Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.09.2005, 11:45   #1
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
...jego opinie są przemyślane, po prostu mamy inne zdanie w tej kwestii
Przemyślane? Po rozważeniu wszystkich argumentów za i przeciw? - Nie sądzę. No, chyba że zamachy terrorystyczne uznać za przemyślane (a jakże odmienne zdanie) - no bo spontaniczne to one nie były (nie porównuję tutaj słuszności postepowania, ale tok rozumowania). Z morderstwa to mogę ostatecznie poprzeć eutanazję i karę śmierci za ciężkie przestepstwa (też za pedofilię - nie za bycie pedofilem*), bo tu mogę mieć dylematy. Jednak mając do wyboru uśmiercenie kogoś, a "znieczulenie" (nie wyleczenie) - takiego dylematu nie mam. I takiej opinii niestety nie mogę uszanować.

*kto wie czy tu nie jest "pies pogrzebany" - ale dlatego m.in pisałem żeby się zastanowić co się pisze.
Stary 05.09.2005, 13:18   #2
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MQs
Przemyślane? Po rozważeniu wszystkich argumentów za i przeciw? - Nie sądzę. No, chyba że zamachy terrorystyczne uznać za przemyślane (a jakże odmienne zdanie) - no bo spontaniczne to one nie były (nie porównuję tutaj słuszności postepowania, ale tok rozumowania). Z morderstwa to mogę ostatecznie poprzeć eutanazję i karę śmierci za ciężkie przestepstwa (też za pedofilię - nie za bycie pedofilem*), bo tu mogę mieć dylematy. Jednak mając do wyboru uśmiercenie kogoś, a "znieczulenie" (nie wyleczenie) - takiego dylematu nie mam. I takiej opinii niestety nie mogę uszanować.

*kto wie czy tu nie jest "pies pogrzebany" - ale dlatego m.in pisałem żeby się zastanowić co się pisze.
Z mojego punktu widzenia zdanie przemyślane to niekoniecznie takie, które zgadza się akurat z moim poglądem. Potrafię przyznam komuś słuszność jego argumentów, nawet jeżeli całkowicie nie zgadam się z jego stanowiskiem w danej sprawie.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2005, 14:42   #3
MQs
Poważny używkownik

Data rejestracji: 16.02.2005
MQs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba musze sie powtórzyć (po raz trzeci w zasadzie). Pedofilem nie staje się człowiek w momencie gwałtu czy molestowania tak jak zrozumiał to Daniel290 (i pewnie nie tylko on - o gejach też się cudów naczytałem). Śmierć jako kara za przestepstwo - to do mnie trafia. Ale smierć jako kara za to że jesteś chory (inny, a nikogo nie krzywdzisz) - to już nie jest kwestia poglądowa, a przynajmniej nie w dzisiejszych czasach.

Ps. Taki pedofil nie wybrał sobie swoich upodobań skesualnych (Moze ktoś spróbuje z przekory zostać gejem żeby obalić argument? )
Stary 05.09.2005, 17:41   #4
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje rozumowanie jest w tym temacie raczej proste.Pedofilia jest uważana za dewiacje seksualną.Myśle że absolutnie niesłusznie.Dlaczego ?? Bo geje,lesbijki tez są stawiani na tym samym poziomie.A rozumowanie - akurat mnie zdarzyło się szczęśliwie że jestem hetero.Co za tym idzie czuje naturalny pociąg do płci odmiennej.Jeśli do tego dąży natura to wczesniej czy później osiągne cel-zbliżenie. W/g wikipedia "Pedofilia - dewiacja seksualna polegająca na odczuwaniu satysfakcji seksualnej tylko w kontaktach z osobnikami młodymi nie posiadającymi drugo- i trzecio-rzędowych cech płciowych." Do czego dąży natura takiego osobnika ?? Do celu -zbliżenia ,które wcześniej czy później osiągnie.Bo taka jest jego natura. Lepiej zapobiegać ?? Czy leczyć dziecko,które stało się celem takiego zboka ??
I nie mówie tu tylko o gwałtach.Samo oglądanie zdjęć,filmów z dzieciakami w roli głównej pewnie niejednemu takiemu wystarczy na całe życie. No i co ?? On jest niewinien ?? Gdyby nie on to nie było by ludzi ,którzy krzywdzą te dzieci fotografując je,krecąc filmy itd.
A co do tego że moje wypowiedzi są nieprzemyślane.Myślałem nad tym ze strachem przez 11 lat patrząc na swoją córke.Czym starsza z wiekszym strachem i obawą.Jak większość rodziców niestety.Właśnie dlatego że sądy nie każą tych pseudochorych osobników,że czują się bezkarni.Właśnie dlatego że mogą się zasłonić jakimiś niezwykle "madrymi" wywodami psychologów,psychiatrów i obrońców praw człowieka.Niesty dla mnie ktoś kto krzywdzi w ten sposób dziecko nie jest wart nawet kulki.Byłoby za szbko i za lekko.
Stary 05.09.2005, 18:17   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
[QUOTE=Daniel290]
I nie mówie tu tylko o gwałtach.Samo oglądanie zdjęć,filmów z dzieciakami w roli głównej pewnie niejednemu takiemu wystarczy na całe życie. No i co ?? On jest niewinien ?? Gdyby nie on to nie było by ludzi ,którzy krzywdzą te dzieci fotografując je,krecąc filmy itd.[quote]

Jest tak samo winien, jak inny, który.. robi coś więcej..

Cytat:
A co do tego że moje wypowiedzi są nieprzemyślane.Myślałem nad tym ze strachem przez 11 lat patrząc na swoją córke.Czym starsza z wiekszym strachem i obawą.Jak większość rodziców niestety.Właśnie dlatego że sądy nie każą tych pseudochorych osobników,że czują się bezkarni.Właśnie dlatego że mogą się zasłonić jakimiś niezwykle "madrymi" wywodami psychologów,psychiatrów i obrońców praw człowieka.Niesty dla mnie ktoś kto krzywdzi w ten sposób dziecko nie jest wart nawet kulki.Byłoby za szbko i za lekko.
Dla mnie leczenie nie wyklucza i nie powinno wykluczać kary.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: