Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Palenie papierosów - dobre strony (https://forum.cdrinfo.pl/f5/palenie-papierosow-dobre-strony-59812/)

Burt 14.03.2006 01:21

Cytat:

Napisany przez kizio
Musze przygotowac na Biologie referat nt. dobre strony palenia papierosów. Ja bym napisał poprostu że NIE MA ale nauczycielka powiedziala że dla niektórych ludzi są. Możecie mi pomóc? Potrzebuje informacji co WAM* daje palenie papierosów.

* palaczą

Pamiętaj, że prawdziweg faceta poznaje się po tym, że śmierdzi fajkami,w gęby wali mu piwem a z pod pachy potem.I jak sika to jednocześnie pierdzi.Nie inaczej.Precz z perfumami,dezodorantami i innymi wytłumiaczami prawdziwego naturalnego zapachu. :D

mgit 13.03.2006 20:39

Do browarka i wódeczki nawet bardziej niż nie zbędne :D

mensir67pl 13.03.2006 20:33

Ilość załączników: 1
zeby watku nowego nie .................

Palenie papierosów - dobre strony :spoko:

TANIEJ :fiu: moje ulubione..................

sayan 17.12.2005 13:03

tytoń z papierosów, przydatny jako dodatek do innych specyfików w celu lepszego rozpalenia :)

Air 16.12.2005 10:34

Cytat:

Napisany przez Alinoe
po faji łatwiej zrobić kupę

hehe, i po kawce :cool:

Alinoe 16.12.2005 10:16

po faji łatwiej zrobić kupę

bgn 16.12.2005 10:08

palenie zmiejsza dystans między ludźmi. Możesz swojej pani przedstawic empiryczne PRAWO BGN-a ( niepublikowane)
" jeśli w przypadkowa grupa nieznających sie ludzi ma zająć miejsca ( np. w knajpie) to palacze zawsze siadają koło siebie "

Zetoxa 16.12.2005 10:04

... właśnie zaczęliśmy produkować Marlboro w ślicznych, matowych, czarnych, metalizowanych papierośnicach, coś pięknego, coś ala koszulki Heyah. Nie dam zdjęcia bo nie pozwalają ich robić, a nie chcę po kryjomu, bo wywalą z roboty. Export do Australii, a w przyszłości także na kraj.
PS. Rychu, wstrzymaj się z tym rzucaniem 8 ) 8 ) 8 ) bo landrynki są wstrętne :wsciekly:

ed hunter 16.12.2005 09:45

od 16 stycznia o 16% drożeje akcyza na papierosy, która w tej chwili wynosi 134 złote za 1000 sztuk. do tego dochodzi jeszcze VAT, podatek od dochodu...
papierosy dają trochę miejsc pracy w rolnictwie i przemyśle przetwórczym.
leczenie chorych na raka płuc jest potwornie drogie, wyleczalność jest na poziomie 5% - rak płuc to praktycznie wyrok śmierci. czyli papierosy powodują wpływy do budżetu i zmniejszają liczbę emerytów :| czy to są pozytywy ???

georg 16.12.2005 09:35

Cytat:

Napisany przez Predi
1. poznajesz maaaase ludzi ;)
2. odprezasz sie
3. spelniasz w sobie tak cos, co kaze Ci "cos" robic... (kazdy musi miec jakis nalog ;) )
4. podobno wzmaga koncentracje (oprocz szumu we lbie nie dane mi bylo zaobserwowac)
5. niezle na dyski w polaczeniu z alkocholem
6. "postarza" - idziesz przez park - "hej, mlody, masz fajki?", idziesz przez park palac - "hej, stary, masz obstawic fajke?"
7. powoduja ze wiele niechcianych osob trzyma sie od Ciebie z daleka (niestety ci dobrzy tez, noi ci niechciani palacy wrecz odwrotnie)
8. dajesz prace wielu ludziom w branzy tytoniowej (w tym mojemu ojcu ;) ) oraz w sluzbie zdrowia
9. zmiejszaja przeludnienie
10. lepszy smrod petow niz potu (lecz to wzgledne)

wiecej juz mi sie nie chce wymyslac ;)

11. Wspomagasz budżet, zmniejszając tym samym dziurę, która zawsze w nim jest ||

andrzejj9 16.12.2005 07:54

Cytat:

Napisany przez joujoujou
@Sid, coś jest na rzeczy, papieros zmniejsza łaknienie, to fakt niezaprzeczalny. :taktak:

Może ma się po tym taki niesmak w ustach, że i jeść się odechciewa ;)

joujoujou 16.12.2005 04:57

@Sid, coś jest na rzeczy, papieros zmniejsza łaknienie, to fakt niezaprzeczalny. :taktak:

-Sid-The-Rat=> 16.12.2005 04:51

Cytat:

osobiscie proponuje "ABC dobrego wychowania"
jesli to do mojego czepialstwa, to moze, choc ja tego nie przeczytam - nie pale :)

a co do pudelek po petach - ogladalem dzis na popijawie pudelka z singapuru ze zdjeciami osob palacych [pluca, przelyk, jama ustna itp] - paskudne sa te zdjecia, ale jako osoba troche w temacie musze powiedziec, ze i zdrowe, i chore pluca wygladaja w sumie jak krwawy ochlap, wiec nie wiem jak taki palacy ma rozpoznac. zwlaszcza, ze zdjecia w low-res...

dobre strony fajek? wymienione wczesniej 'spoleczne' bonusy to w gruncie rzeczy wymowka. jesli ktos nie potrafi pogadac bez papierosa, to z nim tez guzik z tego wyjdzie. choc prawda jest, ze prektest czesto jest niezbedny. szkoda, ze nie moze nim byc kawa/herbata czy browarek po pracy - czasem jednak sie nie da, i to jest prawda.

jest jeszcze motyw z odchudzaniem sie u kobiet. nie wiem na czym to polega, ale co najmniej dwie moje znajome strasznie plakaly jak je inni namawiali do rzucenia. otoz podobno palac mniej sie tyje, co w uogolnieniu oznacza 'lepsze chudniecie'. moze to cos z laknieniem robi, nie znam sie w kazdym razie, ale jakis trop jest.

ps. cukierki nikotynowe sa faktycznie paskudne, niedawno w gorach po oczyszczeniu lodowki, plecakow i wszystkich kieszeni zostalo nam tylko to do jedzenia :) paskudztwo - nazywalo sie chyba nicoret czy nicorette. kolega palenia nie rzucil a my i tak bylismy glodni.

CIAPEK 16.12.2005 00:55

Za:
-przyjemność
-w czasie pracy np. odskocznia od wykonywanej pracy
-odstresowuje

zene_k 16.12.2005 00:18

Przychodzi kaszlący facet do lekarza.
- Dużo pan pali, prawda? - pyta lekarz.
- I co z tego?
- Palenie skraca życie!
- Bzdura. Starożytni Grecy nie znali tytoniu i wymarli co do jednego! ;) || :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49.