![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
Gość
|
Cytat:
@2. Niestety nie, jest to sh-ware. Free- sa bardzo dobre: RamBooster, RamIdle - tych uzywalem i je znam. Do testowania ustawien wystarczy sh-ware - w ciagu 14 czy 30 dni mozna naprawde duzo wycisnac z tych programow. @3. Mam podobny problem na innym kompie gdzie latency =2, przy kosci 1-stronnej 128 MB/133MHz, chwilowo zostawilem jak bylo, ale komp startuje bardzo wolno i cos bede musial z tym zrobic. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Yahol, problem latencji rozwiązałem poprzez wymianę tej kości, która wymuszła "3". Teraz obie mają "2" sprawdzone każda z osobna, jak również razem.
Zainstalowałem sobie program RamBooster (nie wiem czy słusznie przy takiej ilości pamięci - 256MB), ale mam pytanie do Ciebie. Tam jest taka belka ze znacznikiem "Target level of free RAM". Na jaką wartość w moim przypadku to powinno być ustawione. (Alarm level=3MB). Pociągnąłem również RAM Idle, ale jeszcze nie wiem, który z nich zostawić. Który z nich uważasz za lepszy? Miłego wieczoru i dobrej nocy |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Gość
|
Jak mialem ten program, ustawilem go na 128mb! Jakos tak mi przypasowalo!
Ale wole RamIdle - chyba jest skuteczniejszy ![]() Obecnie uzywam RamOptimizera, z ustawieniami domyslnymi! Tez mam 256mb RAMu. PS: ach, ta skleroza Trzeba uwazac, aby program optymalizujacy pamiec, nie zadzialal w czasie nagrywania plyty!!!! Jezeli ustawimy za duzo uwalnianej pamieci - nagrywana plyta idzie do kosza, po prostu wszystkie dane do nagrania bedace w pamieci RAM zostana usuniete - i bye, bye:-D |
|
|
|
#19 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam K.Cz. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Dzięki Yahol, całkiem cenne wskazówki, całkiem cenne...
Dobrej nocy |
|
|
|
![]() |
|
|