Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.12.2004, 11:41   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
eh, ja mam w pompie czy ktos sadzi orty czy nie, byle zrozumialy byl
sam pisze szybko i czaetop nawet liteorw ki robie o ortach nie wspominajac
przepraszam jak to kogo wpienia, ale ja sie nie zmiania

btw moje ulobione slowo: iorz ^_^ kazda literz a bledem - jak takie jeszcze jedno, ale jakos niecenzuralne ^_^
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2004, 21:56   #2
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zgzadam się.
Nawajnżinezse, to żeby się dobzre pozromueiwać.
Pzrceztyał ktoś poyżwzse zdnaie dołakndie?
^_^ ^_^
Stary 29.12.2004, 21:29   #3
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no tak ale odrobina checi zawsze pomaga - sam jestem

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2004, 21:31   #4
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no dokładnie mam brat, który też robi byki i chciano mu taki świstek załatwić ale troche przysiadł nad zasadami i już nie jest beznadziejny z ortografii
Stary 29.12.2004, 23:07   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dokładnie - dysleksja w większości wypadków to nie choroba tylko lenistwo...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 08:18   #6
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja jestem dyslektykiem z przymusu!

mam papier, pomimo iż dysleksję to chyba tylko na obrazkach oglądałem [dysgrafię mam prawdziwą, ale tego na szczęście nikt poza mną nie musi oglądać] - wszystko wina/zasługa mojej wspaniałej polonistki w liceum, której chyba kiedyś się z takim świstkiem przyśniłem.. przez 4 lata wypychała mnie na badania do 'pani psycholog' a ta niezmiennie wystawiała mi [zgodny z prawdą] werdykt o braku schorzenia.. aż się w końcu trafiła taka co wystawiła co jej pani M kazała..

i tak stałem się pewnie jedynym na świecie dyslektykiem nie z wyboru, nie z urodzenia tylko z przymusu

ortów nie robię, gorzej z przecinkami, kiedyś dawno temu zastąpiłem wszystkie znaki int. myślnikiem [bo ja czasem dużo myślę ] efekty widać - nadmiar lub niedomiar ogonków między wyrazami

błędy ortograficzne trzeba tępić! w szkołach tego nie uczą, bo albo nie mogą albo nie umieją, a gdzieś trzeba, bo jak bez takich podstaw móc stać się wartościowym dla społeczeństwa człowiekiem?

pomijając przypadkowe błędy, lub błędy w 'trudnych' słowach [dla mnie takim jest bezczelny? beszczelny?] bo te trafiają się każdemu najgorsze są błędy lenistwa lub ogólnie rozumianej szczeniackiej mody - pisanie jush, tesh, doopa, do tego dochodzą objawy ZUPEŁNEGO braku czytania książek - kto może napisać 'krutki'? analfabeta! typowy wtórny analfabeta! [lub dyslektyk, ale on na kompie błąd może poprawić, bo przecież zna zasady, prawda? pozatym dyslektyk prędzej napisał?by 'kródki']

jest to objaw ogarniającego 'ah te dzisiejszą' młodzież lenistwa, olewatorstwa, tumiwisizmu i zupełnego braku chęci pracy nad sobą - dziś 'cool' jest bycie głupim...

ps. kolejny długaśny post, ale tak sobię pisząc też pracuję nad własnymi słabościami - używam polskich literek tak dawno tego nie robiłem, że wygląd niektórych lekko mnie dziwi
Stary 30.12.2004, 08:26   #7
Burak_PL
..

Data rejestracji: 14.07.2004
Burak_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaja były jak na egzaminie gimnazjalnym prawie cała klasa obok nazwiska miała literkę "T". Skąd?? Przedtem nie mieli! Więc?

No i jeszcze jedno ten świstek nawet się przydaje ludziom
Stary 30.12.2004, 10:49   #8
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak sie zdarzają takie lamy jak niesławny ostatni WIELKISZU, no to ja wymiękam - zamiast pomóżcie pisać pomuszcie ^_^ ^_^ ^_^
Jedyne rozwiązanie dla takiego to dożywotni ban na forum i nakaz korzystania ze słownika ortograficznego.

Na zakończenie zacytuję tylko fragment tekstu ze strony www.jakzemnarozmawiac.prv.pl, z którym się zresztą w pełni zgadzam:
"...to co mnie bardzo i to bardzo irytuje, to kompletny brak ortografii. Ja tez popelniam czasem bledy, ale do ku*** nedzy nie w kazdym zdaniu po trzy razy!! Wez ze przeczytaj przynajmniej raz co ci sie udalo nabazgrac i dopiero potem poslij, jezeli masz pewnosc ze jest dobrze. Klade l**** na to czy masz dysleksje, dysortografie, dysgrafie czy jeszcze jakies inne dysmozgowie. Staraj sie, bo napier******* ortami jak gnojem po polu to zwykle niedbalstwo!! Nie kaze zostac miodkiem, wystarczy mi maturzysta. A jak nie potrafisz to -> wyp***, najlepiej do szkoly."

Ostatnio zmieniany przez ZiP : 30.12.2004 o godz. 10:51
ZiP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 11:05   #9
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ZiP
Jak sie zdarzają takie lamy jak niesławny ostatni WIELKISZU, no to ja wymiękam - zamiast pomóżcie pisać pomuszcie ^_^ ^_^ ^_^
Jedyne rozwiązanie dla takiego to dożywotni ban na forum i nakaz korzystania ze słownika ortograficznego.

Na zakończenie zacytuję tylko fragment tekstu ze strony www.jakzemnarozmawiac.prv.pl, z którym się zresztą w pełni zgadzam:
"...to co mnie bardzo i to bardzo irytuje, to kompletny brak ortografii. Ja tez popelniam czasem bledy, ale do ku*** nedzy nie w kazdym zdaniu po trzy razy!! Wez ze przeczytaj przynajmniej raz co ci sie udalo nabazgrac i dopiero potem poslij, jezeli masz pewnosc ze jest dobrze. Klade l**** na to czy masz dysleksje, dysortografie, dysgrafie czy jeszcze jakies inne dysmozgowie. Staraj sie, bo napier******* ortami jak gnojem po polu to zwykle niedbalstwo!! Nie kaze zostac miodkiem, wystarczy mi maturzysta. A jak nie potrafisz to -> wyp***, najlepiej do szkoly."

Nie ma czegoś takiego jak dysortografia. Kończyłem podstawówke 16 lat temu i nawet największy kretyn musiał wtedy pisać bez błędów, po to były dyktanda, sprawdzanie zeszytów przez nauczycieli i rodziców i przepisywanie po 100 razy błędnie napisanego wyrazu.
Beerra jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 11:10   #10
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
błędy ortograficzne trzeba tępić! w szkołach tego nie uczą, bo albo nie mogą albo nie umieją, a gdzieś trzeba, bo jak bez takich podstaw móc stać się wartościowym dla społeczeństwa człowiekiem?
i nie dadzą rady nauczyć - bo zmienił się system komunikowania. Od najmłodszych lat dzieci nie czytają, a słuchają lub oglądają i to co kiedyś było naturalne, tj.wykorzytanie tzw. pamięci wzrokowej poszło tam gdzie bluza Kubusia Wojewódzkiego. I to zjawisko będzie sie pogłębiało - historia zatoczyła koło i wracamy do pisma obrazkowego jaskiniowców. Potwierdzają to wszelkie statystyki - spadek sprzedaży książek, wzrost sprzedaży tzw.kolorowych czasopism, wzrost zjawiska nazywanego funkcjonalnym analfabetyznem, śmiecenie języka bezmyśnym slagiem angielskim - to to jest trendy, taki ziomal jest kul(kól), a jak coś powie to łoł. Czytam ( bo muszę) pisemne opracowania ludzi między 20-a 25 rokiem życia i niekiedy strasznie dużo czasu zajmuje mi znalezienie sensu zdania - a wy tu o błędach ortograficznych.
Takie czasy

Ostatnio zmieniany przez bgn : 30.12.2004 o godz. 11:13
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 11:24   #11
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
i nie dadzą rady nauczyć - bo zmienił się system komunikowania. Od najmłodszych lat dzieci nie czytają, a słuchają lub oglądają i to co kiedyś było naturalne, tj.wykorzytanie tzw. pamięci wzrokowej poszło tam gdzie bluza Kubusia Wojewódzkiego. I to zjawisko będzie sie pogłębiało - historia zatoczyła koło i wracamy do pisma obrazkowego jaskiniowców. Potwierdzają to wszelkie statystyki - spadek sprzedaży książek, wzrost sprzedaży tzw.kolorowych czasopism, wzrost zjawiska nazywanego funkcjonalnym analfabetyznem, śmiecenie języka bezmyśnym slagiem angielskim - to to jest trendy, taki ziomal jest kul(kól), a jak coś powie to łoł. Czytam ( bo muszę) pisemne opracowania ludzi między 20-a 25 rokiem życia i niekiedy strasznie dużo czasu zajmuje mi znalezienie sensu zdania - a wy tu o błędach ortograficznych.
Takie czasy
@bgn. Jakie czasy? Znam nastoletnich analfabetów jak i osoby potrafiące poprawnie posługiwać się językiem ojczystym i nie tylko ojczystym w mowie i piśmie.To bardzo wyraźnie widać również na forum. Mam swoje lata i widzę, że tzw. dyslektyzm zrobił sie poprostu opłacalny.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 11:42   #12
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
@bgn. Jakie czasy? Znam nastoletnich analfabetów jak i osoby potrafiące poprawnie posługiwać się językiem ojczystym i nie tylko ojczystym w mowie i piśmie.To bardzo wyraźnie widać również na forum. Mam swoje lata i widzę, że tzw. dyslektyzm zrobił sie poprostu opłacalny.
Taki czasy , w których posługiwanie się w miare poprawnym językiem polskim nie jest "trendy", a mówiąc po polsku - nie wypada, bo świadczy to o zaściankowości mówiącego. Jest na to tzw. "przyzwolenie społeczne". Źle mówią prezenterki telewizyjne - przy czym im starsza i bardziej "gwiazdowata" tym więcej u niej łołów i kólów ( myślę to tej rudej i tej podstarzałej agacie co jej pękło lusterko w domu). Nie wspomne o wybrańcach narodu, którzy nie potrafią myśli sformułować ( byłego prezydenta się nie czepiam - nie jego wina, że go wybrano). Taki młody widzi to i wie,że jest przyzwolenie na taki bełkot - u co mu tam pani od polskiego.
Taka jest tendencja- nad która boleję i to miałem na myśli pisząc takie czasy.Jeszcze troche i najbardzie poprawnie po polsku będzie mówił Steffen M. i dr Mbebe - ale oni się starają
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 12:07   #13
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez bgn
Taki czasy , w których posługiwanie się w miare poprawnym językiem polskim nie jest "trendy", a mówiąc po polsku - nie wypada, bo świadczy to o zaściankowości mówiącego. Jest na to tzw. "przyzwolenie społeczne". Źle mówią prezenterki telewizyjne - przy czym im starsza i bardziej "gwiazdowata" tym więcej u niej łołów i kólów ( myślę to tej rudej i tej podstarzałej agacie co jej pękło lusterko w domu). Nie wspomne o wybrańcach narodu, którzy nie potrafią myśli sformułować ( byłego prezydenta się nie czepiam - nie jego wina, że go wybrano). Taki młody widzi to i wie,że jest przyzwolenie na taki bełkot - u co mu tam pani od polskiego.
Taka jest tendencja- nad która boleję i to miałem na myśli pisząc takie czasy.Jeszcze troche i najbardzie poprawnie po polsku będzie mówił Steffen M. i dr Mbebe - ale oni się starają
Nie jest tak źle, zwłaszcza z tą panią od polskiego.Mam córkę-przyszłoroczną maturzystkę i wyobraż sobie, że dobry polonista wiele potrafi.Więcej powiem potrafi być idolem.
To wina tumiwisizmu rodziców, że jest jak jest.U mnie w domu książki były zawsze.Ja czytałem dużo,moja córka czyta nie mniej niż poświęca czasu na komputer i z tego co widzę jej koledzy i koleżanki ze szkoły podobnie.
Nie zmienia to faktu, że ogólny dobrobyt spowodował to co spowodował, czyli zchamienie społeczeństwa.Chęć przypodobania się motłochowi wzięła górę nawet w telewizji publicznej.
pozdrawiam
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 11:50   #14
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
a ja jestem dyslektykiem z przymusu!
...
Dobrze powiedziane

A Ty Sid piszesz bardzo dobrze, jeśli chodzi o ortografię. Właściwie przypominam sobie tylko jeden błąd, który pojawiał się w Twoich postach, ale za to nagminnie Chodzi o wyraz rzadko, który jakoś bardzo lubiłeś pisać przez ż .

ps: Ja też od jakiegoś czasu zacząłem używać polskich literek pisząc na forum i teraz widzę, że to była dobra decyzja. Nie piszę może tak szybko, jak bez nich (np. gadając przez gg), ale już wychodzi mi to całkiem sprawnie, a jednak w Polsce taka umiejętność zawsze może się przydać.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 13:35   #15
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
jest to objaw ogarniającego 'ah te dzisiejszą' młodzież lenistwa, olewatorstwa, tumiwisizmu i zupełnego braku chęci pracy nad sobą - dziś 'cool' jest bycie głupim...
Swiete slowa

Mlodziez w moim wieku i mlodsza woli teraz olewac wszystko, bo przeciez moze zalozyc dres...

Twoje uprawnienia: