Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.04.2003, 10:29   #16
Kinja
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.05.2002
Kinja zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Zetoxa napisa***322;(a)
stronka jest trochę nieświeża, Kinja to pani magister psychologii od niedawna
Zgadza sie
Na co nie wygladam? Czy na zdjeciu wygladam na za stara czy na za mlada jak na 3 lata studiow podanych na stronie)?
Zdjecie jest bardzo aktualneDlatego je wlozylam - brat pozyczyl mi maly aparat cyfrowy.
Co do stronki to szczerze mowiac jest bzrdzo nieswieza, mialam inne zajecia przez jakis czas
Hmm wysle inne zdjecie - w tym czasie robione - moze to przekona rozmowce
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog) No ale coz - geba mi sie zawsze smieje i zdjec na powaznie to nie mam(
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
onet ..-kinn20.jpg  
Kinja jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2003, 10:48   #17
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Kinja napisa***322;(a)
Hmm popatrzylam i samej mnie nie przekonuje, czy tak wyglada psycholog)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 11:13   #18
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
jasut napisa***322;(a)
Opisz może jak Twoim zdaniem ma wyglądać psycholog. A może mała ankieta (teraz taka moda na tym forum).
Psycholog ma miec brode, okulary itp - cos jak Freud.
Wiesz co? nie znosze ankiet,testow itp na studiach testowali nas na wszystkich mozliwych cwiczeniach i jak teraz widze ankiete to mam ochote dac noge.
Stary 16.04.2003, 11:16   #19
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
To nie jest argument. Byc moze akurat ta czesc zasobow serwerowni onetu przechodzi jakis remont i jest offline czasowo. Przy takiej ilosci kont jaka obsluguje onet to normalne a fakt, ze sa to konta darmowe daje dzialowi technicznemu wolna reke w zakresie czasow reakcji na awarie itd. Poczekaj spokojnie jeszcze dzien czy dwa a potem zastanow sie czy maila z zapytaniem wyslalas na wlasciwy adres mailowy, byc moze trafil do zlego dzialu gdzie utonal w zalewie innych. Fakt, ze przy probie utworzenia konta o takiej samej nazwie dostajesz komunikat odmowny dowodzi ze onet o Tobie nie zapomnial i wciaz figurujesz w bazie danych. A jesli konto masz tam juz bardzo dlugo to tym bardziej warto powalczyc.
Byc moze masz racje, rady Twoje sa sensowne i zastosuje sie do nich,
tylko prosze pomoz mi okreslic limit kiedy moge postawic krzyzyk na tym? Czy po miesiacu probowania bedzie dosc?
Mam cicha nadzieje ze sie uda i zaloguje sie na stronie
dzieki za odpowiedz!
Stary 16.04.2003, 11:24   #20
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
jasut napisa***322;(a)
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog, hmm przyjrzalam sie swojemu postowi - Twojej odpowiedzi i tak sobie mysle ze moglby wygladac jak Ty na tej fotce, powaznie, z wnikliwym, badawczym spojrzeniem - caly psycholog z wygladu ( wedlug mnie oczywiscie).
Stary 16.04.2003, 12:50   #21
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kinja napisa***322;(a)
Mysle i mysle jak powinien wygladac psycholog
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc. Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu. Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 15:33   #22
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
A mnie sie wydaje ze mit o psychologu z dluga broda, nawiedzonym, wnikliwym spojrzeniem i paroma innymi cechami tak osobowosci jak i zewnetrznymi to przeszlosc.

To nawet nie przeszlosc a stereotyp)
Posluzylam sie nim powyzej bo sama nie mam wyobrazenia konkretnego o psychologu a kolega chcial bym okreslila jak wyglada psycholog

to cos jak w tych kawalach o informatykach
TYPY INFORMATYKÓW

Główny informatyk
Jest trwale zrośniety ze swoim komputerem, pisze szybciej, niż komputer może przetworzyć, myśli w asemblerze, wytrzymuje porażenia 380V i zna na pamieć wszystkie układy scalone.

Zaawansowany programista
Siedzi 20 godzin dziennie przed komputerem, wpisuje 10 słów na sekundę, zna Pascal, BASIC, Assembler, Fortran, Logo, APL, Algol, Prolog, wytrzymuje 220V i zna wszystkie książki.

Inżynier informatyk
Używa komputer 16 godzin na dobę, wpisuje 10 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal, BASIC, C i Assembler, może na krótko chwycić gorącą lutownicę i ma wszystkie ksiazki.

Informatyk
Spędza cały czas pracy i wszystkie przerwy przed komputerem, wpisuje 5 znaków na sekundę, zna doskonale Pascal i BASIC, drutuje bezpieczniki i wie, gdzie w bibliotece sa właściwe ksiązki.

Programista
Spędza tylko czas pracy przed komputerem, pisze jak sekretarka, z pomocą podręcznika umie programować w asemblerze, potrafi wymienić bezpieczniki i wie, gdzie może kupić ksiązki.

Student informatyki
Traktuje komputer jako hobby, wpisuje 10 slów na minutę, potrafi z pomocą podręcznika napisać krótkie programy w Pascalu, umie wymienić baterie w kalkulatorze i wie, że są ksiązki.

User
Siedzi przed komputerem od czasu do czasu, wpisuje jedno słowo na minutę, potrafi przepisać krótkie programy w BASICu, poraża go bateryjka 9V i nie interesują go żadne książki, bo i tak ich nie rozumie.

Hacker
Stanowi z komputerem jedność, nie używa klawiatury, bo przekazuje swoje myśli bezpośrednio do komputera, w razie potrzeby sam pisze szybko język programowania, sam wytwarza potrzebne 220V i napisał wszystkie lepsze książki.

Najlepszy psycholog to taki, po ktorym nie widac ze jest psychologiem, bo tylko on moze sie dobrze "zamaskowac" w dowolnie wybranym otoczeniu.

Niby czemu sie maskowac?

Pamietam jak poznalem pewnego czlowieka, rozmawialismy kilka razy, potem jakies wypady z grupa znajomych wspolnie. Mowil ze pracuje w Price Waterhouse Coopers, co zrobilo na mnie wrazenie ale dopiero po paru tygodniach zapytalem kim jest w firmie, okazalo sie ze psychologiem wlasnie... nigdy bym nie przypuszczal. Dopiero od tamtego momentu zaczalem zastanawiac sie nad tym jak i o czym ze mna rozmawial i zdalem sobie sprawe ze faktycznie, zostalem poddany (i nie tylko ja) wnikliwym badaniom. Zapytany wrecz przyznal, ze ma juz na kartkach moj profil psychologiczny :-) W zyciu nie powiedzialbym ze bylem "skanowany"... i o to wlasnie chodzi.

W pracy jest sie psychologiem - ale to niebezpieczne dobierac sie w taki sposob do swoich przyjaciol) No chyba ze to dopiero poznane osoby a my mamy ambicje kazdego oceniac. Ja nie wyobrazam sobie tego robic, oceniac, badac itp kazdej osoby z ktora mam przyjemnosc przebywac ( lub nieprzyjemnosc. I tak szczerze mowiac to po jednej rozmowie nie da sie nic powiedziec - to tez mit ze psycholog patrzy w oczy i wie co czlowiek mysli
No moze sa tacy geniusze - ja osobiscie nie znam a znam sporo psychologow

Swoja droga jak najbardziej pasujesz do mojego obrazu psychologa. Juz z tej jednej fotki moge wysunac wniosek ze masz bardzo mila osobowosc, jestes otwarta i inteligentna. Z pewnoscia sprawdzisz sie swietnie w swoim zawodzie.

Dziekuje Ci bardzo, to sie zgadza ze te cechy ktore wymieniles sa przydatne nie tylko w zawodzie psychologa ale i w zyciu - ale ja jak kazdy czlowiek bywam nie mila, a i z inteligencja bywa roznie
Choc generalnie lubie myslec o sobie w taki sposob jak napisales, i mam nadzieje ze taka czasami bywam)
^_^
Pozdrawiam Cie
Stary 16.04.2003, 17:47   #23
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Taka stara to nie jesteś...
Stary 16.04.2003, 17:54   #24
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi
Stary 16.04.2003, 19:20   #25
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
tekst o informatykach pisal chyba ktos kto ich nie lubil... bo niby wszystkie zdania neutralne - a czuc szydere

wytrzymalem 220v, znam c,c++, perl'a@php i asm'y do 5 procesorow, siedze przed kompem po 5-20 godzin na dobe pisze 2 slowa na sekunde jedna reka...

a jestem muzykiem

ps. mam chyba nosa - bo po fotce ktora zamiescilas poznalbym od razu psychologa... maja cos w oczach i sposobie w jaki sie usmiechaja.. cos dziwnego - jakby sami siebie sprawdzali nawet wtedy keidy sie ciesza.. tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

ale to rozwazania laika ktory i tak o niczym nie ma pojecia i nie wie co mowi
co do informatykow to pewnie ze to zlosliwe teksty - ja osobiscie nie mam nic do informatykow - moj brat sie na takiego ksztalci
A co do moich oczu i usmiechu i tego co mnie zdradza z tym pietnem psychologa to nie wiem, nic takiego nie zauwazylam u znajomych.
Reszte pozostawie bez komentarza bonie wiem jak to skomentowac
Moze znasz wlasnie takich psychologow.
Co do oceny ludzi przez internet to jestem daleko od tego bo to po prostu smieszne i niemozliwe tak naprawde wiec ja nie podejmuje sie oceniac kogokolwiek ze zdjecia i z tego co pisze. Tu mozesz byc kazdym tak naprawde i to jest cala prawda
Stary 16.04.2003, 19:59   #26
Kinja
Stały bywalec ;)

Cytat:
kraluk napisa***322;(a)
Taka stara to nie jesteś...
co masz na mysli?
Stary 16.04.2003, 20:03   #27
Kinja
Stały bywalec ;)

tez nam paru psychologow i uwazam ze bez problemu da sie wprowadzic kazdego w blad podsuwajac bledne aczkolwiek oczywiste na pierwszy rzut oka fakty - potem reszta i tak sei sama dopasuje...

hmm - ale po co kogos wprowadzac w blad? jesli znasz ich na stopie przyjacielskiej to jaki masz w tym cel?
Jak idziesz do psychologa to po cos - nie by on Ciebie rozszyfrowywal - masz jakis cel. Przeciez psycholog nie przychodzi do Ciebie i nie chce Cie analizowac, wiec po co to wprowadzanie w blad?
Ja swoich przyjaciol nie analizuje a mam ich roznych - mozesz mi wierzycNie chce i nie potrafie - zbyt dobrze ich znam.
Poza tym moja droga od psychologii byla bardzo kreta

Czy nadal panuje przekonanie ze psycholog nie ma nic innego na celu jak skanowanie i analizowanie bliznich?
TO i tak lepiej - bo pare lat wstecz kojarzyl sie z psychiatra a ten wiadomo z czym

Ostatnio zmieniany przez Kinja : 16.04.2003 o godz. 20:06
Stary 16.04.2003, 20:10   #28
Gorzala
Guru

Data rejestracji: 22.02.2003
Gorzala zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
(...)
pisze 2 slowa na sekunde jedna reka... (...)
A jak dlugie sa te slowa...?
Gorzala jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 20:28   #29
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Kinja napisa***322;(a)
co masz na mysli?
To był żart...
Stary 16.04.2003, 20:51   #30
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Gorzalka napisa***322;(a)
A jak dlugie sa te slowa...?
popatrz kiedys na palce skrzypkow w czasie gry...

te 2 slowa to srednia 'na oko'... ale z bardzo grubsza sie zgadza
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: