![]() |
Dokladnie tak samo wyglada jak na Screenach nie? Czy cos sie zmienilo ? :-)
Sklepy (W PolishTsklepie) s***261; ca***322;odobowe na szcz***281;***347;cie, szkoda, ***380;e narazie dostawa wersji zagranicznych :-). Mam nadzieje, ***380;e polscy producenci nie ***347;pi***261; :-) |
no tylko wygl***261;da jak dla u***322;omnych :D
|
No i mamy juz w 'sklepach' Office'a 2007..
:-) |
z MS Office zaczyna być podobnie jak z IE... m$ na to leje, bo ludzie z przyzwyczajenia i tak to łykną.
a to, że jest darmowa częstokroć lepsza alternatywa... coż... m$ wie co robi: wystarczy zmienić numerek, kilka ikonek, dodać parę duperelek (nikomu zresztą niepotrzebnych), kilka funkcji, które u konkurencji są już od dawna (microsoft jest mistrzem w zgapianiu i opatentowywaniu jako swoje cudzych pomysłów) i znów wyciągnąć od żądnych nowości frajerów grube miliony... |
woitas - fakt ze Office ma pare zeczy wiecej albo latwiej
ale nie jest tak ze to tylko w ta strone dziala! sprobuj ponumerowac kontekstowo rozdzialy w ksiazce zmieniajac formatowanie kazdego poziomu konspektu! NIEWYKONALNE w OO to kwestja klikniecia (no - kliku - trzeba wskazac poziomy konspektu) i dodam tez wielka bzdure - co robi ustawienia strony w menu plik w pakiecie office? az sie prosi zeby bylo w menu format ale po paru latach mozna sie przyzwyczaic... sekcje tez sa dupianie rozwiazane w porownaniu do OO - masz porownanie wiec albo sam wiesz albo nie uzywasz :) generalnie oba pakiety maja swoje plusy i minusy ale jedne jest za free i daje sobie rade z plikami drugiego - a ten drugi kosztuje fortune i nawet pdf nie potrafi zapisac ani ODT otworzyc... (zaznaczania kliku blokow na raz nauczyl sie dopiero w 2002 roku... konkurancja to znala od... ZAWSZE :) ) |
to mo***380;e i ja dorzuc***281; co***347; do dyskusji.
w robocie mamy openoffice. pakiet jest bardzo dobry, ma niemal wszystko to co jego p***322;atny odpowiednik m$, a przede wszystkim wszystko co potrzebne mi do pracy. w pakiecie microsoftu pewne rozwi***261;zania s***261; po prostu wygodniejsze i bardziej dopracowane - np obramowanie kom***243;rek w excelu jest ***322;atwiejsze, gdy***380; ustawia on klawisz na ostatnio u***380;ytej opcji, czego nie ma niestety w openoffice. ale czy warto za te drobne ulepszenia p***322;aci***263; tyle pieni***281;dzy? moim zdaniem nie. office mam tylko dla zapewnienia sobie bezproblemowej pracy z dowolnym dokumentem *.doc czy *.xls. na koniec dodam, ***380;e ma racj***281; Maciej - dokumenty tekstowe najlepiej zapisywa***263; w formacie *.rtf. wiem to z do***347;wiadczenia, bo kilka razy uratowa***322;o mi to ty***322;ek. |
no wyglada ciekawie, tylko ile on bedzie kosztowa***322; :|
|
Cytat:
jesli macie jakies obawy czy dokumenty pisane w OO będą robiły problemy w odczytywaniu ich w office, zainstaluj OO i sprawdż, sciągnięcie go z netu zajmie chwilkę (instalka mało waży), moge podać jeszcze jeden powód uzywania OO - lubie mieć wybór narzędzi których używam, a OO mi taki wybór daje. WSPIERAJ OPEN SOURCE |
Cytat:
Jak rowniez, jak musze to zapisuje w w/w formatach. Nic niezwyklego. Chociaz pomiedzy OO a MSO nie ma 100% zgodnosci, ale to tylko drobne utrudnienia, dla przecietnego zjadacza pakietu biurowego zazwyczaj niezauwazalne. Nawet jezeli dostrzezemy te rozbieznosci to, prawie zawsze, latwo mozna je rozwiazac. Pozdrawiam Adach |
Cytat:
Coraz czesciej dokumentacja elektroniczna przesylana jest w *.rtf. W Office (tym od MS) mozna ustawic domyslny format zapisu plikow na np. *.rtf, i po klopocie. Poza tym pora zaczac poslugiwac sie otwartym, niezaleznym, darmowym i miedzyplatformowym formatem OpenDocument (dla tekstu: *.odt). :czytaj: |
Cytat:
Az chce sie powiedziec: Prawie jak MS Office :D |
Cytat:
LINK :edit: Ten wybór języka tyczy się języka rejestrowania w M$ :| Przykre... |
Heh, ja ***380;adnego pakietu biurowego nie mam, nie jest mi jako***347; potrzebny... :zawstydz:
|
a propos Officea
napisalem ze to przerosnieta kobyla o wyjatkowo malych mozliwosciach zapomnialem dodac: przez 99% uzytkownikow uzywana w jakis 1% swoich mozliwosci i ci wlasnie ktorzy wykozystuja mozliwosci w najmniejszym stopniu najbardziej sie upieraja ze Office na kompie byc musi |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:47. |