![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pewnie datego, że spodziewając się nieuchronnego poślizgu wykonuje pewne rzeczy wcześniej i inaczej, a jadąc "ostrożnie" łudzę się że wszystko będzie OK. Oczywiście to tylko na pustych ośnieżonych drogach przy niskich prędkościach bo ani nie jestem wariatem ani "miszczem kierownicy". btw. dokładnie tak samo jest z chodzeniem/ślizganiem się pieszo. Jeżeli potraktujesz chodnik jak lodowisko to sie nie wywrócisz. Jeżeli spróbujesz przejść ostrożnie masz spore szanse na orła
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.12.2013 o godz. 13:35 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Kto w dzisiejszych czasach korzysta z nocnika
jeśli w nocy nie ''trzymasz moczu'' to znak że prostata wymaga wizyty u lekarza pogadaj z edem , on też często bywa z tym problemem w szpitalu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Używam. Dziennik w dzień, Nocnik w nocy
Najważniejsze to być stale dobrze poinformowanym. W zimie zmrok zapada szybciej i Nocnik przydaje się już ok godziny 16. Tylko na komputerach mam uproszczoną wersję - zarówno na dzienniki jak i nocniki mówie w skrócie logi, ew "żurnale"
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No moja Ania akurat się nie boi i potrafi całkiem nieźle driftować
Co więcej, zwykle narzeka na zbyt małą moc naszego auta Przy czym jeździ ostrożniej ode mnie i na drogach publicznych nie ma mowy o żadnych poślizgach, choćby było widać, że na kilometr w każdą stronę nie ma żadnego auta.Na szczęście u nas jest gdzie ćwiczyć - bardzo duży dostępny dla nas plac przemysłowy (idealny gdy jest śnieg, bo jest zawsze ubity a nigdy nikt tam nie odśnieża; poza tym drogi są szerokie, ale otaczają kilka budynków, w związku z tym sceneria jak z Gymkhany). Osobiście żałuję, że tak mało się organizuje jazd po jeziorach. Sam mieszkam na pojezierzu (niewielkim, ale kilka fajnych zbiorników jest) i byłoby gdzie się bawić - do najbliższego jeziora mam 7 km. Nie w każdą zimę by się dało, ale często na jeziorach widzę ślady ciągników, o osobówkach nie wspominając. Korzyść podwójna - raz najmłodsi i najgłupsi mieliby się gdzie wyszaleć, dwa - ćwiczyliby umiejętności. Argumenty o tym, że wtedy jeździliby jeszcze ostrzej po drogach w ogóle do mnie nie przemawiają - wielu i tak jeździ jak idioci, a po wyjechaniu kilka razy z oznaczonej trasy przekonaliby się, że nie jeżdżą tak idealnie jak im się wydaje. A skutek byłby mniejszy niż po wjechaniu na krawężnik czy chodnik. O koncepcji tworzenia torów wyścigowych nawet nie wspominam, bo to jest obecnie nierealne - za duże koszty. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
[QUOTE=Jarson;1268822]
Osobiście żałuję, że tak mało się organizuje jazd po jeziorach. Weź mnie nie wqurviaj coś fajnego normalnie - siedzisz na Śniardwach łowiąc rybki , a tu idioci urządzają wyścigi
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Jukebox Hero
No właśnie, chcesz sobie pojeździć a tu jacyś idioci porobili dziury w lodzie i marznąc godzinami wyciągają rybki z wody, jakby nie mogli sobie w sklepie kupic
![]()
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Like!
|
|
|
#8 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
Taka ciekawostka oponiarska o testach
![]() http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Af...wiadomosc.html Producenci opon wpływali na wyniki testów przeprowadzanych przez ADAC - informuje ***8222;Süddeutsche Zeitung***8221;. Jak zeznał pod przysięgą pracownik jednego z koncernów, niemiecki automobilklub z odpowiednim wyprzedzeniem przekazywał niektórym producentom nieoficjalne informacje o warunkach, w jakich przeprowadzane będą testy. To pozwoliło im na przygotowanie krótkiej, specjalnej serii opon jak najlepiej dostosowanych do spodziewanych warunków. Superopony trafiały potem do sklepu, w którym, niby na chybił trafił, zakupu do testów dokonywali przedstawiciele ADAC. Taki proceder sprawiał, że producenci opon, którzy ***8222;dogadali***8221; się z ADAC, mogli być pewni dobrych wyników. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Nie ma co, zmieniam w tym tygodniu opony na letnie, zapowiada się po kilkanaście stopni, szkoda zimówek.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
dziś zmieniłem
|
|
|
#11 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja mam sytuację, że zimówki się starzeją a nie zużywają. ![]() Letnie natomiast dokładnie odwrotnie. Czyli ja będę zmieniał z końcem kwietnia początkiem maja - dopóki rano (6.00) nie będzie regularnie powyżej 10deg. Żal mi kasy na letnie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
A życia Ci nie żal? Zimowe na ciepło rozsmarują Ci się na asfalcie, zamiast zahamować.
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Swoje zimówki zdarłem poniżej TWI i zmieniłem na letnie, w ubiegłym tygodniu.
Zdarte zimówki poszły do irlandzkiego recyklingu (czyli na stertę za warsztatem), tymczasem prognozy na najbliższy weekend zapowiadają opady śniegu.
|
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Roverek zasuwa na Goodyear Vector 4 Seasons już piątą zimę i pogodę jak zwykle mam w nosie
Polecam. Przed zimą kupie następne takie, ale już pewnie do nowej maszynki
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Mnie z kolei czeka zakup dwóch letnich. Na jednej osi opony są w najlepszym porządku, na drugiej może jeszcze ten sezon przetrwają a może nie. W tym roku nie zmieniałem na zimówki - jak nigdy. Z perspektywy czasu decyzja okazała się trafiona w punkt
|
![]() |
| Tagi |
| opony, opony zimowe, wybor opon |
|
|