Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Office 2007 Screenshots (https://forum.cdrinfo.pl/f5/office-2007-screenshots-63365/)

sobrus 14.03.2006 16:41

No jasne. 80% uzytkownikow nie zauwazy roznicy (a pozostale powie nawet ze openoffice jest lepszy). Ja zatrzymalem sie na office2000, potem przeskoczylem na opena. Jak dla mnie bomba, w uzyciu nawet wygodniejszy (edytor rownan w porownaniu do office2000 to po prostu kosmos) i nie smieci w systemie. I tak przyjemnie legalny :)
A za 400zl (wersja office dla studentow) kupie sobie gf6600 :)
Wszystkim ktorym sni sie Office2007 na emule lub torrencie proponuje sprobowac - to nie boli i nie kosztuje. Nie trzeba nic aktywowac :)
Ponadto jak mozna przeczytac w internecie format Open Document 1.0 stal sie oficjalnym formatem wymiany dokumentów przez podmioty publiczne (Rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych, z dnia 11 października 2005r.) wiec mozna powiedziec ze jest to rozwiazanie przyszlosciowe. OO jest coraz czesciej stosowany przez rozne instytucje i firmy.

mgit 14.03.2006 16:28

Zamist Officem 2007 lepiej zainteresować się OpenOffice :P

andrzejj9 14.03.2006 09:26

Ja was naprawdę nie rozumiem.. Po cholerę w ogóle interesujecie się nowym Officem, jeżeli przeszkadzają wam wodotryski? Używajcie starego, który wygląda surowo i niewiele wydajności wymaga, ale nie odbierajcie osobom, które mają inne upodobania możliwości ich zaspokojenia (bez skojarzeń ;) ). Marketing w ten sposób się rozwija, że nie wystarczy już tylko dobry, czy bardzo dobry produkt. Musi być jeszcze atrakcyjnie podany.

KarolluZ 14.03.2006 00:43

nie wiem dlaczego nie moge wyedytować posta swojego... !? dodam tylko jedno, niedłogo nasze karty hraficzne nie będą w stanie odpalić office20xx bo tak będzie ładnie wyglądał... tragedia... a gdzieśczytałem, że M$ pracuje nad nowym systemem pisanym zupelnie od podstaw... jednak nie przypomne sobie gdzie to widzialem :-(

Kris 13.03.2006 09:22

Hm... ja się zatrzymałem na Office 2000 i jak na razie nie zmienię - nie potrzebuję pięknych okienek, kolorowych guziczków i oczekiwania na każdą czynność - przecież to będzie żarło zasoby...

KarolluZ 13.03.2006 09:08

Dla mnie to program ma działać, a nie wyglądać. W sumie office i tak wykorzystuje tylko do podstawowych czynności typu napisanie czasem coś w wordzie, obejrzenie pps'a i tyle. Zatem w sumie może nie odróżnie office 2007 od 2003, może tylko po wyglądzie :D i zmniejszonej ilości ramu. M$ postawił teraz na większe "rżnięcie" karty graficznej odciągając użytkownika od funkcjonalności. Znając życie to jak tylko wyjdzie Office2007 to większość go zainstaluje, aby być trendy :|

Kasprzak 12.03.2006 11:45

Obejrzałem jeszcze raz...poprostu wszystko zmierza ku antyaliasingowi, okraglych ksztaltow, mac`owych przyciskow okien...generalnie stylizacja Visty...
Nadal mnie ciekawi kiedy ten M$ Combajn wyjdzie...

czero 12.03.2006 11:32

Prawde mowiac ten nowy design jest dla mnie zbyt futurystyczny.
Zobaczymy jak bedzie sprzet obciazal, bo dla nowego Office'a napewno nic nie bede zmieniac w budzie ;)

mgit 12.03.2006 00:52

Cytat:

Napisany przez marcus777
a Tobie Mgit ty to jesteś maruda :D Ciebie ciężko zadowolić... :help: :P

Ostatnio to mi się wcale nie podobają te nowe programy ich szata graficzna, chyba dlatego że częściej siedzę na Linux***8217;ie aniżeli na Windows. Coraz częściej się nosze z zamiarem wywalenia Windows***8217;a i zostawienia samego Kubuntu
Nowy Vista (beta), nowy Office i nero 7 nie przypadły mi do gustu ;)

marcus777 12.03.2006 00:46

Cytat:

Napisany przez mgit
A mi się ten nowy wygląd niezbyt podoba ....

a Tobie Mgit ty to jesteś maruda :D Ciebie ciężko zadowolić... :help: :P

s_tuden_t 12.03.2006 00:33

Cytat:

Napisany przez Prezesik
...
ja mam 256 MB ramu i to z czego korzystam chodzi mi bardzo dobrze :taktak: mimo to planuje jeszcze dokupic min. 256, bo wymagania programow rosna, a komputer ciagle pozostaje taki sam. jezeli ten office nie bedzie mi dobrze dzialac bede dalej korzystac z 2003 i wcale nie bede rozpaczal z tego powodu

mam nadzieje, ze na kosci 512 ramu to juz nie bedzie kaprysil bo chetnie bym sie nim pobawil a na dokupienie kolejnych 512 nie mam narazie kasy :blink:

Prezesik 12.03.2006 00:25

Cytat:

Napisany przez pepperman
kupic to nie sztuka (jakis tani crap). dobry program to jednak taki, ktory duzo moze i nie potrzebuje gigabajtow ramu. o ile jestem w stanie zrozumiec wymagania gry, ktora potrzebuje 2 GB ramu o tyle office, ktory music miec 512 jest jakims nieporozumieniem.

:sciana:
nie wiem gdzie tu widzisz problem ???
jezeli program Ci nie pasuje - nie korzystaj z niego i poszukaj alternatywnego.
ja mam 256 MB ramu i to z czego korzystam chodzi mi bardzo dobrze :taktak: mimo to planuje jeszcze dokupic min. 256, bo wymagania programow rosna, a komputer ciagle pozostaje taki sam. jezeli ten office nie bedzie mi dobrze dzialac bede dalej korzystac z 2003 i wcale nie bede rozpaczal z tego powodu

Remix 11.03.2006 23:19

Witam!

... a mowia, ze milczenie jest zlotem...

Jak masz tylko tyle do powiedzienia, to nie odpisuj w ogole na moje posty.

pepperman 11.03.2006 22:51

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!
Kazdy potrafi pisac prozne slowa i nabijac sobie posty...

huh, jeden wiecej :)

Remix 11.03.2006 20:37

Witam!

Co "trudno"? - nie rozumiem Twoich wypowiedzi, mozesz sie wypowiadac calymi zdaniami?
Staraj sie jasno formulowac Twoje wypowiedzi, bo poki co to sa szczatkowe i nie maja wiekszego skladu, a co najwazniejsze znaczenia.
Jesli sie wypowiadasz do kogos, to popieraj swoja wypowiedz jakimis faktami, spostrzezeniami, przykladami itp.
Kazdy potrafi pisac prozne slowa i nabijac sobie posty...
Jestes od dawna na forum i powinienes to wiedziec.

Czekam na jakies bardziej rozwiniete wypowiedzi wyjasniajace Twoj stosunek i poglady.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50.