![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
ZbigNieff- jestem z Tobą
Ostatnio zmieniany przez Adik : 30.01.2003 o godz. 00:25 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
[...]
sorki nie zdążyłem na 22.00 - ale myślami byłem na forum i z tobą
|
|
|
#33 |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Wyrazy współczucia Tobie i rodzinom uczestników tej nieszczęśliwej wyprawy.
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Ból po stracie najblizszych jest tragedią najwiekszą.
Jednak istotą cierpienia jest jego prywatność,inaczej staje się farsą. Post kolegi Zbignieffa traktuję jako imperatyw moralny - oto nieszczęście-każdy kto porządny zrobi to,czy tamto. Upublicznianie swoich cierpień dyskontuje je. Żydzi mnożący bez końca ilość ofiar Holokaustu i wciąż wracający do niego domagają się wspólczucia dla tych,którzy ocaleli,a nie dla samych ofiar Holokaustu i przez to tracą prawo do współczucia,bo to już jest brzydki koniunkturalizm. Forumowicze stanęli na wysokości zadania i zgodnie współczuli...autorowi postu.I to jest niesmaczne,bo tragedia rodzin ofiar lawiny jest godna wspólczucia i solidarności,a apelowanie kolegi nadaje tej tragedii wymiar pustego gestu.I intencje nie są tu ważne. Kiedyś powiedział Oscar Wilde: "tragedie innych są dla nas zawsze komiczne" - właśnie przez ich upublicznianie. Kolega Zbignieff czuje się teraz zapewne świetnie,zrobił coś szlachetnego i tylko brzydki Brzuszek sieje defetyzm.Hm... |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Gość
|
Cytat:
Prawdopodobnie kolega Brzuszki ma trochę racji, aczkolwiek patrząc na to z innej strony - kolega Zbignieff postanowił podzielić się z nami pewnym faktem, pragnąc w ten sposób wyrazić swój smutek z wiadomego powodu. Dlatego nikt nie powinien obwiniać go za "upublicznienie" tragedii. A że my - Forumowicze - jesteśmy także ludźmi, współczujemy Zbignieff'owi jak i pozostałym osobom, które straciły (bo to już jest raczej przesądzone i nie zależne od nas) członków ich rodzin. A ten topic należałoby traktować nie jako sposób "upublicznienia", lecz jako dowód na to, że myślimy o ofiarach, wszystkich ofiarach tego wypadku, i - jakby to napisać - po prostu modlimy się za nie. |
|
|
|
|
#36 |
|
Member of Blokers.net
![]() |
brzuszki:
Fakt siejesz defetyzm - o ile pamiętam (a sam odpowiadałem ze 2 razy w 2 różnych postach) taka sama historia była z postem o WTC też posypały się głośy ,że dobrze amerykanom, że po co my sie z nimi solidaryzujemy (oj nie lubię tego słowa) ale w obu przypadkach nie chodzi o pisanie dla pisania - kolega po prostu jakoś chciał odreagować - widocznie taka forma mu odpowiadała lub była pierwsza jaka mu przyszłą do głowy. Skoro uznał to Forum godne tego to tylko można mu dziękować. Sam kiedyś siadłem i pisałem o moim problemie życiowym i gromada forumowiczów przez miesiąc mnie wspierała (i jestem im za to wdzięczny - choć i tak się posypało) . Po to są forum aby pisać a pisanie jest formą odreagowania. Skoro ci to przeszkadza mogłeś olać ten post (nawiązanie do żydów wydaje mi się co najmniej nie na miejscu - i zalatuje rasizmem, choć masz w tym przypadku racje). Brzuszki tak więc podsumowując, aby nie kontynuować w tym temacie dialogu, bez urazy "ale czasem milczenie jest złotem" jak to powiedziała równie mądra głowa jak O.W. pozdro.
|
|
|
#37 | |
|
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Member of Blokers.net
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Gość
|
Zgadzam sie z Sniper'em i Tommyx'em
|
|
|
|
#40 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Jesli chodzi o ten post nie chodzilo mi tu tylko o moja kuzynke ale
takze o inne ofiary tej tragedii!! Ale widze ze Brzuszki lubi cieszyc sie z ludzkiego nieszczescia!!
|
|
|
#41 | |
|
Jacoob Member
Data rejestracji: 31.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#42 |
|
Guru
![]() ![]() |
a jutro w Toruniu dzień żałoby .........
|
|
|
#43 | |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Cytat:
To samo jutro w Tychach.... a w Zakopanem jest msza zalobna!! Chyba a raczej napewno pojade!!
|
|
|
|
#44 |
|
Guru
![]() ![]() |
sorry
Toruń z Tychami pomyliłem !
|