Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2004, 15:15   #16
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
epol, zgadza sie napisalem nawet ze byl wymieniony nawet czesciej niz co 4 naprawy bo w sumie 5 razy, ale za kazdym razem na zepsuty - ten model tak ma (S40), i normalna firma powinna zaoferowac wymiane bubla na inny sprzet, a nie branie klienta na przetrzymanie - ja w koncu swoj sprzedalem... ile mozna
generalnie - nigdy wiecej plus i pewnie nigdy wiecej siemens
a czemu oddawalem przez plusa? zeby miec zastepczy, pozatym kupilem go w plusie (niestety w czasach rekojmi jeszcze)
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2004, 15:32   #17
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A jeśli mowa o S40 to nie był oryginalny Siemens. Ten telefon był produkowany przez inną firme na zlecenie Siemensa.
Oryginalne Siemensy sa idealnymi fonami.
Stary 16.07.2004, 15:50   #18
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez epol
A jeśli mowa o S40 to nie był oryginalny Siemens. Ten telefon był produkowany przez inną firme na zlecenie Siemensa.
Oryginalne Siemensy sa idealnymi fonami.
Czy to nie był przypadkiem bosch, siemens przejął ten dział firmy i wypuscił ten fon pod swiją marką.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 16:25   #19
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak, to byl bosch, ale co to mnie jako klienta obchodzi - fakt jest taki ze to siemens ten tel firmowal i to siemens tak olal tysiace ludzi ktorzy kupili taki telefon
przypomne ze podobna wpadke mialo np daewoo z blachowka jakiejs serii lanosa - wymienili chetnym za free, intel z seria pentiumow - wymienili wszystkim chetnym za free, nokia z pierwsza 7 - wymienili wszystkim soft... a siemens olal
nie chodzi mi o to ze aparat awaryjny, bo kazdemu sie moze zdarzyc, chodzi o podejscie firmy do klienta: siemens z plusem udowodnili ze klienta maja w D - siemens nie wymieniajac go na inny model (lub wypuszczajac oprogramowania usuwajace bledy), a plus przetrzymujac moj telefon DWA MIESIACE
dadam ze nie otrzymalem ani zadnej rekompensaty, ani nawet przeprosin za taki stan zeczy
Stary 16.07.2004, 19:30   #20
epol
Zlotowicz

Nie wiem jak to było kiedyś z tym fonem, bo gsm zajmuje sie dopieor od 1-2 lat. Teraz gdy mam wieszajacego sie s40 wgrywam mu najnowszy (bardzo stary on jest) soft i jest ok.
Tak może było kiedyś. Niedawno Siemens miał wpadke z S55 i wypadającymi klawiszami. Wszystkim chętnym wymienił/wymienia te klawiaturki bez zająknięcia.
Kiedyś było inne podejście do klienta.
Stary 16.07.2004, 21:24   #21
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez MaciejT
Witam

Jest to post - antyreklama, czyli ma za zadanie poinformowac, jak obslugiwani sa klienci firmy Orlen (monitor.pl).
...
Wiesz co, miałem dość podobną sprawę. Moja siostra przed gwiazdką zamawiała sporo rzeczy z vivid.pl (w sumie na kwotę prawie 500 zł). Kilka razy upewniała się, że wszystko przyjdzie przed świętami, dzwoniła do firmy, pisała maile. Za każdym razie otrzymywała odpowiedzi, że wszystko jest już wysłane, wszystko zgodnie z terminem i wszystko dojdzie na czas. Większość z tych odpowiedzi, jak się potem okazało, była kłamaniem w żywe oczy. Paczka nie zostałą wysłana, naturalnie nie doszła na czas, nikt nie przeprosił itp., szkoda gadać....

Potem zaczęło się standardowe zwalanie winy na firmę przewozową, nawet już po tym, jak dotarliśmy do potwierdzenia, kiedy tak naprawdę zostało to wszystko wysłane.

Na początku ja zajmowałem się tą sprawą i po prostu wprost zarządałem konkretnego wynagrodzenia, czy też odszkodowania za to, jak zostaliśmy potraktowani. Potem prawdopodobnie zwróciłbym się do rzecznika praw konsumenta, a nie wykluczam, że ostatecznie może również oddał sprawę do sądu. Ale w międzyczasie inna osoba wzięła się za załatwianie tego i ostatecznie nic z tym nie zrobiła. Nie zmienia to jednak faktu, że można dojść swoich racji i według mnie warto to robić, ponieważ jeśli wszyscy będą odpuszczać, to nic się nie zmieni.

W Twoim przypadku napisałbym do nich maila i dokładnie opisał tą sytuację (właściwie już to zrobiłeś, warto by to było tylko trochę przeredagować). I prosto zapytał - co zamierzają z tym zrobić. A po odpowiedzi zdecydował, co robić dalej, nie wykluczając kontaktu z rzecznikiem, lub nawet podania sprawy do sądu (chociaż to w tak błahej sprawie raczej bym już sobie darował, ale pewny nie jestem)... Powodzenia

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 21:25   #22
larynx
Bywalec

Data rejestracji: 05.07.2002
larynx w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
potwierdzam opinie o monitor.pl
kupowalem Acera 1731
monitor ktory miał byc w poniedziałek dotał w sobote (tego samego tygodnia)
kosztów telefonu nie licze
larynx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 21:26   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
ja znow mialem przeboje z serwisem HP...
W takich sprawach nalezy schowac dobre maniery, zapodac do sluchawki kilka K**EW
i te magiczne literki... UOKiK
He he, to ja dopiero miałem przeprawę z HP... Ale w sumie było fajnie, dwa nowe tusze dzięki temu dostałem (prawie 300 złotych), a o jeszcze 200 złotych mogłem. Miło to w sumie wspominam, chociaż kłótnie już były porządne

Stary 16.07.2004, 21:51   #24
nimal
Author
Zlotowicz

epol, bo sie jeszcze okaze ze to Ty byles tym inteligentem, ktory wgrywal mi ciagle ten sam soft zawierajacy oczywiscie ciagle bledy pracujesz w RR Servis? mam nadzieje ze nie - to wlasnie oni serwisuja Siemensy wysylane z Poznania
a co do tego ze po wgraniu najnowszego softu jest "ok", proponuje zajrzec na telefonia.wp.pl - nie tylko ja mam "pochlebna opinie" o firmie wypuszajacej takiego bubla
ja juz swojego sprzedalem - mam dosc jego dziwactw - np absolutnym standardem jest slyszenie przez osobe dzwoniaca na moj tel info o niedostepnosci abonenta, podczas gdy moj fon pokazuje ze jest poprawnie zalogowany, szkoda ze testy w serwisie omijaja ten drobny szczegol, na wydrukach jest wsio pieknie
coz, firma sie popisala, plus jeszcze lepiej, nie mam zamiaru dopuscic zeby takie gnoj destalu choc jeszcze grosza z mojej kieszeni... co automagicznie oznacza tez moja rodzine... paru klientow mniej - oplaca sie tak traktowac klienta (dobrego i dotychczas wiernego - 6 lat w plusie, 3 siemens w rodzinie, dwa z nich z najwyzszej polki swego czasu czyli S i SL)
Stary 16.07.2004, 23:58   #25
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez larynx
potwierdzam opinie o monitor.pl
kupowalem Acera 1731
monitor ktory miał byc w poniedziałek dotał w sobote (tego samego tygodnia)
kosztów telefonu nie licze
czyli jednak...
Stary 17.07.2004, 18:28   #26
epol
Zlotowicz

nimal, ja nie mam tu zamiaru się z toba kłócic, bo nie o to mi chodzi.
Tym serwisantem na pewno nie byłem ja. Nie moja okolica, wtedy bylem na to za młody. GSM to moje hobby, które jednak przynosi jakieś tam zyski.
Stary 17.07.2004, 18:33   #27
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez epol
nimal, ja nie mam tu zamiaru się z toba kłócic, bo nie o to mi chodzi.
Tym serwisantem na pewno nie byłem ja. Nie moja okolica, wtedy bylem na to za młody. GSM to moje hobby, które jednak przynosi jakieś tam zyski.
Ze średnią uwagą śledzę topic, ale wydaje mi się, że ta poprzednia wypowiedź (ten jej fragment) to było w formie żartu

Stary 17.07.2004, 19:23   #28
przemo_one
Gość

jak czytalem ten orlen to juz nie wiedzialem co myslec o poscie
co do monitora to witaj w polsce "bo tutaj jest jaki jest poprostu............................."
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2004, 00:23   #29
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nimal ziomku ja akurat z plusem serwis oceniam OK. Dalem Nokie 3510i ktora w sylwestra poczestowalem piwkiem a na dodatego sciagnalem sobie z niej simlocka wiec wogole mialem mala nadzieje ze przyjma mi do gwarancji a przyjeli,dali telefon zastepzy a moj dostalem za tydzien z najnowszym softem naprawiony

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2004, 00:58   #30
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez przemo_one
jak czytalem ten orlen to juz nie wiedzialem co myslec o poscie
co do monitora to witaj w polsce "bo tutaj jest jaki jest poprostu............................."
z kazdym dniem uczymy sie nazw firm, z ktorych uslug juz w przyszlosci NIE skorzystamy!!! a moze o to im chodzi??

Z reszta dobry handlowiec zna zasade: zadowolony klient powie o mnie dziesieciu osobom, a niezadowolony powie 100! Wystarczy sie tego trzymac, a dobra obsluga zaprocentuje.

Twoje uprawnienia: