![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eh, ja mam w pompie czy ktos sadzi orty czy nie, byle zrozumialy byl
sam pisze szybko i czaetop nawet liteorw ki robie o ortach nie wspominajac ![]() przepraszam jak to kogo wpienia, ale ja sie nie zmiania btw moje ulobione slowo: iorz ^_^ kazda literz a bledem - jak takie jeszcze jedno, ale jakos niecenzuralne ^_^ |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Zgzadam się.
Nawajnżinezse, to żeby się dobzre pozromueiwać. Pzrceztyał ktoś poyżwzse zdnaie dołakndie? ^_^
![]()
![]() |
#3 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
no tak ale odrobina checi zawsze pomaga - sam jestem
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
no dokładnie mam brat, który też robi byki i chciano mu taki świstek załatwić ale troche przysiadł nad zasadami i już nie jest beznadziejny z ortografii
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokładnie - dysleksja w większości wypadków to nie choroba tylko lenistwo...
![]() |
#6 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a ja jestem dyslektykiem z przymusu!
mam papier, pomimo iż dysleksję to chyba tylko na obrazkach oglądałem [dysgrafię mam prawdziwą, ale tego na szczęście nikt poza mną nie musi oglądać] - wszystko wina/zasługa mojej wspaniałej polonistki w liceum, której chyba kiedyś się z takim świstkiem przyśniłem.. przez 4 lata wypychała mnie na badania do 'pani psycholog' a ta niezmiennie wystawiała mi [zgodny z prawdą] werdykt o braku schorzenia.. aż się w końcu trafiła taka co wystawiła co jej pani M kazała.. i tak stałem się pewnie jedynym na świecie dyslektykiem nie z wyboru, nie z urodzenia tylko z przymusu ![]() ortów nie robię, gorzej z przecinkami, kiedyś dawno temu zastąpiłem wszystkie znaki int. myślnikiem [bo ja czasem dużo myślę ![]() błędy ortograficzne trzeba tępić! w szkołach tego nie uczą, bo albo nie mogą albo nie umieją, a gdzieś trzeba, bo jak bez takich podstaw móc stać się wartościowym dla społeczeństwa człowiekiem? pomijając przypadkowe błędy, lub błędy w 'trudnych' słowach [dla mnie takim jest bezczelny? beszczelny?] bo te trafiają się każdemu najgorsze są błędy lenistwa lub ogólnie rozumianej szczeniackiej mody - pisanie jush, tesh, doopa, do tego dochodzą objawy ZUPEŁNEGO braku czytania książek - kto może napisać 'krutki'? analfabeta! typowy wtórny analfabeta! [lub dyslektyk, ale on na kompie błąd może poprawić, bo przecież zna zasady, prawda? pozatym dyslektyk prędzej napisał?by 'kródki'] jest to objaw ogarniającego 'ah te dzisiejszą' młodzież lenistwa, olewatorstwa, tumiwisizmu i zupełnego braku chęci pracy nad sobą - dziś 'cool' jest bycie głupim... ps. kolejny długaśny post, ale tak sobię pisząc też pracuję nad własnymi słabościami - używam polskich literek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
jaja były jak na egzaminie gimnazjalnym prawie cała klasa obok nazwiska miała literkę "T". Skąd?? Przedtem nie mieli! Więc?
![]() No i jeszcze jedno ten świstek nawet się przydaje ludziom ![]()
![]() |
#8 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jak sie zdarzają takie lamy jak niesławny ostatni WIELKISZU, no to ja wymiękam - zamiast pomóżcie pisać pomuszcie ^_^ ^_^ ^_^
Jedyne rozwiązanie dla takiego to dożywotni ban na forum i nakaz korzystania ze słownika ortograficznego. Na zakończenie zacytuję tylko fragment tekstu ze strony www.jakzemnarozmawiac.prv.pl, z którym się zresztą w pełni zgadzam: "...to co mnie bardzo i to bardzo irytuje, to kompletny brak ortografii. Ja tez popelniam czasem bledy, ale do ku*** nedzy nie w kazdym zdaniu po trzy razy!! Wez ze przeczytaj przynajmniej raz co ci sie udalo nabazgrac i dopiero potem poslij, jezeli masz pewnosc ze jest dobrze. Klade l**** na to czy masz dysleksje, dysortografie, dysgrafie czy jeszcze jakies inne dysmozgowie. Staraj sie, bo napier******* ortami jak gnojem po polu to zwykle niedbalstwo!! Nie kaze zostac miodkiem, wystarczy mi maturzysta. A jak nie potrafisz to -> wyp***, najlepiej do szkoly." ![]() Ostatnio zmieniany przez ZiP : 30.12.2004 o godz. 10:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie ma czegoś takiego jak dysortografia. Kończyłem podstawówke 16 lat temu i nawet największy kretyn musiał wtedy pisać bez błędów, po to były dyktanda, sprawdzanie zeszytów przez nauczycieli i rodziców i przepisywanie po 100 razy błędnie napisanego wyrazu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Takie czasy Ostatnio zmieniany przez bgn : 30.12.2004 o godz. 11:13 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Taka jest tendencja- nad która boleję i to miałem na myśli pisząc takie czasy.Jeszcze troche i najbardzie poprawnie po polsku będzie mówił Steffen M. i dr Mbebe - ale oni się starają |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To wina tumiwisizmu rodziców, że jest jak jest.U mnie w domu książki były zawsze.Ja czytałem dużo,moja córka czyta nie mniej niż poświęca czasu na komputer i z tego co widzę jej koledzy i koleżanki ze szkoły podobnie. Nie zmienia to faktu, że ogólny dobrobyt spowodował to co spowodował, czyli zchamienie społeczeństwa.Chęć przypodobania się motłochowi wzięła górę nawet w telewizji publicznej. pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A Ty Sid piszesz bardzo dobrze, jeśli chodzi o ortografię. Właściwie przypominam sobie tylko jeden błąd, który pojawiał się w Twoich postach, ale za to nagminnie ![]() ![]() ps: Ja też od jakiegoś czasu zacząłem używać polskich literek pisząc na forum i teraz widzę, że to była dobra decyzja. Nie piszę może tak szybko, jak bez nich (np. gadając przez gg), ale już wychodzi mi to całkiem sprawnie, a jednak w Polsce taka umiejętność zawsze może się przydać.
![]() |
![]() |
#15 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() Mlodziez w moim wieku i mlodsza woli teraz olewac wszystko, bo przeciez moze zalozyc dres... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|