![]() |
Nexen Winguard Sport 3 sprawdziły się przez zimę, łącznie z parkowaniem bokiem pod dyskontem :spoko:
Tylko co to za zima była, żeby chwalić⌠|
Pewnie wtedy jak się dwie niedziele do kupy zejdą. :mruga:
|
Czyli muszę sobie zakodować, że muszę zmienić. A zmienię jak będę miał czas, czyli nie wiem kiedy :|
|
50% w nocy, a i na dzienne godziny w przyszłym tygodniu zapowiadają plus 3 do 4, także jeszcze poczekam. :]
|
Cytat:
Jeśli jedziesz po nocy ,wymieniłbym za tydzień-dwa. Swoją drogą coraz gorzej się jeździ ,wszyscy wszędzie się wpychają , bezpieczny odstęp nie istnieje , nawet autobus miejski potrafi z pasa w prawo z premedytacją wyprzedzić wszystkich i skręcić w lewo... |
No trzeba czekać , bo u nas to jest przedwiośnie , wiośnie , powiośnie i znowu zima :)
|
U mnie jeszcze chłodnawo (obecnie -1 na przykład), a poza tym jest szansa, że w Polsce, szczególnie południowej, może w niedługim czasie napadać sporo deszczu, który wieczorem może się zamieniać w opady śniegu. Jeszcze z tydzień bym się wstrzymał...
|
To jak, zmieniamy, czy jeszcze czekamy? :hmm:
W sumie, to mi się nie chce - ani jednego ani drugiego. |
Tak, trzeba je nagrzać.
Ale wolę pierwsze kilka kilometrów uważać, żeby potem mieć przylepę w zakręcie bokiem niż na odwrót :taktak: |
Cytat:
Strasznie mało przewidywalne gumy, trzeba było je niby grzać lub ostro jeździć by pokazały co potrafią. A przy normalnej jeździe były z (_!_) na mokrym pod górkę uślizgi. Na forach hondy trochę ludzie o tym piszą że może na pierwszy montaż idą jakieś demówki itd Wrzuciłem Bridgestone i jest tak jak lubię, klei się od pierwszych metrów. |
Ilość załączników: 1
Ja tam jestem wierny Dębica Navigator 3. Całoroczne w aucie, które jeździ tylko na około komina, to najrozsądniejsze rozwiązanie. Polecam każdemu, kto nie jeździ w zimę w góry.
|
Powoli czasâŚ
Na ten sezon wjadą nowe Nexen WinGuard Sport 2 225/45R17 i zostaną z felgami na stałe jako koła, a na wiosnę Subaru dostanie Michelin Pilot Sport Cup 4S 265/35R19 na magnezie :spoko: |
Mnie się dzisiaj zapaliło ogrzewanie tylnej szyby.
Temperatura spadła poniżej 5 stopni. Jutro zmiana kół. |
Cytat:
|
Ja tylko koła przełożę, sam. Na razie wygrywa leń.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |