![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#451 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To może sprawię sobie bieżnikowane 15stki.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#452 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem (moge się mylic) bieżnikują bieżnik a nie całą oponę, tak więc bieżnik jest dobry a płaszcz dokoła jest stary, na jedno wychodzi - dupa
![]() lepiej zainwestuj w jakieś znimówki za 100-120zł |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
zaraz gromy na mnie poleca, ale imho:
- jezdzisz duzo? jedna dobra opona to tyle co jeden bak paliwa (najtansze to bedzie nawet taniej) - stac cie na paliwo, to i na opony musi byc - jezdzisz malo? to kulaj sie na letnich poki nie ma sniegu, na te pare mroznych tygodni kup sieciowke - zaoszczedzone sianko odloz na przyszly rok na komplet opon bezpieczenstwo nie ma ceny |
|
|
|
|
|
#454 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
@nimal
dlaczego gromy ?? ja do auta zakupiłem komplet opon i felg (15") - pieniądze jakoś załatwiłem i wydatek na nówki się opłacił - jestem zadowolony i mogę się bezpiecznie po drogach poruszać ![]() nikogo nie namawiam do kupna nówek czy uzywek - to jego/jej dobrowolny wybór choc nakłaniam do zakupu nówek |
|
|
|
|
|
#455 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jak ktoś jeździ mało to niech sie zainteresuje całorocznymi.
![]() Ale oczywiście nowymi. I tak taniej wyjdzie niż dwa komplety. Plus oszczędność na przekładce i nie trzeba nic składować w garażu. Oczywiście jak ktoś kupi najtańsze całoroczne za 100zł i oczekuje parametrów UltraGripa to sie zawiedzie, ale dobre oponki całoroczne są .np. GoodYear Vector 5/5+/4S, Vredestein Quatrac 3 itd. Chociaż moje CC na Navigatorach I zasuwało jak czołg - ani sie nie ślizgało ani nie zakopało ani razu. Tylko na mokrym było gorzej ale Navigatory I tak mają :/ Tutaj test ADAC, całoroczne Goodyeary pokonały niektóre rasowe zimówki i są "godne polecenia": http://www.roadlook.pl/opony/test-op...t-2-czesc.html Gorzej z Vredesteinem, który też jest dość często zachwalany, tu akurat wypadł słabo (ale przynajmniej jako letnia jest najlepszy )
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.10.2009 o godz. 14:17 |
|
|
|
|
|
#456 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
To ja tylko dorzuce ze lepsza para zimowek paradokslanie powinna byc zalozona z tylu.
|
|
|
#457 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
takze dla przednionapedowek!
prawda - inaczej tyl by nas przeganial
|
|
|
|
|
|
#458 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Opony zmienia się na zimowe tylko 4 sztuki!!!
Jak koledzy wyżej napisali, jak na jedną oś, to już na tylną, w przednim napędzie też. Ale i tak to będzie sport ekstremalny... ![]() Co do moich staroci marki Kormoran, to i tak po prawie 9 latach używania trzymają niesamowicie, dzisiaj jechałem po zaśnieżonej drodze, pokrytej pod spodem liśćmi, i zrobiłem próbę hamowania - naprawdę nieźle. Jak się wczoraj zrobiło zimno, to widziałem/słyszałem, jak startujące spod świateł samochody zaczynają mieć lekkie zrywanie przyczepności, ja na starociach trzymam się nadal świetnie. W lecie też się sprawowały nie najgorzej, oprócz naprawdę wielkich upałów. Na wiosnę pójdą do krainy wiecznego recyklingu, a ja założę letnie Micheliny Energy Saver, które odpoczywają aktualnie w piwnicy.
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 14.10.2009 o godz. 20:38 |
|
|
|
|
|
#459 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Kormorany to całkiem niezłe uniwersalne opony. Miałem w civicu i dało się wytrzymać zimą, w przeciwieństwie do choćby dunlopów czy michelinów. Przebiegi też miały całkiem dobre.
Tak przynajmniej było z kormoranami sprzed ładnych paru lat. Teraz, jak słyszę, wszyscy robią opony nietrwałe.... |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Nawet gorzej niż nietrwałe - podobno goodyear część swoich produktów (w tym niektóre rozmiary flagowej eagle f1) produkuje w Chinach.
![]() Jeśli to prawda, to...
|
|
|
|
#461 |
|
XV1100
Zlotowicz
Dziwisz się? Wszyscy próbują robić w Chinach, wszyscy robią to po cichu, bo wiadomo marka od razu się sypnie.
Tam, mimo najszczerszych chęci, nie da się zrobić czegokolwiek w standardzie odpowiadającym oryginałowi ![]() PS To Goodyearowi już nie wystarcza Dębica? Zdaje się, że Dębica jest ich? |
|
|
|
|
|
#462 |
|
Administrator
Zlotowicz
No jest ich - jeszcze pewnie dojdzie do tego, że dębice też będą z Chin.
|
|
|
|
#463 |
|
XV1100
Zlotowicz
A na oponach, zdaje się, jest wybity kraj produkcji? Na pewno kiedyś był, więc teoretycznie nie ma problemu, chyba że tu zaczęli już też oszukiwać.
Teraz nie wiem, nie mam potrzeby siedzenia w temacie. |
|
|
|
|
|
#464 |
|
Administrator
Zlotowicz
Jest wybity, owszem.
Gorzej jak chcesz kupić przez internet, bo przed zakupem nie bardzo jest jak pomacać, czy polizać.
|
|
|
|
#465 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ojca Ultragripy są z Niemiec, moje Vectorki bodajże z Francji.
Zamawiane przez internet .Ale jak sie okazało mogłem kupić taniej o 10zł (260zł szt zamiast 270 więc szału nie ma ) na miejscu w Lublinie.Natomiast musze pochwalić lubelski sabat - ultragripy nie dość że niemieckie to jeszcze nowe (maj 2009, kupiliśmy w lipcu). Moje Vectorki chyba z kwietnia czy marca (sklepopon.pl) - też nieźle. W przypadku zimówek kupowanie przez net to troche kicha, jezeli sprzedawca nie poda daty produkcji. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| opony, opony zimowe, wybor opon |
|
|