Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Okres (https://forum.cdrinfo.pl/f5/okres-30579/)

CIAPEK 28.01.2004 12:08

dni w których można "wpaść"

czy ja dobrze pamiętam?
dni płodne, w których można "wpaść" (zapłodnić kobietę ;) ) to 14 dzień od rozpoczęcia okresu? i trzeba zachować także spokój jeden dzień przed i jeden dzień po dla pewności?
Tp pytanie do znawców tego tematu no i oczywiście do kobiet

zawsze to zapominam jak mi ktoś wytłumaczy :P

Ciapek - nie przeginaj, sygnaturka mi sie nie podoba ale ten post szczegolnie.../Bartez

nimal 28.01.2004 12:15

raczej dwa dni w obie strony (zywotnosc plemnikow),ale to tylko teoria - dla idealnego ksiazkowego okresu ktory nidy nie wystepuje - zawsze moze byc przypadkowe jajeczko,zawsze plemnik moze pozyc paregodzin dluzej itd...
kondony nie gryza ;) a kalendarz sluzy do pokazywania daty a nie obliczania dni nieplodnych (chyba ze CHCE sie wpasc... wystarczy lekka infekcja,stres, zmiana klimatu lub pogody zeby przesunac cykl)
miesiaczkowanie u kobiet (zreszta u wszystkich samic - takze innych gatunkow) to jedyny w przyrodzie przyklad sprzerzania zwrotnego dodatniego (wydzielanie hormonow), a to cholernie niestabilny uklad...

Patrixs 28.01.2004 12:16

@CIAPEK jesteś pewny co do tych 14 dni od rozpoczęcia okresu ?? Można Ci w tym przypadku zaufać ?? ;)

Patrixs 28.01.2004 12:18

Cytat:

Napisany przez nimal
...a kalendarz sluzy do pokazywania daty a nie obliczania dni nieplodnych

Szczęsliwi czasu nie liczą :)

CIAPEK 28.01.2004 12:27

Cytat:

Napisany przez Patrixs
@CIAPEK jesteś pewny co do tych 14 dni od rozpoczęcia okresu ?? Można Ci w tym przypadku zaufać ?? ;)

Patrixs :) wieczorem będę wiedział na bank kiedy się pojawi moja dobra doświadczona znajoma w tych sprawach :), dam znak na bank :)

No ******one dni płodne nigdy nie moge zapamiętać tej zasady. Bo w sumie tylko z 3-5 dni w miesiącu może być pechowych tak to można się bawić do woli ;) (no pamiętając o tym, że sex w czasie okresu nie jest dla niektórych przyjemnością)

Patrixs 28.01.2004 12:27

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Co do tych blizniakow i trojaczkow, otoz w niektorych cyklach uwalniane sa 2 czasem 3 "jajeczka", dzieje sie to w sposob naturalny, lub po kuracji hormonalnej. Czesto przyczyna sa rowniez branie pigolek antykoncepcyjnych ktore nie pozwalaja na uwalnianie sie ich z jajnikow do jajowodow. Po odstawieniu pigolek jest wysokie prawdopodobienstwo ciazy mnogiej, gdyz organizm proboje nadrobic "zaleglosci" i nastepuje uwonienie nawet 4 "jajeczek"

Przepraszam ze tak krotko to opisalem, ale sie spiesze. Zycze milego dnia.

Aha... a czym się różnią od siebie bliźniaki dwu i jedno jajowe ?? ;) Jednonajowe to takie z podziału jednego jajeczka, a dwu to bliźniaki z dwóch róźnych ??

THX

Pawel_k 28.01.2004 12:29

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
czy ja dobrze pamiętam?
dni płodne, w których można "wpaść" (zapłodnić kobietę ;) ) to 14 dzień od rozpoczęcia okresu? i trzeba zachować także spokój jeden dzień przed i jeden dzień po dla pewności?

idz do ginekologa on ci powie ;) :P

nimal 28.01.2004 12:50

Cytat:

Napisany przez Patrixs
Aha... a czym się różnią od siebie bliźniaki dwu i jedno jajowe ?? ;) Jednonajowe to takie z podziału jednego jajeczka, a dwu to bliźniaki z dwóch róźnych ??

THX

tak :spoko:

a wracajac do kalendarzyka - stadpotem biora sie wpadki itp :wow:

sobi1 28.01.2004 12:54

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
czy ja dobrze pamiętam?

Zakladajac cykl 28 dniowy
1-5 dzien - okres
6-9 dzien - dni suche
10-14 dzien - lepiej uwazac
14 dzien - owulacja
15-18 - lepiej uwazac
19 - mozna szalec do pierwszego krwawienia ;)

Jednakze przed ta metoda antykoncepcji nalezy przeprowadzic paromiesieczne obserwacje. Poza tym mlode dziewczyny miewaja nieregularne miesiaczki,wiec moze to sie nie sprawdzic
a dlugosc zycia plemnikow to ok 5 dni
Pozdrawiam

miles 28.01.2004 13:00

Przez moje skromne doświadczenia. Z tego co wiem jajeczko żyje tylko 72 godziny i nie należy w te dni trafić. Chyba ze coś powaliłem
Tylko kiedy je wyczaic gdy okres chodzi jak ruski zegarek.
Co do tych 14 dni to nie reguła.

Teraz zauważyłem, że nimal napisał stąd się biorą wpadki. Nie polecam nikomu.

Ormianin 28.01.2004 14:07

Cytat:

Napisany przez miles
Przez moje skromne doświadczenia. Z tego co wiem jajeczko żyje tylko 72 godziny i nie należy w te dni trafić. Chyba ze coś powaliłem
Tylko kiedy je wyczaic gdy okres chodzi jak ruski zegarek.
Co do tych 14 dni to nie reguła.

Teraz zauważyłem, że nimal napisał stąd się biorą wpadki. Nie polecam nikomu.

Jesli ktos wierzy w kalendarzyk... to ufff! Wspolczuje :) Niebawem chyba eskadre dzieciakow zacznie posiadac :)

pozdrawiam:)

nimal 28.01.2004 14:30

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Jesli ktos wierzy w kalendarzyk... to ufff! Wspolczuje :) Niebawem chyba eskadre dzieciakow zacznie posiadac :)

swiete slowa! a potem malzenstwa nastolatkow,niechciane dzieci i inne cuda! ale tak to jest jak o seksie ucza zakonnice i podworko... ((

miles 28.01.2004 14:31

Cytat:

Napisany przez Ormianin

No tak, to się zgadza. Raczej kalendarzyk to marny pomysł.
Ale moim zdaniem, będziesz to chciał zrobić to zrobisz ( nie dotyczy konkretnie Ciebie, wszystkich) . I nie będziesz się patrzy, czy to kalendarzyk, czy pigułka, czy co tam innego. Nie wierze, że każdy ma codziennie głowe na karku i jest Super za***isty we wszystkim. Impreza, moment, chwila............
Kalendarzyk zostawiam komuś, kto się na tym zna. Ja nie mam pojęcia o "x" w kalendarzu.
POZDRO

Majonez 29.01.2004 03:14

Nie wytrzymałem - napiszę coś

Nie mogę już patrzeć na to co się tu dzieje. Ja rozumiem sesja, depresja zimowa, postępująca głupota itd. ale na litość .... to nie forum ginekologiczne TO FORUM O NAGRYWANIU PŁYT CD/DVD i tematach z tym związanych a nie o dupie maryni, o miesiączce czyjejś laski, czy o jego chcicy na sex, o pukaniu nastolatek przez nastolatków

Chcę ktoś robić wiochę (bo już nie wiem czy to dla zgrywu czy rzeczywistość) to polecam poszukanie innego fora choćby wspomnianego bravo czy jak to się tam zwało.

Jak to świadczy o serwisie gdy wchodząc na forum widać same durne tematy. I niech mi nikt nie wciska, że na offtopicu można pisać o wszystkim. Generalnie dział ten służy do zamieszczania postów nie pasujących do innych działów - ale jednak związanych z nagrywaniem.

Wiadomo, że nikt nie przestrzega tego drastycznie ale to nie powód do wypisywania takich głupot. A tłumaczenie, że nie ma się książki do biologii to już jakaś kpina. Jak już nie chce się komuś szukać w internecie to chyba najlepiej spytać się osoby, która powinna wiedzieć o tym najlepiej - dziewczyny.

EOT bo się jeszcze wkurzę

miles 29.01.2004 10:33

Nie prowokuje, więc bez złości :)

Ilość załączników: 1
Hmmm...chciałem coś napisać, ale został bym ostro zjechany.
Ślub "kolegi" czy temat wigilijny :) Ludzie się tym bawią i tyle.
Życie jest na zewnątrz, a to jest tylko forum. TYLKO FORUM!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:35.