Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Orange? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/orange-56736/)

Proton 21.09.2005 07:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jeśli zmienią jakiekolwiek warunki to możecie odstąpić od umowy.

Dokładnie, można zerwać umowę bez konsekwencji, jeśli zmienią warunki... ale tego nie zrobią :)

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Powinni uniewaznic wszystkie umowy podpisane z idea z racji zmiany operatora i wyslac (albo zapytac) czy nadal chcemy korzystac z uslugi pod nowa nazwa i na nowych warunkach.

Użytkownicy IDEI nie mogą, ot tak sobie, zerwać umowy, bo zmieniła się marka na ORANGE. Powód prosty, gdy spojrzycie na umowę, to okaże się, iż nie podpisywaliście umowy na świadczenie usług telekomunikacyjnych z IDEĄ, a z CENTERTELEM. Ten pozostajae nadal i jest Właścicielem ORANGE, więc umowa którą kiedyś się zawarło, jest wiążąca i obowiązuje nadal.

wolfen3 21.09.2005 07:37

Cytat:

Napisany przez Loczek
wolfen czekaj, albo zaczynam przysypiać albo o czymś nie wiem ? czy coś trzeba zmieniać ?

Jeśli jesteś użytkownikiem POPa, Jednej Idei na kartę lub Dla Każdego możesz łatwo zmienić taryfę na Orange Go.
Wystarczy wysłać SMS-a o treści 'Go' pod numer 2033. Koszt migracji to koszt zwykłego SMSa w Twojej obecnej ofercie.

sayan 21.09.2005 07:34

Cytat:

Napisany przez kraluk
A jaki masz telefon???

Ja na swoim nadal mam napis Idea...

widzialem to na Nokiach 3510i, i u siebie na 6310, ale nie wszystkie telefony maja zmienione, nie wiem na jakiej zasadzie to dziala.

andrzejj9 20.09.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Powinni uniewaznic wszystkie umowy podpisane z idea z racji zmiany operatora i wyslac (albo zapytac) czy nadal chcemy korzystac z uslugi pod nowa nazwa i na nowych warunkach.
Ja mam tez do marca przedluzona umowe, ale jak mi przyjdzie podpisac nowa umowe na nowych niekorzystnych warunkach to zmykam do konkurencji.

Jeśli zmienią jakiekolwiek warunki to możecie odstąpić od umowy.

Loczek 20.09.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez wolfen3
Np. w POPie trzeba zmienić taryfe na Orange Go..bo inaczej dalej by była "Jedna Idea" :)

wolfen czekaj, albo zaczynam przysypiać albo o czymś nie wiem ? czy coś trzeba zmieniać ?

wolfen3 20.09.2005 23:11

Cytat:

Napisany przez Ormianin

Np. w POPie trzeba zmienić taryfe na Orange Go..bo inaczej dalej by była "Jedna Idea" :)

Ormianin 20.09.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez epol
Dobrze, ze mam podpisana umowe z idea z tytulu porozycji do marca, ale po cichu licze na to, ze do tego czasu bezie mozna zmieneic operatora bez utraty numeru, bo jesli nie to zostaje z orangutanem. A jak na tym wyjde okaze sie po nowym roku.

Ja mam tez do marca przedluzona umowe, ale jak mi przyjdzie podpisac nowa umowe na nowych niekorzystnych warunkach to zmykam do konkurencji.

andrzejj9 20.09.2005 21:11

Ale jedno można dobrego powiedzieć o ORANGE... Mają bardzo fajną reklamę w telewizji ;)

Naprawdę jest ona tak optymistyczna i miła, że aż przyjemnie się ogląda. Nie wie ktoś może, czy można ją skądś w internecie ściągnąć?

epol 20.09.2005 19:35

Nie wiem czy plakac czy sie smiac :|

Dobrze, ze mam podpisana umowe z idea z tytulu porozycji do marca, ale po cichu licze na to, ze do tego czasu bezie mozna zmieneic operatora bez utraty numeru, bo jesli nie to zostaje z orangutanem. A jak na tym wyjde okaze sie po nowym roku.

Co do strony to jest ohydna. Nie moge na niej nic znalezc, nawet glupiego linka go on-line24.

Napis MILEGO DNIA jesy zapisany na karcie jako logo. Natomiast nazwa idea/plus/era jest pobierana z nadajnika w postaci kodu (prawdopodobnie jest tez przekazywana nazwa, ale za to glowy nie dam).

U siebie w fonie jako nazwe sieci mam napis "epol", ktory wpisalem zamiast slowa idea, dla odpowiednie kodu sieci (26003).

georg 20.09.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
ja mam cały czas IDEA Miłego dnia :)

Ja też mam cały czas IDEA :)

Mich@ł 20.09.2005 19:19

Mam pytanko...
W IDEI POP do tej pory było coś takiego jak smsy po 1gr do sieci... czy po wejściu ORANGE, bez zmiany na GO, nadal te smsy są?
I czy jeśli miałbym to ORANGE GO, to mam rozumieć, że te smsy po 16 gr są również do abonentów starej IDEI?

kraluk 20.09.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez sayan
napis ORANGE w wiekszości telefonów zastąpił napis IDEA na wyswietlaczach.... dzisiaj widziałem u paru znajomych także i u siebie, swoja droga zwlekałem z podpisanie umowy z ERA, ale teraz juz niemam wątpliwosci...

pora teraz tylko czekac aż T-Mobile przejmie ERE, Vodafone - Plusa :)

A jaki masz telefon???

Ja na swoim nadal mam napis Idea...

Burak_PL 20.09.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez sayan
napis ORANGE w wiekszości telefonów zastąpił napis IDEA na wyswietlaczach.... dzisiaj widziałem u paru znajomych także i u siebie, swoja droga zwlekałem z podpisanie umowy z ERA, ale teraz juz niemam wątpliwosci...

ja mam cały czas IDEA Miłego dnia :)

sayan 20.09.2005 16:23

ManDragon 20.09.2005 15:52

Nazwa operatora nie jest napewno zapisana na karcie sim. A dowodem tego jest funkcja telefonu: wyszukaj dostępne sieci. Wyświetlą sie Era, Idea i Plus. Wątpie zeby na karcie np heyah była zapisana nazwa idei czy plusa ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:59.