![]() |
W sumie przy takiej nazwie jak kantują... nie wierzę. :D
|
Cytat:
|
Czy gdzieś już w Polsce serwują nam GMO?
|
Soja na przykład, czyli wszystkie tanie wędliny, bo tam jak najbardziej jest soja.
|
rzepak.. i wszystko, co z niego robione (np. miód)..
I niestety wiele wiele innych. Obawiam się, że z kukurydzą też już ciężko, a ona jest praktycznie we wszystkim.. |
Właśnie jadłem na śniadanie bardzo nieudaną podróbę chleba, chleb bezglutenowy... Dałem radę dwóm małym kromkom do 3 dużych jajek na miękko. To jest coś tak niedobrego, że się opisać nie da. Wszedłem w posiadanie paczuszki tego wynalazku, jako gratis do zakupów spożywczych przez internet. Dzisiaj, z braku innego, postanowiłem go otworzyć... :blink:
Idę zrobić aromatyczne espresso, bo zaraz się zrzygam na samą myśl o tym "chlebie". |
Da się zrobić, nawet samemu, jadalny chleb bezglutenowy. Jak? Nie wiem, ale moja taki kiedyś zrobiła i w smaku się niczym nie różnił od zwykłego. Koszta wytworzenia takowego jednak są z lekka odstraszające. ;p
|
Ilość załączników: 1
Załącznik 194234
Z takiej mąki robię prawdziwe tortille kukurydziane, nie jest ona z białej kukurydzy, jak sugeruje zdjęcie, ale jest specjalnie preparowana termicznie. Z żółtej kukurydzianej niewiele da się zrobić, bo się wszystko kruszy. Mój siostrzeniec robił z niej naleśniki, bo ma nietolerancję glutenu i ten prosty przysmak go omijał. Cena nie powala, można kupić po 12 złotych za kilogram. Myślę, że można jeszcze wiele innych rzeczy zrobić z tej mąki, bo zachowuje się podobnie do pszennej. No i najważniejsze, jest smaczna. :D |
Ostatnio głośno mówi się o mące ze świerszczy i od 24 stycznia 2023r. produkt może być oficjalnie dodawany do produktów oraz sprzedawany jako sam produkt. Czy teraz produkty, np. ciasta, ciastka, pieczywo, pizza to będzie to samo? A może należy przełamać się i spróbować smakołyku? Nie mówię nie... :D
|
Może będą lepsze? :szczerb:
Zeżremy te szarańcze i skończymy z jedną z plag ludzkości. Będę się przejmował świerszczami, gmo ludzi nie zabiło... |
Proponuję zjeść chinoli, będzie luźniej na świecie. :taktak:
|
lol2 :uklon:
|
Heh... bo po ruskich to by nam wątroba wysiadła bo to żywe a zamarynowane.
Mimo wszystko, co do robali to jednak pojawiają się głosy rozsądku że chityna ze skorupek nie jest wcale taka obojętna dla organizmu. Ja bym chciał mieć jasno oznaczane gdzie to jest, wręcz pod przymusem. A z tego co wiem, nie będą nas musieli nawet o tym informować. |
Cytat:
Jednak tak różowo do końca z tą mąką nie jest, pomimo zaparzania i tak trochę kruche wszystko jest. Problem odpada przy zmieszaniu z mąką pszenną tortową, a dla bezglutenowych pozostaje skrobia ziemniaczana i/lub jajka. Plus niesamowity, to smak, oczywiście jak dla mnie. |
Edu... i teraz to ja będę miał przewalone. Moja pociecha, wysoce prawdopodobne że będzie z tych co muszą unikać gluten. Toż to małe dziecko! i teraz jedz samemu, a dziecku nie daj...
To jest jakaś masakra jednym słowem... najgorsze że jak nie zastosujesz się do diety, to dopiero dziecku krzywdę robisz :sciana: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:33. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.