![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
heh, w baku mam na jakies 200km paliwa
przy 100 zapala sie rezerwa i paliwa jest za malo zeby komp odliczal dokaladnie pozostale km wiec wtedy juz trzeba tankowac - zreszta staram sie do rezerwy nie dopuscic z uwagi na ostanie skoki jednak czekam ile sie da ![]() i licze - jutro do makro, w niedziele do palzy... na trening moge jechac autobusem... chyba da rade ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | ||
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A znasz tę stronę? ![]() Dzięki niej możesz zaoszczędzić nie tylko na paliwie, ale i na zniszczeniu silnika ![]() A dla Krakusów: www.dobaku.pl - z wtyczką do FireFoxa ![]()
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 09.09.2005 o godz. 23:05 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() @ grzeniu Nic mi nie mów, ja już dzisiaj do domu to chyba na oparach dojechałem..
![]() |
![]() |
#34 | |
..:LTR-52246S:..
Data rejestracji: 31.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Zresztą, mam najnowsze informacje, bo jakieś pół godziny temu przyjechała do mnie siostra ze Stanów. Benzyna średnio kosztuje tam teraz 80 centów za litr czyli.. mniej więcej połowę tego, co u nas. Jak to powiedziała moja siotra - Amerykanów nie byłoby stać na płacenie za benzynę prawie 1,5 dolara za litr ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
tak, biedny kraj
inna sprawa ze tam maja troche wieksze silniki ktore troche wiecje pala i w ich przypadku faktycznie spalajcy 6l/100km prius uchodzi za super zielone autko (w europie kazdy diesel ma lepsze parametry...) ale ponoc u nich tez sie zmienia - sa na rynku "bzyczki" z mikroskopijnymi silnikami jedyne 2litry... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
the one
CDRinfo VIP
Tylko wiesz.. te samochody, nawet jeżdżąc w mieście palą mniej więcej tak, jak u nas na trasie.. Oczywiście nie wdzędzie, ale generalnie poruszanie się samochodem tam, nieco różni się od naszego..
![]() |
#39 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Zaczyna się robić nerwowo:
W. Brytania: Kolejki po benzynę W przededniu zapowiedzianych protestów przeciw drogiemu paliwu na niektórych stacjach w Anglii i Szkocji ustawiły się długie kolejki, do których przyczyniają się pogłoski o planach racjonowania benzyny. Zrzeszenie handlu detalicznego paliwami płynnymi Petrol Retailers Association apeluje do kierowców, by kupowali benzynę tylko wówczas, gdy rzeczywiście jej potrzebują, a nie na zapas. W środkowej Szkocji na zatankowanie trzeba było we wtorek czekać co najmniej przez godzinę. Duży ruch notują stacje benzynowe działające przy supermarketach. Niektórym kierowcom "puszczają nerwy". W Falmouth w Kornwalii z powodu awarii systemu komputerowego czasowo zamknięto jedną ze stacji benzynowych, co kierowcy zinterpretowali jako oznakę wyczerpania zapasów. To z kolei wywołało falę panicznych zakupów w okolicy. Przedstawiciele organizacji zrzeszających detalicznych dystrybutorów paliw donoszą o panicznych zakupach, które prasa tłumaczy ujawnieniem doniesień o utworzeniu przez rząd sztabu antykryzysowego na wypadek protestów. Według prasy, rząd opracował plany wykorzystania wojska do ochrony rafinerii oraz racjonowania benzyny z zachowaniem pierwszeństwie w przyznawaniu paliw karetkom pogotowia, policji, straży pożarnej, itp. Organizator protestu, grupa występująca pod nazwą "Fuel Lobby" (Paliwowe Lobby) zaapelowała do kierowców, by o godz. 6.00 rano w środę udali się pod rafinerie i zapoczątkowali akcję protestacyjną przeciw wysokiej akcyzie od paliw płynnych. Grupa, zrzeszająca głównie pracowników firm przewozowych i farmerów, ma w planach zakorkowanie autostrady M4 ślimaczym tempem jazdy. Mówi się też o akcji w porcie Dover, choć nie ma jasności, czy obiektem protestów będzie też hurtowa rozdzielnia paliw w Grangemouth. Lider grupy Andrew Spence podkreśla, iż protest może być odwołany, jeśli na rozmowy stawi się "ktoś, kto rzeczywiście umie liczyć, zna się na cenach i ma kompetencje do podejmowania decyzji wprowadzającej istotną z punktu widzenia kierowców zmianę". Spence nie wskazał, kogo konkretnie ma na myśli, ale jak się sądzi, adresatem jego apelu był rząd. Droga benzyna zwiększa przychody rządu z akcyzy, której wysokość ustalana jest w proporcji do ceny litra benzyny. Średnia cena benzyny bezołowiowej sięga 1 funta za litr (ok. 5,80 zł). W czasie poprzednich protestów zorganizowanych przez "Fuel Lobby" w 2000 roku litr benzyny kosztował średnio 80 pensów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
@para
ale odnisemy to do zarobkow, ktore nie sa takie jak u Nas w kraju ja bedac w Irlandii na "wakacjach" mialem tylko 8 euro/h i bylo mnie stac za to na ponad 7 litrow paliwa za godzine pracy (bylo jak pamietam 1.07euro) a u nas na ile jest mnie stac to nie bede sie rozpisywal |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Wiem, że są spore różnice, nie chodziło mi o siłę nabywczą tylko o panikę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
the one
CDRinfo VIP
Pięknie.. coraz ciekawiej się robi...
Ale dzisiaj w radiu przynajmniej słyszałem potwierdzenie, że dalej planowana jest u nas obniżka akcyzy. Co prawda na 25 groszy, a wydawało mi się, że w cześniej zapowiadano 30, ale dobre i to, bo jak przejeżdzam koło stacji, to mi sie jeździć odechciewa..
![]() |
#43 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Teraz tylko czekać, aż araby powiedzą, "nie ma, nie ma już ropy".
W sumie to nie wiadomo. Czy zasoby ropy powoli się kończą, czy kraje eksportujące ropę naftową chcą drzeć jeszcze więcej kasy ? Najśmieszniejsza jest tutaj postawa rządu w stosunku do biopaliw. Jadąc od czasu do czasu pociagiem z Ełku do Olsztyna widzę hektary nieużytków. Dlaczego nikt nie zasieje tam rzepaku ? Ostatnio zmieniany przez Loczek : 13.09.2005 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
Właśnie jeden Niemiaszek wynalazł sposób na problem energetyczny - paliwo ze... zdechłych kotów ![]() http://www.skarbowcy.pl/modules.php?...rder=0&thold=0
![]() |
![]() |
|
|