![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
ja mam od MSI karte. Takie jakby zloty wiatraczek i czerwona plyta gl.
Wlacz RivaTuner i zobacz "granice bezpieczenstwa" taki niebieski pasek (to nie dziala jak masz wlaczoną lune) jaki producent twojej karty? Jakie chlodzenie masz moze link z opisem(komputronik,sirius?)
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 04.08.2003 o godz. 10:41 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
polecam przerobki GeForce'ow (od 256 do 4Ti) na Quadro
![]() wzrost wydajnosci zauwazalny ![]()
![]() |
#18 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
@Y@nkee_PL:
WLASNIE! PRZEROBKA na Quadro daje duzo, naprawde duzo. Kto chce moge wyslac artykul Yankee`go Jezeli sam Yankee wyrazi zgode
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
Jesli chcecie zmienic na stale domyslne taktowanie rdzenia i pamieci karty, aby nie odpalac w sys trayu power stripow i innych riva tunerow to polecam programik NVIDIDA Bios Editor (dziala tylko na GeForce'ach). Programik ten robi zrzut biosu z karty na dysk, ktory dzieki temu mozna dowolnie edytowac zmieniajac nie tylko taktowanie ale np. opis karty. Nastepnie taki nowy biosik zapisujemy w pliku *.rom i z poziomu wiersza polecen w dosie czy konsoli flashujemy karte. Takie zabiegi stoduje np. firma Gainward i inne. Troche czasochlonne ale daje wiecej satysfakcji.
![]() |
#20 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.08.2002
![]() |
wiesz Maciej..bez odpowiedniego chlodzenia to kazda zabawa z taktowaniem nie jest zalecana.... :-)))))))
![]() |
#22 | |
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ja tylko strescilem oryginal ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
No musze przyznać, że artykuł Y@nkee jest godny uwagi, przydał by się link do niego
![]()
![]() |
#24 |
CDRinfo VIP
![]() |
co bedzie potrzebne:
* Detonatory najlepiej w wersji 40,72 * RivaTuner -> http://nvworld.ru/downloads/rivatuner.zip no i mozna jechac 1) rozpakuj Detki 40,72 2) zainstaluj RivaTuner i uruchom program 3) przejdz do zakladki 'Power user', na dole masz ikonki, uzyj tej 3-ej od lewej 'Open patch script', i szukaj w katalogu gdzie zainstalowales RivaTuner, PatchScripts\NVIDIA\NVStrap antiprotection\ i wybierz (w zaleznosci od systemu) NVStrap antiprotection w2k.rts dla Win 2k/XP lub NVStrap antiprotection w9x.rts dla Win98 - UWAGA!!! jesli ktos ma GF4 Ti to niech uzyje skryptu SoftQuadro4 -, uruchamiasz skrypt, dajesz 'continue', podajesz lokalizacje gdzie wypakowales Detki, bo tam jest wymagany plik i Zatwierdzasz (w LOGu na dole mozesz zobaczyc proces patchowania), jesli OK idziemy dalej 4) tylko dla Win98: w katalogu gdzie zainstalowales RivaTuner szukaj Tools\NVStrap, skopiuj plik NVStrap.com najlepiej (wygodniej) na dysk C:, edytuj plik autoexec.bat i dopisz C:\NVStrap.com G+, zapisz plik tylko dla 2k/XP: w RivaTuner, zrob jak na obrazku, czyli wybierz Customize low level... ![]() teraz zakladka 'NvStrap Driver', na dole wcisnij Install ustaw opcje 'Professional Quadro capabilities' na force on, Zastosuj 5) walimy Restarta, po restarcie system oglosi ze znalazl nowa karte czyli Quadro ![]() 6) ![]() no to by bylo na tyle ![]() PS. a jesli chodzi o trik z nowszymi sterami, to trzeba je najpierw zainstalowac (normalnie), z katalogu System/System32 nalezy potem skopiowac plik, ktory jest wymagany dla skryptu (nazwy nie pamietam, dla Win98 jest inny niz dla Win 2k/xp, a jaki to plik to zobaczycie uruchamiajac skrypt ![]() ![]() mam nadzieje ze skapujecie o co chodzi ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 04.08.2003 o godz. 20:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
karpiarz:)
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Mamy nadzieję Y@nkee, że badania nadal trwają
![]()
![]() |
#26 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2004
![]() |
mam kiepskiego kompa z k.grafiki nvidia riva tnt2 ultra pro 32mb,chcialbym ja podkrecic,ale nigdy wczesniej tego nie robilem,podpowiedzcie do jakich czestotliwosci ja podkrecic i przy pomocy jakiego programu.
i jeszcze jedno pytanie:ile kosztuje pasta termoizolacyjna(chyba tak to sie nazywa ![]() z gory dzieki za pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Ta pasta nazywa się termoprzewodząca...i z cenami róznie bywa, ja dostałem w jednym za darmo, a w drugim sklepie musiałem dać 3zł. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A mojego taty 4MX440Se przerobie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
A taka pasta ze srebrem i takimi innymi bajerami kosztuje kilkanaście zetków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2004
![]() |
a jakie sa ceny spreżonego powietrza?ja za active jeta 300ml zaplacilem 19zeta......wyczyscilem kompa i 2 klawiatury i 2/3 nie ma;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|