem ciekaw co sie stanie jak uruchmie Opere. Wlaczylem i ... nie stalo sie NIC niespodziawanego - Opera uruchomila sie jak zawsze i chodzila tez bez problemow.
LUDZIE! Instalujcie Opere! Nic nie stracicie - mozecie jedynie zyskac! |
tak jak ja nic nie trace uzywajac IE, choc przyznam ze zwisy takie mam j.w. :)
IE ma jedną dużą zalete nad innymi-w windowsie jest od począku installki i nie trzeba bawić się w instalacje, config innych przegladarek. No nie wiem co by mogło mi tak dobrego przynieść przejscie na Opere, choc raz ja mialem i przyznam ze milo jest jak czlowieka nie zasypuja okienka pop-up a tak pozatym....pfff, moze kiedys.... jakoś mi się nie chce configurowac waznego nowego programu jakim jest przegladarka i mącić w tych opcjach, zadwać innym pytania o ustawienia, dziwić się, że coś jest inne niż w IE. / leń ;) |
OneStat.com przedstawiło wyniki popularności poszczególnych przeglądarek internetowych. Pierwsze trzy miejsca zajmują ostatnie wersje IE, co daje im łącznie ~95%. Konkurencyjnej Opery używa niespełna co setny internauta.
1. Microsoft IE 6.0 68.1% 2. Microsoft IE 5.5 13.8% 3. Microsoft IE 5.0 11.8% 4. Mozilla 1.8% 5. Opera 7.0 0.8% 6. Microsoft IE 4.0 0.7% 7. Safari 0.48% Źródło : Bink.nu Tak to wygląda na dzień dzisiejszy 8) |
co do wyników-
nie wierze! nie możliwe, żeby przewaga IE była aż tak duża. Bez jaj, na forum np. mysle ze Opere używa co trzeci użytkownik. |
mozliwe, mozliwe, wiekszosc uzyszkodnikow nie zadaje sobie trudu zadnego - komp ma dzialac i juz (zreszta nie dziwi mnie to - ja tak podchodze do np komorki czy samochodu)
to ze na forum opera ma swoje grono wielbicieli o niczym nie swiadczy - co z tego ze kazaa media desktop jest do dupy i szpieguje itd - jest i tak najczesciej uzywanym programem p2p,ludzie nawet nie wiedza ze istnieje cos innego to samo z wordem, exelem itp... a ze IE jest juz w systemie, to umozliwia mu az taka przewage nad innymi przegladarkami btw Ciapus: juz pisalem w innym miejscu, ale napisze tez tu - przeztego nowego avatarka w pierwszej chwili Cie nie poznalem - fajny ;) |
Cytat:
Cytat:
BTW. Czy M$ nie mialo przypadkiem procesu sadowego z powodu IE? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:03. |