![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
U mnie w Bydgoszczy w PTR (co prawda sami znajomi w Auchan, ale płacić trzeba) kupiłem kabel sieciowy i chciałem skrętki. I kurdem się ze mną kłucili że dobrze zrobili cross'a a źle zrobili. Poszedłem jeszcze raz żeby mi zrobili wg mojego schematu no i zrobili. A za mną stał koleś żeby zrobic jeszcze raz cross'a to od niego już chcieli 4zł za zrobienie chociaż końcówki miał swoje... a to niby tylko za koncwki sie płaci no i za kabel...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
A ja zrobilem zwykle zakupy ostatnio - kupilem mleko, bulki, jakies maslo i 3 pomidory,
dalem gosciowi w sklepie 10zl a wydal mi 9.80zl P.S. Babcia wyslala mnie ostatnio na poczte zeby zaplacic rachunek, dala mi wszystko w kopercie no wiec nie otwieralem - na poczcie wyciagam - patrze a tam 300zl no wiec patrze za co moja babka placi taka kase... a na papierku pisze "datek na Radio Maryja" kasa do kieszeni i spowrotem do domu... wiem ze ona dolozyla sie juz Rydzykowi do wentylkow w Maybachu...
|
|
|
#3 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
ktos mi opowiadal niezla historie, nie moge przypomniec sobie blizej kto to byl, ale mniejsza
kolesie poszli do jakiegos hipermarketu na nocke, jak nikt nie patrzyl, to wzieli wode w butelce 5L, wode gdziec wylali, poszli do dzialu z alhokolem i nalali tam 5L wódy. Puste butelki gdzies ukryli, to 5l tez, a po skonczonej pracy do kasy jak by nigdy nic. Kasjerka policzyla im jak za wode, kilka zl zaplacili i tyle
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Ludzie, co wy robicie
Przeciez to zwykla kradziez. Myslicie, ze kto placi za manko w malym sklepie, wlasciciel? W marketach po inwentaryzacji straty tez sa pokrywane przez pracownikow np. z niewyplaconych premii. Jezeli jestescie oszukani przez taka firme, bo ma prezesa oszusta, to odgrywacie sie na pracownikach zarabiajacych po 800PLN. A tyle szumu sie tu robi, ze kopiowanie to "kradziez intelektualna"...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Manko jest wtedy gdy kasjerka źle wyda, a nie wtedy gdy czegoś jest za mało, za dużo na hali... Jesli policzy za te 5L 2,20 i weźmie 2,10 to wtedy jest manko. Nie ważne co jest w tej butelce...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Baku ma racje, nie udowodnia konkretnemu pracownikowi, ze to on przeoczyl.
Ale z cala pewnoscia jakies odbicie to ma wszystkich pracownikach... zreszta, nawet gdyby wszystko sie zgadzalo co do grosza, to i tak pracodawca szuka jak tu wykolowac tego czlowieka, ktory zarabia 800zl znam przypadek... typ zatrudnil sie do marketu, powiedzieli mu, ze jest przyjety, ale wg przepisow musi miec 1mies proby bez wynagrodzenia, on na to przystal. Pracowal ok, nikt sie nei skarzyl, a po tym mies mu podziekowali... pracowal 1 mies i nie dostal za to zlotowki. I tak wyzyskuja biednych ludzi, ktorzy chca sobie cos zarobic. I jak tu ich nie okradac??!!
|
|
|
#8 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Tak popieram tutaj mr_spock. Ma racje. Te zasrane super i hiper markety nie dają życ naszym małym sklepikom.
Po porstu te super i hiper markety.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Czytając te posty przypomnialo mi się jak to koleżankę okradło SPOŁEM (Spółdzielnia.....).
Przeniesioną ją ze sklepu x do sklepu y (ale ta sama sieć). Po prostu nie lubią jak sie człowiek przywiązuje do otoczenia. W sklepie Y popracowała miesiąc no i remanent. Po sprawdzeniu wyszło manko 25000 zł. Oczywiście przerzucili wszystko na pracowników na raty. Koleżanka też się załapała i dostawała wyłatę 200 zł/ miesięcznie przez rok. Nie mogła złożyć wymówienia bo by musiała zapłacić od razu 2400 zł. Dobre nie?? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
taka taktyka.
Oni mysla, ze jak czlowiek przywyknie do miejsca, pozna zwyczaje itd, to zacznie kombinowac i krasc. Moj ojciec pracowal w Obi i opowiadal, ze zwykli pracownicy jak w zegraku po roku dostawali wymowienie, po czym zatrudniali nowych i znow po roku ich out...
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Wracając do sprzętu komputerowego, jakieś dwa-trzy miesiące temu zmuszony byłem kupić chłodzenie do dysku twardego. Kupiłem szufladę 3,5' z dwoma wentylatorkami z przodu. Dwa dni temu, jeden wentylatorek zaczął mi hałasować, zacierać się itp. Poszedłem do sklepu - (stoisko na bazarku - nasz rodzimy drobny handel, nie jakiś market), i pytam czy ma taki wentylatorek, to przyniosę i w ramach gwarancji mi wymieni. Gdyby miał z łozyskami kulkowymi, to mogę dopłacić. (Nie moge pozwolić sobie na dłuższy przestój komputera. a naprawa jest do wykonania od ręki.) Obsługujący stwierdził ku mojemu dziwieniu, że gwarancja nie obejmuje wentylatorków
. Zapytałem, w takim razie co obejmuje gwarancja: aluminiowy radiator, metalowe sanki, czy może 10 cm kabelka W koncu stwierdził żebym przynióśł, to może da się coś zrobić. Olałem gościa, pojade w niedziele na giełdę kupie kulerek na łożyskach, sam wstawię. Stracił jednego klienta, a miałem chęć na płytki DVD od niego.
|
|
|
|
![]() |
|
|